دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 مهر 1398 - 11:30

چرا هر کاری می‌کنیم وزنمان کم نمی‌شود؟!

گرچه رعایت رژیم غذایی صحیح و انجام تمرینات ورزشی برای رسیدن به این هدف ضروری است، اما بعضی افراد به رغم مدت‌ها رژیم غذایی، توجه به کالری دریافتی و تحرک کافی باز هم موفق به کاهش وزن نمی‌شوند.
کد خبر : 429864
10685246_842.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، افرادی که اضافه وزن دارند همواره به دنبال روش‌های لاغری هستند تا علاوه بر احساس رضایت از تناسب اندام، سلامتی خود را نیز تضمین کرده و از بیماری‌های مرتبط با چاقی مصون بمانند.


گرچه رعایت رژیم غذایی صحیح و انجام تمرینات ورزشی برای رسیدن به این هدف ضروری است، اما بعضی افراد به رغم مدت‌ها رژیم غذایی، توجه به کالری دریافتی و تحرک کافی باز هم موفق به کاهش وزن نمی‌شوند.


برای کاهش وزن باید در کنار رعایت برنامه غذایی صحیح روزانه ۶ تا ۸ لیوان آب نوشید. آب نوشیدنی ضروری برای تامین رطوبت مورد نیاز بدن است که عملکرد مطلوب اندام‌های مهم را تضمین می‌کند. نوشیدن کافی آب همچنین در دفع مواد سمی و مضر بدن مؤثر بوده و به علاوه در کنترل اضطراب ناشی از رژیم غذایی نقش دارد.


افرادی که دوست دارند در مدت کوتاهی از شر چربی‌های بدن رها شوند می‌توانند از فواید ورزش‌های هوازی یا ایروبیک کمک بگیرند. این تمرینات موجب حرکت کردن ماهیچه‌های بزرگ بدن مانند پا‌ها و افزایش ضربان قلب و تنفس می‌شود. با این حال، محدودیت تحرک روزانه به این نوع تمرینات می‌تواند مانعی برای کاهش وزن باشد. برای کسب نتایج بهتر باید در زمینه کاهش وزن در مدت کوتاه، ورزش‌های هوازی را در کنار ورزش‌های قدرتی مانند بدنسازی، وزنه برداری و ... انجام داد.


خشکبار، روغن زیتون و شکلات جز خوراکی‌های مفیدی هستند که در دوران رژیم‌های لاغری توصیه می‌شود. اما افراط در مصرف این نوع خوراکی‌ها نیز با افزایش کالری و در نتیجه افزایش وزن همراه است.


کسانی که از خواب مطلوب بی بهره اند نسبت به کسانی که به راحتی می‌خوابند بیشتر در معرض چاقی هستند. اختلالات خواب بر ریتم متابولیسم و عملکرد هورمون‌های گرسنگی مانند لپتین و گرلین تاثیر می‌گذارد. لپتین مسئول فرستادن پیام‌های دست کشیدن از غذا خوردن به مغز است در حالی که گرلین گرسنگی را تحریک می‌کند.
افرادی که از بی خوابی رنج می‌برند یا ساعات کمی در شبانه روز می‌خوابند دچار سطح پایین لپتین و افزایش گرلین هستند. به همین دلیل مقدار بیشتری غذا می‌خورند و در نتیجه وزن بیشتری نسبت به حد معمول دارند.


برای غلبه بر چنین مشکلی توصیه می‌شود ریتم منظم خواب و حداقل ۸ ساعت خواب شبانه رعایت شود.
سبک زندگی مدرن و صنعتی امروز بسیاری از افراد را به ساعات طولانی مشاغل نشسته مانند کار با رایانه وادار می‌کند. برای اینکه یک جانشینی مشکلاتی در متابولیسم بدن و وزن ایجاد نکند لازم است تا چند بار در طول روز استراحت کوتاه داشت و در صورت امکان چند دقیقه‌ای پیاده روی یا نرمش کرد.


یکی از مهم‌ترین علل بازدارنده کاهش وزن ابتلا به اختلالات هورمونی است. بعضی از هورمون‌ها بر عملکرد متابولیسم و دیگر فرایند‌های حیاتی حفظ تناسب اندام تاثیر می‌گذارد که البته گاه چندان مورد توجه نیست.
اختلالات هورمونی مانند کم کاری تیروئید، سندروم تخمدان پلی کیستیک و مقاومت به انسولین مانع از لاغری می‌شوند. در چنین مواردی لازم است با پزشک مشورت شود تا درمان مناسب و برنامه غذایی مناسب تجویز گردد.


سبک زندگی با تحمل استرس مداوم می‌تواند به طور مستقیم با مشکلات تناسب اندام همراه باشد. استرس سطح هورمون کورتیزول را افزایش می‌دهد که علاوه بر بروز حالات هیجانی ناآرام، اشتها و تمایل به مصرف کالری بیشتر را زیاد می‌کند.


آبمیوه‌ها و نوشابه‌های صنعتی هرگز جایگزین آب و آبمیوه‌های طبیعی نمی‌شوند، زیرا فاقد ریزمغذی‌ها هستند و از طرفی مقدار خیلی زیادی شکر دارند. همچنین این نوشیدنی‌ها به تامین آب بدن کمکی نمی‌کنند و کالری بالای آن‌ها نیز زمینه ساز افزایش وزن می‌شود.


منبع: ایرنا


انتهای پیام/4112/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب