دولت برای جبران کسری بودجه سمت منابع بانک مرکزی نمیرود
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، اسحاق جهانگیری پیش از ظهر امروز در همایش سراسری و سومین مجمع عمومی خانه مطبوعات و رسانههای كشور اظهار کرد: برای مشاركت حداكثری در انتخابات باید همه گروهها و گرایشهای سیاسی احساس كنند كه در سرنوشت كشور حضور دارند و سهیم هستند و این موضوع بستگی به این دارد كه مسئولان چه نگاه و برخوردی از خود نشان خواهند داد.
وی افزود: اگر با نگاه بسته و محدود برای انتخابات و افراد تصمیمگیری کنیم ممکن است مردم نیز بگویند حالا كه خودتان انتخاب و تصمیمگیری میکنید خودتان نیز پای صندوقها حاضر شوید و رأی بدهید.
جهانگیری با تأكید بر اینكه در انتخابات همه مردم باید احساس كنند كه نامزد مورد نظرشان حضور دارد، خاطرنشان كرد: در این صورت همه پای صندوقهای رأی خواهند آمد و مشاركت حداكثری شكل خواهد گرفت.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به توصیه مقام معظم رهبری در انتخابات ریاست جمهوری سال 96 برای جلب مشاركت مردم، گفت: رهبر معظم انقلاب فرمودند كه حتی اگر نظام را قبول ندارید به خاطر ایران در انتخابات شركت كنید و این جمله در حقیقت شاهكار مقام معظم رهبری بود و همه آحاد جامعه را پای صندوقهای رأی آورد.
با سعه صدر با مسائل كشور برخورد كنیم
جهانگیری با بیان اینكه در انتخابات پیش رو نیز به چنین مشاركتی از سوی همه اقشار و آحاد جامعه نیازمند هستیم تصریح كرد: باید با سعه صدر و سینه فراخ با مسائل كشور برخورد كنیم و انتخابات پیش رو باید به معنای واقعی انتخاباتی قانونمند و رقابتی باشد و اگر این موضوع محقق شود در حقیقت به معنای شكست و یأس آمریكا خواهد بود.
وی با اشاره به سخنان روز گذشته رئیس جمهور درباره انتخابات خاطرنشان كرد: نباید عدهای سخنان رئیس جمهور را نادرست تعبیر كنند چرا كه سخنان ایشان به معنای حذف هیچ یك از نهادها و ایجاد شبهه در قانون اساسی نبوده است، بلكه مقصود رئیس جمهور این بود كه در انتخابات پیش رو به مشاركت گستردهای نیاز داریم كه ملت ایران پیروز آن باشد و برای تحقق این امر باید فضا را باز کرده و سخت نگیریم و اجازه دهیم كه همه کسانی که نظام جمهوری اسلامی را قبول دارند در انتخابات حضور داشته باشند.
ترکیه راه حل مشکلات را در گفتگو جستجو کند
معاون اول رئیس جمهور با بیان مسائل منطقه و اتفاقات یمن، عربستان، عراق و سوریه، به حمله ارتش تركیه به بخشهایی از كشور سوریه اشاره و خاطرنشان كرد: ممكن است كه دولت تركیه دغدغههایی در خصوص امنیت خود در مرزهای كشورش داشته باشد اما راه حل این موضوع به هیچ وجه جنگ نیست. هیچ مشكلی تاكنون با جنگ حل نشده و راه حل مسائل فقط گفتگو و مذاكره است.
باید قدر نقد را بدانیم
جهانگیری ادامه داد: اگرچه ممكن است بهطور طبیعی برخی انتقادهای تند باعث آزردگی شود اما باید قدر نقد را بدانیم. البته نقد باید منصفانه باشد حتی اگر تند هم باشد به عنوان سرمایهای بزرگ میتواند به مسئولان كمك كند.
معاون اول رئیس جمهور اضافه كرد: رسانهها نقش تعیین كنندهای در پذیرش سیاستها از سوی افكار عمومی دارند و اینكه افكار عمومی تا چه مقدار با اجرای سیاستها همراهی داشته باشند تا حد زیادی به نقش رسانه ها وابسته است.
وی ادامه داد: امروز شبكههای گسترده رسانهای در سطح جهانی شكل گرفته تا در سیاست حكومتها و دولتها تغییر ایجاد كند. این رسانهها گاهی معادلاتی را ایجاد میكنند كه سیاستگذاران را به سمت موضوعات مورد نظر خودشان سوق دهند.
معاون اول رئیس جمهور با تأكید بر اینكه رسانههای شجاع منافع ملت برایشان از اهمیت ویژهای برخوردار است، تصریح كرد: دولت به صورت جدی از همه رسانههای كشور حمایت میكند. البته خواست دولت از رسانهها این نیست كه بلندگوی تبلیغاتی دستگاه اجرایی کشور باشند بلكه از آنها می خواهد كه به دنبال ترویج اخلاق و انصاف باشند.
جهانگیری با تأكید بر اینكه جامعه در شرایط حساس کنونی به شدت نیازمند همگرایی، انسجام و همبستگی است، گفت: اگر بخواهیم وحدت ملی، انسجام و سرمایه اجتماعی افزایش پیدا كند این مهم جز از طریق ترویج اخلاق و انصاف میسر نخواهد شد.
وی با تأكید بر اینكه رسانهها در بسیاری از بخشها می توانند به برنامه ها و سیاست های دولت كمك كنند افزود: در مقطع فعلی كه مبارزه با فساد یكی از نیازهای اصلی كشور است، آزادی رسانهها میتواند زمینه ساز از بین بردن و حتی پیشگیری از بروز فساد باشد و لازمه آن این است كه رسانه ها بتوانند بدون لكنت زبان فعالیت كنند.
حمایت از افشا کنندگان مفاسد اقتصادی
جهانگیری با بیان اینکه باید از كسانی كه مفاسد اقتصادی را افشا میكنند حمایت کرد، خاطرنشان كرد: در یكی از جلسات ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی این موضوع را مطرح كردم كه لازم است سازوكاری فراهم شود كه مردم در زمان مراجعه به ادارات، اگر مدیری مطالبه غیرقانونی از آنها داشت بتوانند این موضوع را اطلاع رسانی كنند.
جهانگیری افزود: به دلیل آنكه دولت نقش پررنگی در اقتصاد كشور دارد، فساد زیادتر رخ می دهد و رابطه فساد اقتصادی و می توان گفت رابطه مستقیمی میان فساد و اقتصاد دولتی وجود دارد؛ هرچه نقش دولت در اقتصاد پررنگ تر باشد فساد نیز بیشتر خواهد شد.
معاون اول رئیس جمهور با تأكید بر اصلاح ساختارها و حذف گلوگاه های فساد گفت: باید همه زمینهها و گلوگاههای شكل گیری فساد را حذف كنیم و نظارت جدی بر روندها داشته باشیم.
وی با بیان اینکه اینكه باید از محدودیت، تعطیلی و زیانده شدن رسانهها و مطبوعات نگران بود، گفت: هیچ فعالیت و بنگاه زیاندهی امكان ادامه حیات ندارد و همانطور كه نمیتوان یك بنگاه اقتصادی زیانده را تا ابد با پمپاژ پول حفظ كرد، امكان ادامه فعالیت مطبوعات زیان ده نیز میسر نخواهد بود.بنابراین باید راهکارهایی پیدا کنیم تا مطبوعات از حالت زیان دهی خارج شوند.
جهانگیری با یادآوری اینكه امروز كشور در شرایط خاص اقتصادی قرار دارد گفت: گاهی القائاتی از خارج كشور در زیر سؤال بردن توانمندی نظام و دولت در حل مشكلات مردم و جامعه صورت میگیرد و تلاش میشود جامعه باور کند که نظام ناكارآمد است و قادر نیست مسائل را حل و فصل كند؛ متاسفانه در كنار القائات خارجی عدهای از مخالفان دولت در داخل کشور نیز با انگیزه سیاسی تلاش می كنند تا به این روند دامن بزنند.
کارنامه دولت تدبیر و امید قابل دفاع است
وی گفت: امروز در جمع اعضای خانه مطبوعات و رسانه های كشور اعلام میكنم كه كارنامه دولت جمهوری اسلامی ایران در دوره تدبیر و امید چه در مقایسه با دولتهای قبل و چه در مقایسه با كشورهای مشابه با سرافرازی و افتخار قابل دفاع است.
معاون اول رئیس جمهور اضافه كرد: در هر یك از بخشهای اقتصادی كه دست بگذاریم كارنامه این دوره با هیچ دورهای قابل مقایسه نیست. در سال 84 كه دولت اصلاحات به پایان رسید میزان برداشت گاز ایران از پارس جنوبی با قطر برابر بود و در سال 92 كه دولت تدبیر و امید کار را تحویل گرفت، میزان برداشت قطر از میدان مشترك گازی دو برابر ایران بود و این یعنی چند ده میلیارد دلار از پول ملت ایران در جیب آنها رفته است.
وی با اشاره به اینكه امروز پس از گذشت شش سال از دولت تدبیر و امید میزان برداشت ایران از قطر پیشی گرفته گفت: امروز به نقطهای رسیده ایم كه برداشت ما از میدان مشترك گازی با قطر 560 میلیون مترمكعب است كه امیدواریم این رقم تا پایان سال به 600 میلیون مترمكعب برسد.
جهانگیری ادامه داد: در میادین نفتی غرب كارون نیز كه عمدتاً با كشور عراق مشترك هستیم، میزان برداشت ما در سال 92، 70 هزار بشكه در روز بود كه امروز به 350 هزار بشكه رسیده و در بخش صادرات گاز و ایجاد خط لوله نیز دستاوردهای بزرگی حاصل شده است و این در حالیست كه از 6 سال عمر دولت تدبیر و امید ، بیش از 4 سال را تحت تحریم بوده ایم و منابع خارجی برای كشور وجود نداشته و آنچه توانسته این دستاوردها را حاصل كند تدبیر، دانش و تجربه مدیران كشور بوده است.
وی افزود: تعداد روستاهای برخوردار از نعمت گاز از ابتدای انقلاب تا قبل از دولت تدبیر و امید 14 هزار روستا بود و امروز 30 هزار روستا از نعمت گاز برخوردار هستند كه یعنی در طول 6 سال دولت تدبیر و امید بیش از كل دوران پس از انقلاب اسلامی گازرسانی به روستاها انجام شده است.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینكه در بخش آب و خاك نیز در سالهای اخیر اتفاقات بزرگ و نادری رخ داده است افزود: در یكی از جلسات در حضور مقام معظم رهبری، مجوزی از ایشان دریافت كردیم و 8 میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای یك دوره 4 ساله برداشت شد تا سدها و تونل های انتقال آبی كه از ابتدای انقلاب شروع به احداث شده بود تكمیل كنیم و برنامههای آبرسانی را به مورد اجرا بگذاریم و اتفاقات بزرگی در طول این مدت در بخش آب و خاك رخ داد كه در طول 40 سال گذشته كم سابقه است.
دولت تدبیر و امید هواپیمای نو به ناوگان هوایی آورد
جهانگیری با اشاره به اینكه دوره دولت تدبیر و امید تنها دوره ای است كه توانستیم هواپیمای نو به ناوگان حمل و نقل هوایی كشور اضافه شد و در بخش خودكفایی، تولید و صادرات محصولات كشاورزی نیز دستاوردهای مهمی به ثبت رسید، افزود: كارنامه این دولت قابل دفاع، درخشان و افتخارآفرین است اما متاسفانه برخی القائات منفی و فضای رسانه ای باعث شده كه روحیه مدیران دولت به جایی برسد كه حتی نتوانند از عملكرد خود دفاع كنند.
معاون اول رئیس جمهور افزود: آمریكا تصور می كرد با جنگ رسانهای و اقتصادی می تواند كشور را در سال 97 زمین گیر كند گفت: آنها تصور می كردند كه جمهوری اسلامی نمی تواند جشن چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی را برگزار كند اما امروز همه شاخص های اقتصادی كشور رو به بهبود هستند البته می دانیم شرایط زندگی و معیشتی مردم سخت است كه باید برای حل این موضوع راهكارهایی پیدا كنیم.
اقتصاد امروز قادر به ایجاد شغل است
معاون اول رئیس جمهور با تأكید بر اینكه باید از اقتصاد و مدیریت كشور شجاعانه دفاع كنیم، اظهار کرد: اقتصاد كشور امروز قادر است شغل ایجاد كند، به سمت كنترل تورم حركت كند، سرمایه گذاری جذب كند و بورس نیز به عنوان یكی از شاخص های مهم اقتصاد روند مثبتی را در پیش دارد.
جهانگیری در ادامه با تأكید بر اینكه باید برای حل مسائل روزنامه نگاران و رفع دغدغه مطبوعات و رسانههای كشور راهكارهای روشن تدوین كنیم، گفت: بودجه دولت به دلیل وابستگی به درآمدهای نفتی با مشكل مواجه است با این وجود دولت مصمم است برای جبران كسری بودجه به سمت منابع بانك مركزی نرود تا پایه پولی افزایش پیدا نكند.
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: پرداخت حقوق كاركنان در اولویت برنامههای دولت است و ممكن است در شرایط سخت ناچار شویم تصمیماتی اتخاذ كند اما همه تلاش این است كه به سمت استقراض از بانك مركزی نرویم.
وی خطاب به جامعه مطبوعات و رسانههای كشور گفت: باید صدای صنفی مطبوعات صدایی رسا باشد، به موافقت دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ایجاد سازمان نظام رسانه اشاره و خاطرنشان كرد: وقتی این موضوع مطرح شد برخی انجمنها و تشكلها مخالفت كردند به همین دلیل این كار متوقف شد چرا كه دولت میخواهد این اقدام با هدف خدمت به مطبوعات و رسانههای كشور باشد.
مطبوعات ارز 4200 دریافت و به فساد در تخصیص آن انتقاد کردند
جهانگیری با اشاره به درخواست مدیران مسئول مطبوعات از دولت برای پرداخت ارز 4200 تومانی به منظور کاغذ مورد نیاز جراید، گفت: دولت به این درخواست احترام گذاشت و همانند سایر کالاهای اساسی این ارز تأمین شد اما شاهد هستیم که گاهی در همین روزنامهها به دولت حمله میشود که چرا ارز 4200 تومانی که در برخی موارد زمینهساز فساد شده حذف نمیشود. دولت نمیتواند نسبت به نیازهای اصلی مردم به کالاهای اساسی و دارو و نگرانیهای آنها در این رابطه بیتفاوت باشد.
انتهای پیام/4034/
انتهای پیام/