صهیونیستها، بازیگر پشت پرده ناآرامیهای اخیر عراق / وزارت امور خارجه چگونه به رسانههای معاند پاس گل داد؟
گروه بینالملل خبرگزاری آنا؛ شواهد و قرائن متقنی در دست است که نشان میدهد مثلث عبری، عربی، غربی در آشوبهای اخیر عراق دست داشته و تلاش کردهاند که برای تحتالشعاع قرار دادن همایش عظیم اربعین حسینی، مطالبات بحق مردم را به سمت ناآرامی و اغتشاش پیش ببرند.
عراق از سال 1394 در کش و قوس اعتراضات قرار دارد؛ اما تا این سطح به خشونت کشیده نشده بود. بهعنوان نمونه، قطعی برق در تابستان داغ سال 2015، اولین راهپیمایی در اعتراض به اوضاع نابسامان آن برهه را کلید زد و موجب شد تا مردم کولرهای ازکارافتاده را در اطراف میدان التحریر بغداد در دست گرفته و علیه مسئولان و بیمسئولیتیها شعار دهند. اتفاق در حالی رخ داد که ارتش و دولت عراق در میانه جنگ با تروریستهای تکفیری داعش بودند و کنترل پنج استان این کشور از 30 تا 100 درصد در اختیار حاکمیت این کشور نبود اما جز یک اعتراض محدود در سال 96، هیچگاه خشم مردم به خشونت سوق پیدا نکرد.
از طرفی طبق آمار، 85 هزار اکانت سعودی برای ترند کردن هشتگ «العراق ینتفض» (عراق به پا میخیزد) وارد عمل شده و 13 هزار توئیت تحریککننده توسط 200 روبات منتشرشده است. 79 درصد از توئیتهایی که محتوای دعوت به آشوب داشتهاند، از عربستان منتشرشده و فقط 6 درصد آنها متعلق به عراق بوده است!
ورود عربستان به فاز ناآرامیها در عراق
سعودیها پس از اعدام صدام با تأیید «نوری المالکی»، نخستوزیر پیشین عراق، کینه دولت این کشور را به دل گرفته و از هر فرصتی برای تضعیف حاکمیت عراق استفاده کردند چراکه صدام، روابط نزدیکی با عربستان داشت و در طول جنگ، میلیونها دلار از حاکمان حجاز برای تجهیز ارتش بعثی علیه ایران دریافت کرده بود. بهمرور زمان، آل سعود دریافتند که روابط بغداد – تهران روز به روز در حال گسترش است و برای اینکه از این قافله عقب نمانند، از حدود سه سال پیش، تلاش کردند که به دولت عراق نزدیک شوند. ارائه کمکهای مالی، ساخت ورزشگاه و طرحهای عمرانی برای جلبتوجه افکار عمومی و دولتمردان این کشور ازجمله تدابیری بودند که ریاض در این راستا اتخاذ کرد. بااینحال، عراقیها همچنان از سعودیها خشمگین بودند چون اکثر بربرهای داعشی از عربستان به کشورشان آمده بودند و این حقیقتی است که «حمد بن جاسم آل ثانی»، نخستوزیر سابق قطر نیز در مصاحبه با روزنامه تلگراف به آن تصریح کرده بود.
پیام آشوب آمریکا از بغداد به تهران
این عدم اقبال اما موجب نشد که قبیله سعودی دست بردارد و به طراحی توطئه نپردازد. ریاض در این غائلهآفرینی تنها نبود و اتاقهای فکر آمریکایی به کاخ سفید برای ورود جدی به موضوع عراق بهمنظور مهار همافزایی تهران – بغداد و تقویت جبهه مقاومت مشاوره دادند. شاهد این مدعا آنکه روزنامه الاخبار در اوایل سال جاری میلادی به نقل از منابع امنیتی گزارش داد که تابستان داغی در انتظار عراق خواهد بود، و یک منبع بلندپایه عراقی نیز اعلام کرد که «آمریکاییها، اواسط تابستان 2019 نسبت به طرحی هشدار دادند که همهچیز را علیه ایران تغییر خواهند داد و تلاش کردند که از طریق شخصیتهای سیاسی عراق این پیام را به تهران برسانند».
افزون بر این، مقارن شدن این اقدامات تحریکآمیز برای آغاز اغتشاشات عراق با راهپیمایی اربعین، از وحشت آمریکا و شرکایش از مانور بزرگ مسلمانان در چله شهادت اباعبدالله (ع) حکایت دارد. منابع اطلاعاتی ایران ازجمله «حیدر مصلحی»، وزیر پیشین اطلاعات جمهوری اسلامی از برنامهریزی سازمان سیا برای آنالیز و ارزیابی چند و چون راهپیمایی اربعین خبر دادهاند، بهنحویکه سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا 500 نفر از نیروهای خود را در سالهای گذشته به مراسم اربعین اعزام کرده تا از طریق سؤالاتی هدفمند، دریابند که هدف شرکتکنندگان در این اجتماع عظیم چیست. این مجموعه گزارشهای خود را به هیئت حاکمه آمریکا ارسال و تأکید کردهاند که این جمعیت، بزرگترین تهدید برای آمریکا به حساب میآیند.
صهیونیستها، بازیگرانی در پس پرده اغتشاشات عراق
در این میان نمیتوان از نقش رژیم صهیونیستی برای کمرنگ کردن اربعین حسینی غفلت کرد. درست در روزهایی که تکفیریهای داعش، در عراق و سوریه غائله به پا کرده بودند، پایگاه اینترنتی «اینترسپت» به نقل از «ادوارد اسنودن»، پیمانکار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا نوشت که این آژانس به همراه سازمان اطلاعات خارجی انگلیس (ام آی 6) و نهاد اطلاعات و عملیات ویژه خارجی اسرائیل (موساد) زمینه شکلگیری داعش را فراهم کردهاند. پروژه شکلگیری داعش که با نام رمز «لانه زنبور» بین این سه طرف کلید خورد با هدف حمایت از رژیم صهیونیستی از طریق برادرکشی در میان فرق اسلامی انجام گرفت و مقرر شد ساختاری با شعارهای دینی بسیار افراطی در منطقه شکلگرفته و گسترش یابد. بنابراین و بهطریقاولی، صهیونیستها کار ویژهای برای کمرنگ کردن راهپیمایی اربعین در نظر گرفتهاند چون از رویکرد ضد صهیونیستی و احساسات ضد اسرائیلی زائران اربعین بهخوبی اطلاع دارند، لذا تلآویو را باید بازیگری پشت پرده در آشوبهای اخیر عراق به شمار آورد.
انتظاری بحق از وزارت خارجه و سازمان حج و زیارت
در چنین شرایطی که جبههای متحد برای فروکشیدن پرچم اربعین شکلگرفته است، انتظار میرود که مسئولان کشور با شناخت بهتر از اوضاع فعلی، بسترهای تمهید و تسهیل حضور زائران در این کنگره عظیم را فراهم کنند. متأسفانه پنجشنبه هفته گذشته، بیانیهای از سوی وزارت امور خارجه کشورمان منتشر شد که مغایر با سیاستهای کلان جمهوری اسلامی در تشویق عموم مردم برای شرکت در این مراسم با شکوه بود. در این بیانیه آمده بود: «وزارت امور خارجه با تأکید بر اهمیت راهپیمایی عظیم اربعین سید و سالار شهیدان و ضرورت برگزاری شکوهمند این کنگره عظیم، از عموم مردم متدین ایران و عاشقان اهلبیت علیهم السلام درخواست مینماید سفر خود به عراق را تا آرام شدن شرایط در آن کشور به تأخیر انداخته و به هشدارهای مسئولان سیاسی و امنیتی اربعین توجه کامل داشته باشند.»
صدور چنین بیانیهای مسبوق به سابقه نیست و به یاد نداریم که دستگاه دیپلماسی کشورمان حتی در زمان جولان داعش در عراق که پرخطرترین مقطع برای زیارت عتبات عالیات بود، چنین بیانیهای صادر کرده باشد. بازنشر گسترده این بیانیه در رسانههای معاند نیز که گویا شاهدی از غیب برای دمیدن در تنور آشوبهای همسایه غربی کشورمان با هدف کمرنگ کردن مراسم اربعین پیدا کرده بودند نیز نشان میدهد که این اطلاعیه، با هوشمندی و تدبیر لازم صادر نشده است. بنابراین انتظار میرود که وزارت خارجه و برخی دیگر از نهادها ازجمله سازمان حج و زیارت که بهطور مستقیم در این امر مدخلی دارند، پازل تحولات را با دقت بیشتری بررسی کرده و همراستا با دیگر ارکان نظام، به تشویق حداکثری مردم برای شرکت در راهپیمایی اربعین که نقش بیبدیلی در تأمین امنیت ملی و تقویت محور مقاومت دارد، بپردازند.
انتهای پیام/4106/پ
انتهای پیام/