دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
محمودزاده:

نفوذ کارخانه‌های قند در دولت مانع افزایش قیمت خرید تضمینی چغندر شد

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس، گفت: سال گذشته با توجه به لابی‌های قدرتمند سندیکای کارخانه‌های تولید قند با دولت قیمت چغندرقند پایین نگه‌داشته شد و تغییر چشمگیری نداشت به همین دلیل مردم به دنبال کشت‌های جایگزین رفتند.
کد خبر : 428882
3.jpg

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از خانه ملت، جلال محمود زاده در خصوص پایین بودن نرخ خرید تضمینی چغندر و تأثیر آن بر میزان تولید شکر، گفت: قیمت خرید تضمینی تمامی محصولات کشاورزی به دلیل عدم دقت در برآورد میزان هزینه تولید کشاورزان توسط شورای اقتصاد پایین است و با هزینه کشاورزان تناسب ندارد.


قیمت خرید تضمینی چغندر با هزینه تولید همخوانی ندارد


نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه کشاورزان برای تولید محصولات کشاورزی هزینه بسیار زیادی را متحمل می‌شوند، ادامه داد: سال گذشته با توجه به لابی‌های قدرتمند سندیکای کارخانه‌های تولید قند با دولت قیمت چغندرقند پایین نگه‌داشته شد و تغییر چشمگیری نداشت به همین دلیل مردم به دنبال کشت‌های جایگزین رفتند.


مابه‌التفاوت تولید شکر باید از طریق واردات تأمین شود


وی با تأکید بر اینکه حرکت کشاورزان به سمت کشت‌های جایگزین چغندرقند افت تولید شکر در کشور را به همراه داشت در حالی که شکر از کالاهای استراتژیک محسوب می‌شود و کاهش میزان تولید آن به بخش تولید و مصرف ضربه سنگینی وارد می‌کند، عنوان کرد: مابه‌التفاوت تولید شکر را باید از طریق واردات و با رقمی بسیار بالاتر از نرخ واقعی وارد کنیم.


نیاز به واردات تقریباً یک‌میلیون تن شکر وجود دارد


این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه به‌صورت طبیعی و بر اساس ظرفیت‌های موجود سالانه به واردات200 تا 250هزار تن شکر نیاز داریم، افزود: با توجه به کاهش کشت چغندرقند و تولید شکر برای تأمین میزان مصرف داخلی باید 800 هزارتا یک‌میلیون تن شکر وارد کنیم.


کارخانه‌های تولید قند با تبدیل شکر زرد به سفید درآمد خود را کسب می‌کنند


عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط‌زیست مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در صورت کاهش میزان تولید چغندرقند کارخانه‌های تولید قند متضرر نمی‌شوند زیرا اجازه واردات شکر زرد و تبدیل آن به شکر سفید را دارند، تصریح کرد: کارخانه‌های تولید قند با تبدیل شکر زرد به سفید درآمد خود را کسب می‌کنند اما در این میان کشاورزان چغندرکار متضرر می‌شوند.


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب