دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 مهر 1394 - 11:47
در اجلاسیه منطقه‌ای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم

آملی‌لاریجانی: متأسفانه درهای دانشگاه‌های ما به روی افکار غربی باز است/ اقتدار نظام قضایی ایران در دنیا منحصر به فرد است

رئیس دستگاه قضا، با اظهار تأسف از این‌که «امروز درهای دانشگاه‌ها به روی افکار غربی باز است»، تصریح کرد: این افکار نگاهشان با اسلام بسیار متفاوت است، لذا باید روحانیت با کار کارشناسی در راه اسلامی‌سازی علوم گام بردارد.
کد خبر : 42763

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، آیت‌الله صادق آملی‌لاریجانی، در هفتمین اجلاسیه منطقه‌ای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم که صبح امروز ـ پنج‌شنبه ـ در ساری، مرکز استان مازندران برگزار شد، با اشاره به این‌که «روحانیون سه نقش مهم فهم دین، تبلیغ دین و اجرای دین را برعهده دارند»، اظهار داشت: علمای دین در هر زمانی به اقتضای آن زمان، وظیفه خود را انجام داده و امروز نیز آنها با توجه به الزمات روز و مقولات فراوانی که دارد، باید نقش خود را ایفا کرده و در زمینه تبلیغ دین فعالیت کنند.


رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه «امروز ما با هجوم افکار مختلف مواجه هستیم»، ادامه داد: دشمنان درصددند بنیان‌های عقیدتی ما را تضعیف کنند، لذا علما باید در این زمینه با جدیت ورود کنند.


آیت‌الله آملی‌لاریجانی با اظهار تأسف از این‌که «امروز درهای دانشگاه‌ها به روی افکار غربی باز است»، تصریح کرد: این افکار نگاهشان با اسلام بسیار متفاوت است، لذا باید روحانیت با کار کارشناسی در پی اسلامی‌سازی علوم گام بردارد.


وی با بیان این‌که «امروز، علوم انسانی غربی تهاجم خودشان را انجام داده‌اند»، افزود: امروز در دانشگاه‌های ما علوم غربی تدریس می‌شود، در صورتی که باید عالمان دینی در این زمینه ورود جدی داشته باشند و مباحث و ملزومات روز را به کتاب و سنت عرضه و علوم دینی را متناسب با جامعه تغییر دهند.


دولت موظف است تمامی شرایط را برای نشر فضائل در جامه فراهم کند و نشر فضائل اسلامی بصیرت می‌خواهد

رئیس دستگاه قضا در ادامه سخنان خود، تبلیغ دین را وظیفه دیگر طلاب و روحانیون دانست و افزود: شیوه‌های سنتی تبلیغ بسیار مهم بوده و امروز باید حفظ شوند، البته نباید تنها به شیوه‌های سنتی اکتفا کرد، بلکه باید از ابزارهای نوین نیز بهره ببریم. اما منبرها و مساجد پایگاه‌های معنوی در جامعه هستند و نقش اساسی دارند که باید آنها را حفظ کرد و حضور پررنگ‌تری در آنها داشت.


وی با تاکید به این‌که «هنر باید به خدمت دین درآید»، بیان داشت: باید آنچه را که از معارف دینی استخراج می‌شود، به جامعه عرضه کنیم و این مهم نیازمند روحانیون متخصص است. فیلم‌هایی که الان تهیه می‌شود بسیار تأثیرگذار است اما در حال حاضر فیلم‌های ما از محتوا خالی و در بعضی مواقع بسیار منفی است.


رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه «مطالب جدید باید در قالب‌های نوین و امروزی به جامعه عرضه شود»، اضافه کرد: باید با هنرمندان و فیلمنامه‌نویسان ارتباط برقرار کنیم تا آثار فاخر در جامعه اسلامی تولید شود.


رئیس قوه قضائیه، اجرای تعالیم دینی را سومین وظیفه مهم روحانیت عنوان کرد و ابراز داشت: اجرای تعالیم دینی، اصلی ضروری در هر جامعه است و در نظام ما پیاده کردن احکام اسلامی نیازمند همکاری روحانیون است، به طور مثال نظام قضایی ما که در کل دنیا منحصر به فرد است با همکاری روحانیون اداره می‌شود.
عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامه بر بصیرت‌افزایی در جامعه تأکید کرد و این مهم را از وظایف روحانیون خواند و ادامه داد: اگر تقوا و بصیرت در کشور وجود نداشته باشد، جامعه به انحراف کشانده می‌شود، لذا روحانیون باید لایه‌های مختلف سیاسی را به سمت محور ولایت فقیه رهنمون سازند.


وی با تأکید بر این‌که «ولایت فقیه شاخص سربلندی و عزت کشور است»، گفت: امروز اقتدار کشور مرهون ولایت است و اگر خواهان حفظ اتحاد در جامعه هستیم، باید این اصل مهم، محور قرار گیرد.


آملی لاریجانی با تأکید بر اینکه «اجرای احکام دینی در صدر اصول و قوانین نظام قرار دارد»، اظهار کرد: باید دستورات ولی فقیه در جامعه اجرا شود.


وی افزود: امروز اقتدار قوه قضاییه به برکت ولایت فقیه است و در هیچ جای دنیا قوه قضائیه مانند ایران اسلامی مقتدر نیست.


وی با تأکید بر اینکه روحانیت باید به سلاح بصیرت‌افزایی مجهز شوند و این یک فهم ساده نیست، خاطرنشان کرد: در جریان فتنه 88 مقام معظم رهبری به بحث بصیرت داشتن بسیار تأکید کردند و انسان باید در شرایط سخت، حق و باطل را بشناسد. در جریان فتنه 88 افرادی که در کنار مقام معظم رهبری و امام خمینی‌(ره) بودند نتوانستد به درجه بصیرت برسند و از خط ولایت و امامت جدا شدند و به مردم و نظام خیانت کردند.


وی با بیان اینکه «دولت موظف است تمامی شرایط را برای نشر فضائل در جامه فراهم کند»، اضافه کرد: نشر فضائل اسلامی بصیرت می‌خواهد. امروز هجوم دشمن بیشتر از هر زمانی در حال شکل‌گیری است. در زمان فتنه 88 استکبار جهانی برای حمایت از فتنه‌گران به‌پا خواسته بودند و با برنامه‌ریزی می‌خواستند به مردم و نظام صدمه وارد کنند.


وی با اشاره به اینکه «جمهوری اسلامی ایران با پشتوانه ولایت فقیه از فتنه 88 عبور کرد»، خاطر نشان کرد: ولایت فقیه شاخصه عزت و اقتدار کشور و نظام است و باید برای حفظ و امنیت کشور ولایت فقیه را حفظ کنیم.


رئیس قوه قضائیه با تاکید بر اینکه ولایت فقیه نباشد نمی‌توانیم اقتدار امروز کشور را حفظ کنیم، گفت: اخلاق و تزکیه نفس از نکات عملی است که باید اجرا شود. اخلاق و تهذیب از موارد مورد اهتمام انبیای الهی بوده و این مهم مقدم بر تعلیم است، لذا باید روحانیون ضمن اهتمام به این امر، برای گسترش آن در جامعه تلاش کنند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب