هزینه ۳۵۰ میلیون دلاری برای ایمنی مدارس/ اجلاس رهبران مدارس ایمن به میزبانی ایران از فردا آغاز میشود
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، مرتضی رئیسی امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به برگزاری دومین اجلاس رهبران مدارس ایمن در تاریخ 12 و 13 مهرماه در ایران، اظهار کرد: این اجلاس به میزبانی وزارت آموزش و پرورش به مدت دو روز برگزار میشود.
وی افزود: در روز اول و در تاریخ 12 مهر شرکتکنندگان از 23 کشور و 9 نهاد بین المللی از تعدادی مدارس که مقاومسازی یا تخریب و بازسازی شدهاند بازدید میکنند.
معاون عمرانی وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: در همان روز اقدامات ایران پس از تصویب قانون بازسازی و مقاوم سازی مدارس در سال 85 به اطلاع مدعوین میرسد تا آنها با اقدامات ایران در زمینه افزایش سطح ایمنی مدارس آشنا شوند.
رئیسی گفت: در 13 مهر که روز دوم اجلاس است شاهد افتتاح رسمی آن خواهیم بود و مقاماتی از سران کشور در این جلسه حضور خواهند داشت؛ از تعداد 23 کشور شرکت کننده در اجلاس مدارس ایمن تعدادی از کشورها در سطح وزرا و بقیه در سطح معاون وزیر به اجلاس میآیند.
وی بیان کرد: 9 نهاد بین المللی وابسته به سازمان ملل در اجلاس مدارس ایمن به میزبانی ایران شرکت خواهد کرد و در مجمع بیش از 46 مدعو خارجی حضور دارند.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور ادامه داد: در این اجلاس در خصوص سه مولفه مهم در رابطه با افزایش ایمنی مدارس گفتگو میشود و در نهایت پس از بررسی نقشه راه برنامه اجرایی کشورهای مختلف در زمینه ایمنی مدارس مورد بحث و گفتگو قرار میگیرد و در این رابطه تصمیم جهانی گرفته خواهد شد.
رئیسی ادامه داد: براساس بررسیهای صورت گرفته برای افزایش ایمنی مدارس باید به سه مولفه اساسی توجه شود، مولفه نخست تأمین فضا و تجهیزات ایمنی، مولفه دوم آموزش مسائل ایمنی به دانش آموزان و عوامل مدرسه و مولفه سوم مدیریت بحران است. باید متذکر شد که در برخی مواقع با وجود رعایت مسائل ایمنی و ارائه آموزشهای لازم به عوامل مدرسه ممکن است حادثهای رخ دهد بنابراین مدیریت بحران محوری اساسی در مدارس ایمن است.
وی افزود: در اجلاس تهران در رابطه با اقدامات عملیاتی کشورها در زمینه ایمنی مدارس بحث خواهد شد و ایران نیز خدمات فنی و مشاورهای و تجربیات خود در زمینه بومی سازی علم مقاوم سازی مدارس را به سایر کشورها عرضه میکند.
معاون عمرانی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه در اجلاس مدارس ایمن به میزبانی ایران دستیار ویژه دبیرکل سازمان ملل حضور مییابد، عنوان کرد: 23 کشور شرکت کننده در این اجلاس از تمام قارهها هستند و نتیجه آن به یک سند بین المللی تبدیل خواهد شد.
رئیسی در خصوص مقاومسازی مدارس، اظهار کرد: با تصویب قانون تخریب، بازسازی و مقاوم سازی مدارس در مجلس هفتم 4 میلیارد دلار بودجه بدین منظور اختصاص یافت.
وی افزود: با این مصوبه مجلس تا به امروز 5 هزار و 500 میلیارد تومان از سوی دولت برای تخریب، بازسازی و مقاومسازی مدارس اختصاص یافته است. به عبارتی دیگر بیش از 4.8 میلیارد دلار صرف افزایش ایمنی مدارس شده است و بیش از 66 هزار کلاس درس برای مقاومسازی مورد مطالعه قرار گرفتهاند که 29 هزار کلاس درس به مرحله اجرای مقاوم سازی رفتهاند.
معاون عمرانی وزارت آموزش و پرورش افزود: با اعتبار اختصاص یافته در خصوص تخریب و مقاوم سازی مدارس موفق شدهایم تا دو میلیون و 600 هزار متر مربع فضای آموزشی را مقاومسازی کنیم و بیش از 8 میلیون مترمربع فضای آموزشی تخریب و بازسازی شدهاند که 90 درصد آن رو به پایان است.
رئیسی با اشاره به اینکه بخش عمدهای از کمکهای مردمی صرف جایگزین کردن مدارس استاندارد به جای مدارس فرسوده است، ادامه داد: عمدهترین کار آموزش و پرورش در بخش عمرانی افزایش سطح ایمنی مدارس است؛ 90 درصد اعتبارات سال 94 در جهت افزایش ایمنی مدارس هزینه میشود و براین اساس امسال در رابطه با ایمنی سیستمهای گرمایشی مدارس اعتبار مناسبی اختصاص یافته است.
وی ادامه داد: 64 هزار کلاس درس طی سالهای 92 و93 به سیستم گرمایشی استاندارد مجهز شدهاند و امسال نیز 40 هزار کلاس درس با اولویت مناطق محروم و سردسیر به سیستم گرمایشی استاندارد تجهیز میشوند.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور، با اشاره به اینکه تعداد مدارس تخریبی در روستاها کمتر است، عنوان کرد: بیشترین درصد مدارس تخریبی در شهرها قرار دارند؛ ضوابط و روشهای ایمن سازی مدارس توسط ایران تهیه شده است و این اسناد بومی از علمیترین تحقیقات دنیا ریشه گرفته است.
رئیسی گفت: در سال 94 فقط در بخش اعتبارات ملی 1340 میلیارد تومان اعتبار مصوب داریم که 90 درصد آن تخصیص یافته است و پیش بینی میشود که امسال اعتبارات عمرانی وزارت آموزش و پرورش بیش از دو هزار و 100 میلیارد تومان شود که جهت دهی هزینه کرد این اعتبارات به منظور افزایش ایمنی دانش آموزان است.
وی ادامه داد: تلاش ما براین است تا اگر حادثهای رخ داد کمترین خسارت را داشته باشیم و امسال برای ایمنی مدارس 250 میلیون دلار هزینه میشود.
انتهای پیام/