استاندار لرستان: فرماندارانی که از دولت قبل ماندهاند، از همان زمان هم به اصلاحات اعتقاد داشتند
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، استان لرستان یازده کرسی فرمانداری دارد که بررسی خبرنگار آنا مشخص کرده است از این تعداد، پنج کرسی در اختیار افرادی است که در دولت احمدینژاد توانستهاند مناصب مدیریتی را بهدست آورند و در دولت حسن روحانی نیز با یک جابهجایی به سمت فرمانداری رسیدهاند.
«هوشنگ بازوند» استاندار فعلی لرستان نیز در دولت احمدینژاد، سابقه مدیریتی داشته است. بازوند از سال 92 با پایان یافتن عصر احمدینژادیها، صندلی معاونت عمرانی استانداری مرکزی در دولت سابق را رها کرد و به کاروان تدبیر و امید حسن روحانی پیوست. وی در دولت سابق دو بار پست معاون استانداری را برعهده گرفت که یک بار در لرستان طی سالهای ۱۳۸۴تا ۱۳۸۶ و یک بار هم در استان مرکزی طی سالهای ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۲ معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری بود.
در این میان، انتخابهای بازوند برای فرمانداریهای استان نیز حامیان دولت در لرستان راضی نکرده است.
در همین راستا جمعی از اصلاحطلبان بروجرد که نسبت به عملکرد فرماندار این شهرستان معترض هستند، طی نامه سرگشادهای به استاندار لرستان اظهار کردند: «چگونه است که رئیس این دولت همواره این خواست عمومی مبنی بر تغییر را تکرار میکند، ولی استاندار لرستان بیش از دو سال نه تنها خود را عاجز از تغییر در سطح مدیران کل میداند بلکه در بعضی شهرستانها فرماندارانی انتخاب کرده است که در اوج اقتدار دولت سابق برای معتقدین به جریان اقتدارگرایی، میسر نبود.» آنها در نامه خود به انتصاب مدیران دولت قبل در شهرستان بروجرد اعتراض و تاکید کردند که «این رویکردها بارقه تدبیر و امید را به ناامیدی بدل کرده است و استاندار به عنوان نماینده ارشد دولت در لرستان هیچ اقدامی انجام نمیدهد!»
این در حالی است که محمدحسین مقیمی، معاون سیاسی وزیر کشور در همایش استانداران سراسر کشور، خطاب به مدیران سیاسی دولت هشدار داد که مردم منتظر تغییرات در همه ابعاد اجرایی کشور هستند. از طرفی طی ماههای اخیر نیز مسئولان وزارت کشور بارها تأکید کردهاند که مدیران سیاسی غیرهمسو با دولت تغییر خواهند کرد. استاندار لرستان به سؤالات خبرنگار آنا در این باره پاسخ داده است:
انتقاداتی به عملکرد مدیران سیاسی استان شما که در دولت قبل مسئولیت داشتهاند، مطرح است. این در حالی است که در بیشتر استانها، فرمانداران دولت قبل کنار گذاشته شدهاند. شما برنامهای برای تغییر این فرمانداران ندارید؟
مدیرانی که از دولت قبل بودند از جاهای دیگری شناسایی کردیم. اینها مدیرانی هستند که کاملا سیاستهای دولت را قبول دارند و از قبل هم که بودند گرایششان اصلاحطلبی بود.
اما گروههای حامی دولت و اصلاحطلبان، منتقد عملکرد برخی مدیران و فرمانداران از جمله فرماندار بروجرد هستند.
شاید نسبت به مدیران اعتراض باشد ولی فرماندارن نه! چون اتفاقا همان گروههای همسو با دولت، همه با فرماندارن موافق هستند. اتفاقا خیلی از اصلاحطلبان بروجرد حامی فرماندار فعلی هستند. همین فرمانداری که شما از آن صحبت میکنید در سال 84 رئیس ستاد آقای هاشمی رفسنجانی بوده است.
طی دو سال گذشته همواره این انتقاد مطرح بوده است که بدنه سیاسی وزارت کشور که شامل مدیران ارشد استانی میشود در راستای اهداف دولت حسن روحانی فعالیت نمیکنند. پاسخ شما چیست؟
افرادی در وزارت کشور و ریاستجمهوری حضور دارند که بررسی میکنند و حواسشان به مسائل است. اما اگر یک گروهی که بنا به دلایل خاص یکشبه طرفدار آقای روحانی شده است، بخواهد اظهار نظر کند، این اظهارنظر و اعتقاد آنهاست و اهمیتی ندارد. در ریاستجمهوری قطعا بخشهایی هستند که این موضوعات را بررسی میکنند، اگر مواردی باشد آنها تذکر میدهند.
استان لرستان طی سالهای اخیر، بیشترین آمار بیکاری را در کشور داشته است. اقدامات شما برای رفع این معضل چه بوده است؟
اطلاعات مرکز آمار نشان میدهد که در سال 93 تنها استانی که بین استانهای کشور توانسته سه رتبه بیکاری را کاهش دهد، استان لرستان بوده است. این اتفاق متأثر از سرمایهگذاری در لرستان است. بیش از 3500 میلیارد تومان سرمایهگذاری غیردولتی انجام شده و همچنین 1008 میلیارد تومان هم سرمایهگذاری دولتی وجود داشته است.
با توجه به کاهش اعتبارات عمرانی، چه برنامهای برای پیشبرد برنامههای عمرانی استان لرستان دارید.
بنا را بر جذب بخش خصوصی گذاشتهایم و برای این کار رویکردمان این است که زیرساختها را فراهم کنیم. برای نمونه فرودگاهی که در دولت قبل در هفته، چهار پرواز داشته، الان 31 پرواز دارد که این نشان میدهد زیرساخت هوایی آماده شده و زیرساخت جادهای هم در حال آماده شدن است. همچنین پروژههای مرتبط زیرساختهای ریلی شروع شده است. قرارگاه خاتم در حال ساخت پروژههایی به ارزش یش از 2 هزار و 500 میلیارد است که عموما برای پروژههای زیرساختی در حال انجام است. بعد از آماده شدن زیرساختها، سرمایهگذار حضور پیدا خواهد کرد؛ البته الان نیز آمدهاند.
از طرفی تلاش میکنیم حوزه گردشگری استان لرستان را از معبر گردشگری به مقصد گردشگری تبدیل کنیم. همچنین برنامه داریم که در حوزه کشاورزی سالانه حدود هشت هزار هکتار از اراضی دیم را به آبی تبدیل کنیم و یازده هزار هکتار از اراضی آبیاری سیستم سنتی را به آبیاری مدرن تبدیل کنیم که با این کار راندمان آبیاری از 35 درصد به 65 درصد میرسد.
انتهای پیام/