دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 مهر 1398 - 00:10
ذوالقدر در گفتگو با آنا:

قانون باید برای قراردادهای میلیاردی هنرمندان سقف مالیاتی تعیین کند/ قرارداد سلبریتی‌ها شفاف شود

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: برای اجرای عدالت مالیاتی باید قراردادهای که با موضوع کار فرهنگی بسته می‌شود شفاف‌سازی و مبالغ آن مشخص شود.
کد خبر : 416710

سیده فاطمه ذوالقدر در گفتگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، درباره نحوه پرداخت مالیات برای فعالان فرهنگی اظهار کرد: قانون نحوه تخصیص مالیات برای کسانی که مهارت فرهنگی دارند در دهه 60 تصویب شد و فعالیت‌های فرهنگی و هنری را معاف از مالیات کرد.


وی افزود: شرایط در اوایل انقلاب برای هنرمندان و فعالان فرهنگی مناسب نبود و درآمدهای بالایی نداشتند، لذا قانون شرایط ویژه‌ای را برای این قشر در نظر گرفت.


سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که این قانون طی چندین سال گذشته اصلاحات جزئی داشته و فعالان قرآنی هم مشمول معافیت‌های مالیاتی در فعالیت‌های فرهنگی شده‌اند، گفت: قانون همه فعالان فرهنگی را معاف از مالیات نمی‌کند و هر فرد موظف به پرداخت مالیات است. اما برخی هنرمندان با استفاده از خلأ قانونی زمانی‌که اظهارنامه مالیاتی را پر می‌کنند، در هیئت‌های خود آن را به صفر می‌رسانند.


ذوالقدر با تأکید بر این‌که قانون معافیت مالیاتی برای فعالان فرهنگی خلأ دارد و نیازمند بازنگری است گفت: مالیات اکنون یکی از درآمدهای اصلی دولت محسوب می‌شود، برای همین باید عدالت مالیاتی در جامعه برقرار شود.


نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر این‌که امروزه موضوع قراردادهای میلیاردی سلبریتی‌ها در جامعه مطرح است خاطرنشان کرد: برای اجرای عدالت مالیاتی باید قراردادهای که با موضوع کار فرهنگی بسته می‌شود شفاف‌سازی و مبالغ آن مشخص شود.


وی اضافه کرد: قانون همه اقشار جامعه را موظف به پرداخت مالیات می‌کند، ولی برخی افراد با استفاده از خلأهای قانونی مالیات‌ها را صفر می‌کنند و هیچ مالیاتی نمی‌دهند.


سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با تأکید بر این‌که باید در اصلاح قانون برای قراردادها سقف مالیاتی در نظر بگیریم، گفت: این‌گونه نیست که همه هنرمندان و فعالان فرهنگی وضعیت درآمدی نامتعارفی داشته باشند، بنابراین نمی‌توانیم قانونی وضع کنیم که همه‌گیر باشد.


ذوالقدر ادامه داد: مگر چند درصد جامعه هنرمندان ما را سلبریتی‌ها و کسانی که قراردادهای میلیاردی دارند تشکیل می‌دهند، اکثر هنرمندان ما وضع اقتصادی خوبی ندارند و  نمی‌توانیم قانونی وضع کنیم که به ضرر اکثر جامعه هنرمندان باشد. لذا باید قانون را با دقت‌نظر اصلاح کنیم.


وی گفت: باید قراردادهای هنرمندان هم مانند دیگر قراردادها شامل مالیات شود و سازمان امور مالیاتی ضوابطی در نظر بگیرد که همه ملزم به پرداخت مالیات شوند.


سخنگوی کمیسیون فرهنگی خاطرنشان کرد: با اشاره به اهمیت موضوع هفته آینده، این مسئله را نیز در کمیسیون رسانه‌ و هنر کمیسیون مطرح می‌کنیم تا بررسی‌هایی صورت گیرد و تصمیم‌های مقتضی در این زمینه گرفته شود.


انتهای پیام/4034/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب