دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
گلزار راغب:

جانبازان و آزادگان منابع مستند خاطرات دفاع مقدس هستند

یک نویسنده حوزه دفاع مقدس با بیان اینکه جانبازان و آزادگان منابع مستند خاطرات جنگ تحمیلی ایران هستند، گفت: باید در خلق کتاب‌های داستانی با محوریت دفاع مقدس، از خاطرات جانبازان و آزادگان و ایثارگران، به عنوان منابع اصلی و مستند، استفاده کنیم.
کد خبر : 416307
کیانوش گلزار راغب.jpg

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از روابط عمومی و امور بین‌الملل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، کیانوش گلزار راغب نویسنده کتاب «شنام» با حضور در بیست و دومین جلسه کوله‌گردی، اظهار کرد: برای بسیاری از نویسندگان حوزه دفاع مقدس در زمینه تولید و چاپ آثار جدید دچار مشکلات اساسی هستند و به آنها گفته می‌شود که آثارشان دارای محدودیت‌های امنیتی است و یا خاطرات گفته شده را به دلیل نداشتن استاندارد های لازم نمی‌توان به صورت یک کتاب چاپ کرد.


وی گفت: سزاوار نیست خاطرات کوتاهی که شکل و شمایل یک کتاب برای چاپ را ندارد دور بریزیم، شاید روزی خاطرات گفته شده توسط جانبازان و آزادگانی که عمر کوتاهی دارند و هر سال به خیل شهدا می‌پیوندند به درد یک محقق حوزه دفاع مقدس بخورد، زیرا تنها کسانی که در جنگ حضور داشته‌‌اند و از آنها می‌توان به عنوان یک منبع اصلی استفاده کرد جانبازان، ایثارگران و آزادگان هستند.


این نویسنده حوزه دفاع مقدس با بیان اینکه کوله‌گردی ایده خوبی برای تشویق جوانان به مطالعه کتاب‌های حوزه دفاع مقدس و انقلاب اسلامی است، افزود: کوله‌گردی حقیقت‌جویی است و کسی که عضو گروه کوله‌گردی است یه انسان طالب حقیقت است.


وی افزود: مقام معظم رهبری تأکید دارند که تاریخ و ادبیات جنگ ایران دارای منابع ارزشمندی است و نویسندگان این حوزه باید از این منابع به بهترین شکل ممکن استفاده کنند.


گلزار راغب تصریح کرد: سیر داستانی قصه در قالب ادبیات بیشتر می‌تواند جاذبه ایجاد کند، به طوری که نسل جوان امروز با برقراری ارتباط بین نویسنده و کتاب می‌تواند به خواندن کتاب‌های حوزه دفاع مقدس ترغیب و تشویق شود.


نویسنده کتاب شنام ادامه داد: اگر خاطرات و داستان‌هایی که از جانبازان و آزادگان درباره اتفاقات جنگ نقل می‌شوند را بتوان از دومنظر به آنها پرداخت و نگاه کرد، یعنی خلق یک اثر در حوزه دفاع مقدس یک طرفه نباشد و اتفاقاتی که همزمان در جبهه ما و دشمن رخ داده است را نویسندگان دو کشور به تصویر بکشند؛ آن وقت از دل تاریخ آثار داستانی مستند و قوی خلق می‌شود که ارزشش چندین برابر می‌شود‌. بدین ترتیب نویسنده ضمن اینکه خاطرات جنگ را با جزییات، لطافت و عاطفه بازگو می‌کند تاریخ جنگ را بدون اینکه مخاطب دچار خستگی شود به او انتقال خواهد داد.


وی در پاسخ به سؤال یکی از حاضران در جلسه نقد کتاب «شنام» که از جلد طراحی شده این کتاب انتقاد کرد، اینطور پاسخ داد: عکس روی جلد؛ عکسی از دوران نوجوانی‌ام است که درباره طراحی جلد آن باید بگویم راضی هستم چون اگر مجبور شویم محتوا و جلد کتاب شنام را تغییر بدهیم برچسب خواهیم خورد و این خوب نیست.


گلزار در ادامه تصریح کرد: در بیان خاطرات دوران دفاع مقدس چون یک نفر گوینده است و خاطرات را بیان می‌کند، بنابراین مسئولیت اثر برعهده راوی است. در محدودیت‌های پیش آمده برای نویسندگان حوزه دفاع مقدس باید بگویم قلم هنرمندانه آنها باید به گونه‌ای باشد که داستان واقعی و مستند را به تصویر بکشد. تأکید می‌کنم من آنچه را که دیده‌ام نوشته‌ام و حتی در نگارش این کتاب سعی کرده‌ام بدون فحاشی و گفتن کلام بی‌ادبانه، حرمت دشمن را هم نگه دارم. هدف از نگارش این کتاب این بود که شهدایی را معرفی نمایم که در طول اتفاقات جنگ تاکنون حتی اسمی از آنها گفته نشده است.


نویسنده کتاب شنام در پایان یادآور شد: از آنجا که خاطرات دوران نوجوانی‌ام جدا از عاشقانه و امنیتی بودنش، خاطرات مستند و غیرقابل انکاری است اما تأکید می‌کنم من شنیده‌ها و چیزهایی را که دیده‌ام برای مخاطب نقل کرده‌ام، خاطره‌ای داستان‌وار از سرنوشت پسر نوجوانی که نه در خاک عراق بلکه در خاک ایران اسیر شد‌.


بیست و دومین جلسه کوله گردی با هدف نقد و بررسی کتاب «شنام» با حضور کیانوش گلزار راغب نویسنده این کتاب و علاقمندان جوان به مطالعه کتاب‌های دفاع مقدس، عصر روز چهارشنبه ۲۷ شهریور در تالار آزادگان موزه انقلاب اسلامی برگزار شد.


انتهای پیام/4072/


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته