موزه انقلاب اسلامی در سبد گردشگران خارجی لحاظ شود
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، علیاصغر جعفری در دیدار با رئیس موسسه فرهنگی اکو ابتدا به ارائه گزارشی از فعالیتهای انجام گرفته در موزه پرداخت و گفت: یکی از ویژهبرنامههای موزه انقلاب اسلامی در هفته دفاع مقدس برپایی نمایشگاهی با عنوان «پایان حکومت داعش» است، در این نمایشگاه سعی کردهایم مجموعهای از ادوات تجهیزات جنگی، شکنجه، قتل، کمربندهای انتحاری و اسناد و مدارک مربوط به مبانی ذهنی و فکری گروه تروریستی داعش را که از سوریه و عراق به ایران منتقل کردهایم و در معرض دید عموم قرار بدهیم.
جعفری با اشاره به بخش بینالملل موزه و تشکیل اتحادیهای در این زمینه گفت: در حوزه بینالملل سعی شده است اتحادیهای شکل بگیرد و در حال حاضر ارتباطات خوبی نیز با ایکوم برقرار کردهایم. همچنین در مجله ایکوم نیز گزارشی از موزه ارائه دادهایم. در مقایسه بین سال 96 تا 97 نیز در بخش گردشگری بینالملل موزه؛ 80 درصد رشد داشتهایم.
مدیرعامل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس ادامه داد: با هماهنگی ستاد نیروهای مسلح بازدید از موزه برای مقامات ارشد نظامی جزو پروتکل بازدید آنها قرار گرفته شده است همچنین با ساخت میدان «سلام» در کنار مقبره شهدای گمنام مکان شاخصی برای ادای احترام به مقام والای شهدای گمنام ایجاد کردهایم.
وی اظهار کرد: با وزارت امور خارجه و وزیر امور خارجه محمدجواد ظریف نیز رایزنیهایی صورت گرفته است تا با افزودن بخش سیاسی به موزه انقلاب اسلامی همه مقامات وزارت امور خارجه کشورهای مختلف نیز برای ادای احترام به مقام شهدای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس؛ از موزه بازدیدی داشته باشند.
جعفری با بیان اینکه موزه انقلاب اسلامی باید در سبد گردشگران خارجی لحاظ شود، گفت: با ایجاد «شورای راهبردی گردشگری» از همه دستاندرکاران و فعالان حوزه گردشگری دعوت کردهایم تا تورهای گردشگری خارجی را نیز به سمت بازدید از موزه هدایت کنند. همچنین در دهه فجر امسال نیز «اطلس گردشگری انقلاب اسلامی و دفاع مقدس تهران» چاپ خواهد شد.
وی اظهار کرد: موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس با همکاری وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری با ایجاد 61 حوزه پژوهشی با محوریت انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، 100 پایاننامه در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری را تحت حمایت مادی و معنوی خود قرار داده است.
جعفری افزود: بزرگترین کتابخانه تخصصی شهید سوداگر با 25 هزار عنوان کتاب در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس تأسیس شده است، اسناد معتبری در این کتابخانه گنجانده شده است که امسال نیز 30 درصد به اسناد موجود اضافه شده است.
محمدمهدی مظاهری رئیس موسسه فرهنگی اکو نیز در این جلسه ضمن ابزار خرسندی از فعالیتهای صورت گرفته در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و تأکید بر همکاری فیمابین، گفت: در دوره مدیریتی بنده و همکارانم در موسسه فرهنگی اکو پرداختن به موزهها قوت گرفته است، برنامههای مشترک خوبی با موزهها اجرا شده است.
وی اظهار کرد: مؤسسهٔ فرهنگی اکو نهاد فرهنگی سازمان همکاریهای اقتصادی (اکو) است که در سال ۱۳۷۴ تأسیس شده است و مرکز آن در ایران (شهر تهران) است. وظیفهٔ این بنیاد گسترش همکاری و تبادلات فرهنگی میان کشورهای عضو اکو است.
در این جلسه ضمن معرفی ظرفیتهای موجود بین طرف، زمینههای مشترک همکاری میان مؤسسهٔ فرهنگی اکو و موزه انقلاب اسلامی، بررسی شد. پیشنهاد شد اجلاس موزههای کشورهای عضو اکو که در دیماه سال جاری در ایران برگزار خواهد شد، موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس نیز بهعنوان یکی از موزههای شاخص کشور در آن شرکت نمایند.
همچنین مقرر شد اطلاعات موزه و معرفی ظرفیتها و وظایف موزه در مجله مربوط به موزههای عضو اکو منتشر شود و در بازدیدهای دورهای سفرا و مقامات عالیرتبهای که از کشورهای مختلف عضو اکو به ایران سفر میکنند مقرر شد بازدید از موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در برنامه آنها گنجانده شود.
در این جلسه؛ مقرر شد اکو زمینه پیگیری تفاهمنامههای همکاری موزه انقلاب اسلامی با موزههای سایر کشورها را بررسی نماید تا تفاهمنامههایی نیز در این زمینه منعقد شود.
بنا شد کارگروه مشترکی از موزه انقلاب اسلامی و موسسه فرهنگی اکو جهت مشارکت در برنامههای سال جاری اکو و موزه تشکیل شود.
انتهای پیام/۴۰۴۶/
انتهای پیام/