دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

واکنش صالحی به احتمال توزیع آخرین فیلم درویش در شبکه نمایش خانگی/ راه «رستاخیز» بسته نیست

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد که برای رفع موانع ارائه «رستاخیز» در شبکه نمایش خانگی گفتگوهایی انجام شده است.
کد خبر : 416182
729404_505.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه سینمای گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، «رستاخیز» احمدرضا درویش پس از سال‌ها که از تولیدش زمان می‌گذشت و پس از ماجرایی که به منع داخلی اکران آن انجامید، سرانجام با لوگو، زبان و عنوان عربی سر از فضای مجازی درآورد و در کنار موضع‌گیری‌های رسمی از سوی سهام‌دار دولتی فیلم و خالق اثر تحلیل‌ها و گزارش‌های رسانه‌ای مختلفی را به همراه داشت.


در مواجهه با ماجرای تکثیر غیرقانونی فیلم‌ها همیشه نوعی منفعت‌طلبی از سوی سارقان وجود داشته است. در سینمای ایران بارها طی سال‌های اخیر مشابه این اتفاق رخ داده که آخرین آن همین امسال در مواجهه با نسخه خانگی فیلم تحسین شده «متری شیش و نیم» رخ داد و یکی از معروف‌ترین‌شان هم ماجرای توزیع نسخه غیرمجاز «سنتوری» پس از توقیف در اولین روز اکران در 10 سال پیش بود. ماجرایی شبیه «رستاخیز».


اما تفاوت ماجرای «رستاخیز» با سایر آثار در موضوع و رویکرد فیلم نهفته است. فیلمی تاریخی/مذهبی که یکی از نقاط عطف تاریخ شیعه را روایت می‌کند، مهم‌ترین رویکردش اثرگذاری در طول زمان بر انبوه مخاطبان است، همانطور که در بطن عزاداری بر واقعه عاشورا چنین چیزی نهفته است.




بیشتر بخوانید: فيلم رستاخيز در فضاى عمومى منتشر شد




مگر عاشورا و گریستن بر خون حسین هرسال برای شیعیان تکرار نمی‌شود؟ مگر جز این است که تعزیه ایران یکی از قوی‌ترین ابزار نمایشی در زنده‌نگه‌داشتن باورهای شیعه در تاریخ بوده و هنوز هم هست؟


«سفیر»، «روز واقعه» یک بار ساخته شدند و به اکران عمومی درآمدند اما سال‌هاست بیننده داخلی و خارجی دارند. «مختارنامه» را اگر همه شبکه‌های تلویزیونی هر سال از صبح تا شب نشان بدهد، مخاطب دارد. پس اگر به توان «رستاخیز» احمدرضا درویش ایمان داشته باشیم، باید بدانیم که این فیلم پس از طی همه مصائب پیش روی اکران، سرانجام راه خود را در ارتباط با مخاطب پیدا خواهد کرد.



لازم به ذکر است، نسخه قاچاق فیلم سینمایی رستاخیز آخرین ساخته احمدرضا درویش در یک کانال یوتیوب منتشر شد، این نسخه به صورت گسترده در برخی کانال‌های اینترنتی ایرانی نیز منتشر شد؛ نسخه‌ای بدون سانسور که با دوبله عربی این فیلم است و ظاهراً از کشورهای عربی که این فیلم در آن‌ها به نمایش درآمده، قاچاق شده و بدین ترتیب این فیلم پیش از آنکه به صورت قانونی در کشور عرضه شود، در معرض دید تماشاگران ایرانی قرار گرفت.


فیلم سینمایی «رستاخیز» آخرین ساخته احمدرضا درویش که از مقطع تاریخی مرگ معاویه تا شهادت امام حسین(ع) در روز عاشورا را روایت می‌کند پس از یک دوره طولانی توقیف، از ساعاتی پیش در یک کانال عربی یوتیوب منتشر شد و بلافاصله در کانال‌های تلگرامی و دیگر بسترهای مجازی، این نسخه بارگذاری و دسترسی عمومی‌تر برای آن فراهم شده است. نسخه قاچاق منتشر شده از کیفیت بالایی برخوردار است و به زبان عربی دوبله شده و به همین دلیل احتمال می‌رود از طریق کشورهای عربی که این فیلم در آنجا به نمایش درآمده، این اثر به بیرون درز کرده است.


این نسخه از رستاخیز با نسخه اولیه که در سی و دومین جشنواره فیلم فجر رونمایی شد، تقریباً تطابق دارد و شامل تصویر چهره حضرت عباس(ع) است و از این منظر می‌توان تأیید کرد که نسخه منتشر شده، نسخه بدون سانسور است که کارگردان در پی اکران عمومی‌اش بود اما با مخالفت برخی جریان‌ها مواجه شد و در نهایت سازمان سینمایی در اقدامی عجیب که منجر به فروکش کردن اعتراضات سازندگان این فیلم شد، ۱۳,۵ میلیارد تومان به عنوان خرید بخشی از سهم این فیلم به سازندگانش پرداخت کرد که رقم کلان و بی‌سابقه در تاریخ سینمای ایران بود.


سه روز پس از این رویداد، کارگردان فیلم «رستاخیز» در بیانیه‌ای شدیداللحن به انتشار غیرقانونی این فیلم واکنش نشان داده و یک بار دیگر خواستار حل مشکل اکران آن شد.


احمدرضا درویش در بخشی از بیانیه خود چنین آورده بود: بسیار متأسفم که بر اثر آنچه به «رستاخیز» تحمیل شده است، هموطنان من از تماشای آن محروم و مخاطبان خارجی بر آنان رجحان پیدا کرده‌اند! به دلیل برخورداری فیلم «رستاخیز» از مضمون بلند حماسه‌ عاشورا و همچنین حاشیه‌های پس از توقیف آن توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، عطشِ فراوانی در مخاطبان محترمِ داخلی و خارجی، به خصوص جوانان برومند، برای دیدن این فیلم به وجود آمده است.



وی در ادامه عنوان کرده بود: اینجانب به ­عنوان عضوی کوچک از خانواده بزرگ سینمای ایران از عموم مردم ارجمند، به ­خصوص ارادتمندان به ساحت مقدّس حضرت اباعبدالله الحسین­(ع) که به رعایت امور شرعی و قانونی شهره هستند، تقاضا می‌کنم که از دیدن، کپی‌برداری و انتشار فیلم «رستاخیز» اجتناب کنند و دیگران را نیز از این فعل حرام و غیرقانونی پرهیز دهند.


این در حالی است که سید عباس صالحی در حاشیه جلسه امروز(چهارشنبه) هیئت وزیران در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی درباره درخواست کارگردان فیلم سینمایی «رستاخیز» از وزارت ارشاد برای اعطای مجوز پخش نمایش خانگی این فیلم در پی انتشار غیر قانونی آن در فضای مجازی اظهار کرد: از قبل صحبت‌هایی در این باره مطرح شده بود و درباره انتشار غیر قانونی این فیلم نیز بنیاد سینمایی فارابی جلساتی با تهیه‌کننده فیلم برگزار کرده و به دنبال عوامل این کار هستند.


سید عباس صالحی


وی همچنین عنوان کرد: درباره رفع موانع برای ارائه فیلم «رستاخیز» در شبکه خانگی نیز گفتگوهایی انجام شده که خبر آن بعدا منتشر خواهد شد.


انتهای پیام/4072/4104/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب