دهنکجی دولت به قانون مصوب مجلس درباره حقوق سربازان/ سردار مهری: دولت پاسخگوی عدم اجرای این قانون باشد
گروه اجتماعی خبرگزاری آنا- احسان یعقوبی؛ «سازمان وظیفه عمومی ناجا سربازان دوره کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری را برای گذراندن دوره ضرورت خدمت سربازی فراخواند.»
این جمله تقریباً هر ماه یا هر دو ماه یکبار از سوی سازمان وظیفه عمومی ناجا اعلام میشود و هر بار با اعلام آن، بخشی از جوانان کشورمان به دلایل مختلف نظیر از دست دادن فرصت شغلی خود دچار استرس و اضطراب میشوند. در حقیقت موضوع خدمت سربازی امروزه به یکی از دغدغههای اصلی جوانانی تبدیل شده است که حتی برای به تأخیر انداختن خدمت سربازی و برخلاف میل خود اقدام به ادامه تحصیل در مقطع دانشگاهی میکنند.
برخی افراد برای رفتن به خدمت سربازی شغل خود را از دست میدهند!
درحال حاضر شاهد هستیم که برخی از افرادی که شغل آزاد دارند، برای اینکه مشکلی برایشان از بابت نرفتن به خدمت سربازی پیش نیاید، بدون آزمون وارد دانشگاه میشوند تا محرومیتهای اجتماعی شامل حال این افراد نشود و از طرفی بهدلیل اینکه برخی از افرادی که شغل آزاد دارند نیاز به رفتن به خارج از کشور دارند، از معافیتهای تحصیلی استفاده میکنند تا با مشکل مواجه نشوند؛ بهطور کلی امروز کمتر فردی را میتوان پیدا کرد که با دلی شاد به خدمت سربازی برود، چراکه ارائه خدمات به سربازان و از همه مهمتر حقوقی که به این افراد پرداخت میشود، هرگز کفاف خرجهای جوانان را نمیدهد. حال سؤال اینجاست که یک فرد با توجه به شرایط اقتصادی امروز جامعه و گرانیهای موجود، چطور میتواند با حقوق ناچیزی که به وی تعلق میگیرد، روز خود را به شب برساند؟
بیتوجهی دولت نسبت به وضعیت معیشتی سربازان
موضوع زمانی جالبتر میشود که طبق قانون مصوب مجلس شورای اسلامی، سربازان باید ماهانه چیزی حدود یک میلیون و 600 هزار تومان حقوق دریافت کنند و چطور میشود که دولت زیر بار این موضوع نمیرود و بودجه مورد نیاز را به ستاد کل نیروهای مسلح برای رسیدگی به وضعیت سربازان ارائه نمیکند. متأسفانه با اینکه این موضوع قانون است و دولت نیز که مسئول اجرایی کردن قوانین مصوب مجلس است، همچنان مغفول مانده و در سالیان اخیر حاضر به اجرای این قانون نیست و اینطور برداشت میشود که هرکجا قانون به زیان سربازان و به نفع دولت باشد در اسرع وقت اجرایی شده و هرکجا که قانون به ضرر دولت و به نفع سربازان باشد، اجرایی نمیشود.
اینکه دولت برای تدوین بودجه، به موضوع حقوق سربازان توجهی نمیکند جای تأسف دارد، چراکه این موضوع قانونی و دولت موظف به اجرای آن است.
البته رسیدگی به وضعیت سربازان از نسبت به گذشته بهتر شده است و بهخصوص اینکه امروز تلاش شده تا سربازان با توجه به مهارتی که دارند در نهادها و یگانهای مختلف توزیع شوند تا هم بر مهارت آنها افزوده شود و هم با بهرهگیری از مهارت خود، بعد از اتمام دوران خدمت سربازی وارد بازار کار شوند. در این راستا ستادکل نیروهای مسلح با ایجاد قرارگاه مهارتآموزی در تلاش است تا با شناسایی استعداد سربازان، از این افراد به بهترین نحو ممکن استفاده کنند که در اینصورت هم به نفع خود سرباز و هم به نفع نهادی است که سرباز در آن مکان به خدمت سربازی مشغول است، لذا تدبیر جدید ستادکل نیروهای مسلح که از سال 96 با ایجاد قرارگاه مهارتآموزی اتخاذ شد، امری مفید در موضوع سربازی است.
بهکارگیری سربازان در نهادهای نظامی با توجه به استعدادی که دارند
در این خصوص سردار مهدی فرحی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا با بیان اینکه تمام تلاش ستادکل نیروهای مسلح برای ارتقای وضعیت معیشتی سربازان است اظهار کرد: قرارگاه مهارتآموزی ستادکل نیروهای مسلح که در خرداد سال 96 ایجاد شد، تلاشهای مؤثر و مفیدی را در خصوص شناسایی استعداد سربازان انجام داده است، بهطوریکه جوانان قبل از اعزام به خدمت سربازی با مراجعه به سامانه سرباز ماهر میتوانند استعداد خود را در سامانه ثبت کنند تا با فرارسیدن دوره خدمت سربازی با توجه به استعدادی که دارند، در نهادهای نظامی توزیع شوند.
وی ادامه داد: از طرفی دیگر مانند گذشته نیست که جوانان دو سال از عمر خودشان را بدون فراگرفتن مهارتی سپری کنند، بلکه با برنامهریزیهای صورت گرفته، قرار شده تا استعداد جوانان در نهادهای نظامی شناسایی شود و از طرفی کلاسهای مهارتآموزی نیز در طول خدمت سربازی برگزار میشود تا جوانان بعد از گذراندن سربازی با داشتن مهارتهای مختلف وارد بازار کار شوند.
فرمانده قرارگاه مهارتآموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح تصریح کرد: مهارتهای بسیاری در سامانه سرباز ماهر ثبت شده است و جوانان با توجه به مهارتشان به خدمت خواهند رفت.
اینکه نوع برخورد با جوانان در دوره سربازی مانند گذشته نیست تا حدودی قابل قبول است اما هماکنون نیز برخی از فرماندهان بهویژه در شهرستانها رفتارهای ناشایستی را با جوانانی دارند که کار و برنامههای فرماندهان خود را بدون دریافت حقوقی انجام میدهند و این موضوع برای کشوری که بر پایه قوانین اسلام اداره میشود جای تأسف دارد! چه لزومی دارد که سربازان لباسهای شخصی فرماندهان را بشویند و بعضاً برخی از فرماندهان حتی خریدهای شخصی خود را نیز به سربازان واگذار میکنند.
سردار مهری: سربازان فرماندهانی که بدرفتاری میکنند را معرفی کنند
موضوع برخورد با فرمانده و مسئولانی که رفتار مناسبی با سربازان ندارند مورد تأکید رئیس سازمان وظیفه عمومی ناجا قرار گرفته است و سردار مهری در 22 شهریور ماه سال جاری نسبت به این موضوع واکنش نشان داد و اظهار کرد که بر اساس دستورالعملهایی که به تمام یگانها و پادگانها ارسال شده است، هر سربازی که با رفتار ناشایست فرماندهان مواجه شود میتواند مراتب را به بازرسانی که در سازمانهای نیروهای مسلح هستند اطلاع دهد تا رسیدگی شود. وظیفه سازمان وظیفه عمومی ناجا رسیدگی به وضعیت سربازان و حمایت معنوی از حق و حقوق آنهاست.
مشکلات سربازان در دوره خدمت بسیار است که اگر بخواهیم همه موارد آن را در یک گزارش بیان کنیم قطعاً باز هم برخی از موارد و مطالبه آنها فراموش خواهد شد، اما دریافت حقوق ناچیزی که جوانان دریافت میکنند، یکی از مهمترین مشکلاتی است که این افراد دارند و این مقدار پول حتی کفاف هزینه حمل و نقل این افراد را نخواهد داد.
ظلم به جوانانی که برخلاف مدیران نجومیبگیر، با دریافت نهایت 200 هزار تومان، بخش عمدهای از کارهای نهادهای مختلف را انجام میدهند و دو سال از عمر خود را در نهادهای نظامی سپری کرده و اگر دقیقهای دیر به محل خدمت خود برسند، جریمه میشوند، دور از انصاف است؛ طبیعی است که این افراد باید از حقوق قانونی خود که همان پرداخت یک میلیون و 600 هزار تومان است برخوردار شوند تا حداقل بتوانند زندگی عادی خود را داشته باشند. حال از این موضوع بگذریم که با این مقدار پول نیز با توجه به شرایط اقتصادی امروز نمیتوان کار درستی انجام داد که جای تأسف دارد.
هر سرباز حداقل باید یک میلیون تومان حقوق دریافت کند
در این خصوص سردار تقی مهری رئیس سازمان نظام وظیفه عمومی ناجا در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا درباره حقوق سربازان و چرایی پرداخت نشدن حقوق قانونی آنها اظهار کرد: درحال حاضر حقوق سربازان ناچیز است و این مقدار حقوق زندگی عادی این افراد را با مشکل مواجه میکند. برابر قانون حداقل ۶۰ درصد و حداکثر ۹۰ درصد حقوق پایور باید به سرباز پرداخت شود و ما از مجلس و دولت تقاضا داریم تا توجه ویژهای به حقوق سربازان داشته باشند.
وی گفت: دولت مسئول تنظیم بودجه است و باید پاسخ دهد که چرا حقوق قانونی سربازان پرداخت نمیشود.
رئیس سازمان وظیفه عمومی ناجا تصریح کرد: سربازان حداقل باید یک میلیون تومان حقوق دریافت کنند و البته این مقدار حقوق با توجه به مدرک تحصیلی و درجهای که کسب میکنند متفاوت خواهد بود.
اینکه دولت در این مدت حقوق قانونی سربازان را دریافت نکرده است جای سؤال دارد! البته از دولتی که فقط دغدغههای مردم را در زمان انتخابات بیان میکند نباید انتظار داشته باشیم که به حقوق سربازان قانونی سربازان رسیدگی کند.
دولت به اصطلاح اعتدالگرا به جای اینکه به موضوعاتی نظیر ورود بانوان به استادیوم و موضوعاتی اینچنینی که دردی از مردم را دوا نمیکند بپردازد، بهدنبال حل معضل اشتغال و ازدواج جوانان باشد و از همه مهمتر حمایت ویژهای از جوانانی که برای گذراندن خدمت سربازی خود بعضاً شغل خود را نیز از دست میدهند داشته باشد و برای مثال برای سال آینده بودجه را طوری تنظیم کند که حقوق قانونی سربازان به آنها پرداخت شود تا این افراد بهدلیل سهلانگاری دولت متضرر نشوند.
اجرایی نشدن افزایش حقوق سربازان که مصوب مجلس شورای اسلامی است، نوعی بیاحترامی و دهنکجی دولت به مجلس محسوب میشود که امیدواریم دولت آقای حسن روحانی در مدت دو سال باقی مانده از دوره ریاستش کمی هم به فکر حل کردن معضلات اصلی مردم باشد.
انتهای پیام/4110/پ
انتهای پیام/