مجلس دهم ارادهای برای اصلاح قانون انتخابات ندارد/ خبرهای خوبی از جریانهای متخلف در انتخابات نمیشنویم
محمدجواد جمالینوبندگانی در گفتگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، با اشاره به قواعد مالی نامشخص برای تأمین مالی کاندیداها در انتخابات اظهار کرد: برخی دائماً از پولهای کثیف در انتخابات صحبت میکنند و از شفاف نبودن حسابها گلایه دارند، اما هیچ حرکتی برای جلوگیری از این روند نمیکنند.
وی با طرح این سؤال که چرا اصلاح قانون انتخابات در مجلس نهم به نتیجه نرسید، تصریح کرد: متأسفانه مجالس وقتی به سال آخر و ماههای پایانی دوره میرسند یادشان میافتند که چنین معضلاتی وجود دارد و باید قانون را اصلاح کرد که آن هم با رفت و برگشتهایی که میان شورای نگهبان و مجلس صورت میگیرد، زمان تمام میشود و باز قانون اصلاح نشده باقی میماند.
نماینده مردم فسا در مجلس شورای اسلامی با تأکید براینکه برخی نمایندگان در مجلس دهم تخلفاتی داشتند که نیازمند رسیدگی مراجع نظارتی بود، اظهار کرد: مراجع نظارتی باید از همان ابتدا موضوعات به این مهمی را پیگیری میکردند اما قانون را در سال آخر برای اصلاح به صحن آوردند و بعد هم گفتند چون به خرداد ماه رسیده و قوانین شرکت در انتخابات باید اعلام شود، باز این کار صورت نگرفت.
جمالینوبندگانی گفت: به نظرم ارادهای برای قانونی کردن روند انتخابات و حل و فصل معضلات انتخاباتی وجود ندارد؛ چرا که اگر ارائهای بود با توجه به اینکه در دوره قبل کارهایی روی قانون انتخابات صورت گرفته بود، باید مجلس دهم از سال دوم یا سوم به صورت جدی وارد اصلاح قانون میشد.
سخنگوی هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مجلس نباید در انتظار آمدن لایحه جامع انتخابات فرصت را از دست میداد، خاطرنشان کرد: وقتی مجلس دید دولت در ارائه قانون انتخابات تعلل میکند باید از سال دوم خودش وارد اصلاح قانون میشد.
وی با اشاره به اینکه خبرهای خوبی از جریانهای متخلف در انتخابات نمیشنوم، تصریح کرد: نمایندگان نباید نسبت به واژه «از شما توقعی ندارم» بیتفاوت باشند. چرا که همان افرادی که امروز در قبال کمکی به نماینده میگویند از شما توقع ندارم، نخستین کسانی هستند که از نماینده مطالبه خواهند داشت و استقلال نماینده را خدشهدرا میکنند.
نماینده مردم فسا با تصریح اینکه مشکلات و شکایاتی که پیرامون نمایندگان پیش میآید برای همین است که برخی نمایندگان را تحت فشار میگذارند و از نماینده مطالبه دارند، گفت: میگویند اگر فلان کار را برایم انجام دهی در انتخابات جبران میکنم که متأسفانه این جمله قصار هزاران معنا در پس خود دارد که چه جبرانی باید صورت گیرد. اگر حق شهروندی بوده، نماینده براساس وظیفه آن را انجام داده و اگر هم نیست، نماینده هم در تخلفی که صورت میگیرد شریک است!
سخنگوی هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه برخی در تخلفهای انتخاباتی شناسنامه میخرند، خاطرنشان کرد: برخی دیگر هم نمایندگان را تهدید میکنند که اگر فلان کار را برایم انجام ندهی مانع رأیآوریت میشوم و عده دیگری به نماینده میگویند تطمیعت میکنیم و با عشیره پشت رأی تو میایستیم! اینها روشهای دیگر خرید و فروش رأی است که آفت کاندیداتوری نمایندگی است و متأسفانه هیچ ارادهای برای رسیدگی به این معضلات دیده نمیشود و چون اثباتش هم سخت است، هیئت نظارتها هم ممکن است کاری از دستشان بر نیاید.
انتهای پیام/4034/
انتهای پیام/