راهاندازی مدارس عالی مهارتی، حرکتی در تضاد با پدیده مدرکگرایی
منصور اسماعیلپور معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در همدان، توسعه نظامیافته مهارتآموزی و کارآفرینی در دانشجویان را شرط اساسی شکلگیری دانشگاههای نسل سوم دانست و اظهار کرد: افق اصلی دانشگاههای کارآفرین توسعه مهارت شغلی و حرفهای و توانمندسازی دانشجویان است که منجر به توسعه ملی و حل معضلات جامعه به روش علمی میشود.
عضو هیئتعلمی گروه کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی همدان، مدارس عالی مهارت را مدارسی شامل مهارتافزایی و در کنار دانشگاه ارزیابی و خاطرنشان کرد: از طریق ایجاد مدرسه عالی مهارتی، ارتباط میان دانشگاه و صنعت از یک سو و صنعت و جامعه از سوی دیگر عملیاتی میشود.
اسماعیلپور، راهاندازی مدارس عالی مهارتی را حرکتی در تضاد با پدیده مدرکگرایی ارزیابی و تشریح کرد: آنچه مدنظر بوده، کسب مهارت دانشجویان در کنار اخذ مدرک است و به کمک راهاندازی دورههای مهارتزایی در مدارس عالی مهارتی، هم جامعه و هم نیروی کار از یکدیگر منتفع میشوند و فارغالتحصیلان مدارس مهارتی توانایی لازم برای ایجاد کسب و کار و شغل را به دست میآورند.
وی، راهاندازی دفتر برگزاری دورههای درآمدزا و مهارتی در معاونت پژوهشی واحد همدان را در همین راستا دانست و تصریح کرد: این دفتر در راستای هماهنگی با ادارات و صنوف مختلف همدان فعالیت خود را آغاز کرده است و مباحث مهارتافزایی و هماهنگی با اصناف، کارخانهها، صنایع و بخش خدمات را پیگیری میکند و در این راستا با چند کارخانه و ادارات مختلف تفاهمنامه و قرارداد امضا کردهایم.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی همدان، مأموریت اصلی در سطح کلان دانشگاه آزاد اسلامی همدان را راهاندازی مدارس عالی مهارتی عنوان کرد و توضیح داد: با راهاندازی شرکتهای دانشبنیان توانمند در این عرصه و نیز در حوزه مراکز رشد میتوان ثروت ناشی از تولید علم و تکنولوژی را در دانشگاه به دست آورد.
اسماعیلپور از اخذ 4 هزار کد دوره در سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی خبر داد و افزود: به کمک این کدها که از وزارت علوم دریافت شدهاند، دورههای مهارتزایی منطبق بر سرفصلهای کاملاً کاربردی و همسو با نیاز بازار تنظیم میشود و پس از تشکیل کلاسهای مهارتی ضابطهمند، گواهینامههای مورد تأیید سازمانها، ارگانها و اصناف به حرفهآموزان ارائه میشود.
وی با استناد به ظرفیت فوقالعاده بالای کارگاهی، آزمایشگاهی، استادان و اعضای هیئتعلمی دانشگاه آزاد اسلامی همدان و مجوزهای اخذشده از سازمان مرکزی تأکید کرد: در رشتههایی مانند صنایع چوب، صنایع غذایی، کامپیوتر سختافزار و نرمافزار، مکانیک، جوشکاری، تراشکاری، فلزکاری و نانوایی دورهها را با کدها و آزمونهای منطبق بر سرفصل برگزار میکنیم و با صدور گواهی مهارت دریافت پروانه کسب را توسط مهارتآموز امکانپذیر میکنیم.
انتهای پیام/4078/4062/
انتهای پیام/