دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 شهريور 1398 - 21:47
جهانگیری در جلسه ستاد هماهنگی مهندسی فرهنگی کشور:

با اطلاع‌رسانی مانع سیاه‌نمایی شویم/ پیمایش‌های تحقیقاتی برای فرهنگ مستمر باشد

دومین جلسه ستاد هماهنگی و راهبری اجرای نقشه مهندسی فرهنگی کشور عصر امروز به ریاست معاون اول رییس جمهور برگزار شد.
کد خبر : 413811
پرتره2Fاسحاقجهانگیری2Fپرترهاسحاقجهانگیری.jpg

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا از دولت،دومین جلسه ستاد هماهنگی و راهبری اجرای نقشه مهندسی فرهنگی کشور عصر امروز به ریاست معاون اول رییس جمهور برگزار شد.


اسحاق جهانگیری در این جلسه با بیان اینکه برخی مواقع ممکن است جامعه به دلیل عدم اطلاع کافی، برداشت ناقصی نسبت به مسائل کشور پیدا کند گفت: این برداشت ناقص ناشی از ضعف در اطلاع‌رسانی به جامعه است که باید تلاش کنیم با اطلاع‌رسانی صحیح، احساس و برداشت جامعه نسبت به مسائل کشور را به واقعیت‌ها نزدیک کنیم.


معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر اهمیت اطلاع‌رسانی صحیح به مردم در خصوص مسائل مختلف تصریح کرد: با وجود همه تلاش‌ها و اقدامات برای حل مشکلات مردم و ساماندهی مسائل کشور، اگر واقعیت‌ها به‌موقع و به شکل صحیح به اطلاع مردم نرسد ممکن است برخی سیاه نمایی ها، اعتماد و امید جامعه را نسبت به کارآمدی نظام خدشه‌دار کند.


جهانگیری یکی از وظایف ستاد را برنامه‌ریزی برای اجرای نقشه مهندسی فرهنگی کشور برشمرد و افزود: برخورداری از آمار و داده‌های دقیق لازمه هر برنامه‌ریزی است از این رو باید در استفاده از اطلاعات و آمارها در برنامه‌ریزی‌های فرهنگی دقت کافی به عمل آید.


معاون اول رئیس‌جمهور با قدردانی از ارائه گزارش دبیرخانه ستاد در خصوص وضعیت فرهنگی کشور از دبیرخانه و اعضای ستاد خواست نظرسنجی‌ها و پیمایش‌های تحقیقاتی فرهنگی ادامه پیدا کند و درصدد احصاء اطلاعات علمی مبتنی بر جامعه آماری کل کشور باشند تا برنامه‌ریزی‌های فرهنگی و اجرای نقشه مهندسی فرهنگی کشور هر چه دقیق‌تر انجام شود.


جهانگیری اظهار داشت: در مباحث اقتصادی معمولاً داده‌های واقعی و کمّی در اختیار مدیران قرار دارد که می‌توان بر اساس این داده‌ها برای موضوعات مختلف اقتصادی نظیر تورم، نقدینگی و ... برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری کرد اما در مسائل فرهنگی نباید نظرسنجی از چند جامعه آماری محدود را معیار تصمیم‌گیری قرار دهیم بلکه باید نظرسنجی‌ها و اطلاعات احصاء شده به‌گونه‌ای باشد که همه جمعیت کشور را در برگیرد.


معاون اول رئیس‌جمهور همچنین از دبیرخانه ستاد خواست ضمن استمرار پیمایش‌های تحقیقاتی علمی و مستند در خصوص وضعیت فرهنگی کشور، مهم‌ترین دغدغه‌های فرهنگی جامعه را در دستور کار جلسات ستاد قرار دهد تا شاهد اجرای هر چه بهتر نقشه مهندسی کشور باشیم.


در این جلسه که وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی، علوم تحقیقات و فناوری و ورزش و جوانان، سرپرست وزارت آموزش‌وپرورش، معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی نیز حضور داشتند دبیر ستاد گزارشی از برگزاری اولین جلسه کمیته تخصصی ستاد هماهنگی و راهبری اجرای نقشه مهندسی فرهنگی کشور ارائه کرد و گفت: این کمیته تخصصی با حضور معاونین دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط و برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی به دنبال تدوین راهکارهای اجرایی و عملیاتی برای اجرای نقشه مهندسی فرهنگی کشور خواهد بود.


در ادامه این جلسه نماینده دبیرخانه ستاد گزارشی از بررسی وضعیت فرهنگی کشور و راهبردهای نقشه مهندسی فرهنگی کشور ارائه کرد و به تشریح برخی پیمایش‌های تحقیقاتی و نظرسنجی‌های مختلف در خصوص فرهنگ دینی، فرهنگ خانوادگی، فرهنگ زندگی و فرهنگ ملی پرداخت.


در این گزارش همچنین به برخی آمارها و نتایج نظرسنجی‌ها در خصوص میزان احساس شادمانی در مردم، باور مردم به قانون و حکومت دینی، شاخص آگاهی سیاسی و دیگر نتایجی از این دست اشاره شد.
در این جلسه همچنین موضوع تشکیل کمیته بررسی، هماهنگی و تلفیق برنامه‌های پنج ساله و یک‌ساله فرهنگی دستگاه‌های اجرایی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و اعضای ستاد با تشکیل این کمیته موافقت کردند و مقرر شد دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط معاونین خود را برای ارتباط مستمر با دبیرخانه ستاد و پیگیری اجرای نقشه راه مهندسی فرهنگی کشور مأمور کنند.


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب