نیاز محققان کشور در مرکز تحقیقات ژئوتکنیک لرزهای و بتن توانمند تأمین میشود/ درآمد پایدار غیرشهریه از آزمایشگاه تخصصی سازه بزرگمقیاس
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا، عملیات عمرانی فاز نخست آزمایشگاه جامع تخصصی سازه، زلزله و ژئوتکنیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان اواخر مرداد سال جاری با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی رسما آغاز شد.
حمیدرضا صالحیان رئیس مرکز تحقیقات ژئوتکنیک لرزهای و بتن توانمند دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا در تشریح اهداف و کارکردهای این مرکز اظهار کرد: معرفی، بومیسازی و گسترش استفاده از مصالح و تجهیزات و تکنولوژیهای نوین در حوزه مهندسی عمران یکی از مهمترین اهداف این مرکز تحقیقاتی است.
صالحیان افزود: اجرای این پروژه و تکمیل آن گامی مهم در ارتقای آزمایشگاههای آموزشی موجود به آزمایشگاههای تحقیقاتی و فناورانه است. این رویکرد بستر لازم برای پشتیبانی فنی از ایدههای مبتکرانه و طرحهای تحقیقاتی را فراهم کرده و به تولید و عرضه محصولات دانشمحور میانجامد.
وی اضافه کرد: ارائه خدمات آزمایشگاهی روزآمد و کمنظیر به پایاننامههای کارشناسی ارشد و دکتری دانشجویان تحصیلات تکمیلی واحد سمنان و دیگر دانشگاههای استان و سایر استانهای همجوار از دیگر اهداف متصور برای این آزمایشگاه جامع است.
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان با بیان اینکه با اجرای این پروژه فضای آزمایشگاهی مرکز تحقیقات ژئوتکنیک لرزهای و بتن توانمند واحد سمنان افزایش صددرصدی خواهد یافت تصریح کرد: ایده راهاندازی آزمایشگاه جامع تخصصی سازه، زلزله و ژئوتکنیک در طول دو سال گذشته پیگیری شده و جزئیات این پروژه و طرحهای اقتصادی مرتبط با آن به تأیید سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی رسیده است.
وی گفت: سیستم بارگذاری این آزمایشگاه توسط مرکز تحقیقات ژئوتکنیک لرزهای و بتن توانمند طراحی شده است. معماری ویژه این سیستم بارگذاری بسیار منعطف و توسعهپذیر است به نحوی که امکان اجرای آزمایشهای مختلف شامل بارگذاریهای استاتیکی، دینامیکی، خستگی و ضربه بر روی دامنه وسیعی از نمونههای آزمایشگاهی اعم از تیر، ستون، دال، دیوار و اتصالات سازهای بتن آرمه و فولادی بدون هرگونه محدودیت ابعادی را فراهم میآورد.
صالحیان عنوان کرد: دیدگاه این مرکز تحقیقات دیدگاهی ملی است که در حد خود به تأمین نیازهای تحقیقاتی تمام دانشجویان، محققان و صنعتگران کشور اهتمام ویژه دارد. از اینرو، در طراحی این آزمایشگاه، مشکلات و محدودیتهای عمده در آزمایشگاههای موجود همتراز مرتفع شده است.
صالحیان با تأکید بر اینکه این مرکز تحقیقاتی اکنون عضو شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و در حال استقرار نظام ۱۷۰۲۵ است، ادامه داد: دامنه فعالیتهای مرکز تحقیقات ژئوتکنیک لرزهای و بتن توانمند از بدو راهاندازی تاکنون در حوزه دوام سازهها، بتنهای نسل جدید و نیز ژئوتکنیک لرزهای گسترش یافته است. در این رابطه با تکیه بر تجهیزات آزمایشگاهی کم نظیر در اختیار به تعداد زیادی از طرحهای تحقیقاتی و پایاننامهها، خدمات ویژه آزمایشگاهی ارائه شده است.
رئیس مرکز تحقیقات ژئوتکنیک لرزهای و بتن توانمند دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان درباره کسب درآمدهای غیرشهریهای از این آزمایشگاه در آینده به آنا گفت: اگرچه انتقال دانش و تکنولوژی و نیز تولید علم و ارتقای کمی و کیفی تحقیقات در حوزه مهندسی عمران مهمترین هدف راهاندازی این آزمایشگاه محسوب میشود؛ اما بهمنظور بهرهمندی از تجهیزات کمنظیر و روزآمد، تولید درآمد از طریق ارائه خدمات فنی، یکی از ارکان مهم در این پروژه به شمار آید. موضوعی که در طرح اقتصادی این آزمایشگاه نیز مورد توجه ویژه قرار گرفته است.
وی ادامه داد: این درآمدها بسیار پایدارند و بهدلیل وابستگی به تکنولوژیهای خاص، میتوانند یکی از بازوهای دانشگاه برای کسب درآمدهای غیرشهریهای باشند.
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان اظهار کرد: با برنامهریزیهای صورت گرفته و اقدامات در دست اجرا، این مرکز تحقیقاتی آمادگی دارد تا به تمام دانشجویان و استادان دانشگاه و محققان و صنعتگران خدمات فنی و آزمایشگاهی ارائه دهد. در این رابطه متقاضیان از اقصی نقاط کشور میتوانند با مراجعه به وبسایت مرکز تحقیقات ژئوتکنیک لرزهای و بتن توانمند به نشانی www.sghpc.ir اقدام به ثبت درخواست خود کنند.
انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/