دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 مهر 1394 - 16:14

رئیس‌جمهوری در بدو ورود به تهران: دولت سعودی باید مسئولیت قانونی خود را در فاجعه منا بپذیرد/برای اجرای هر طرحی که واقعا به نفع مردم عراق، سوریه و یمن باشد، آمادگی داریم

رئیس‌جمهوری که به‌منظور شرکت در مراسم استقبال از پیکر حجاج کشورمان که در موسم حج امسال به شهادت رسیده بودند، سفر خود را زودتر از موعد به پایان رساند و پس از سخنرانی در هفتادمین مجمع عمومی سازمان ملل، وارد تهران شد.
کد خبر : 41279

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا،‌حجت‌الاسلام حسن روحانی با حضور علی‌اکبر ولایتی مشاور مقام معظم رهبری در امور بین الملل و با استقبال رسمی معاون اول خود عصر امروز -سه‌شنبه- وارد تهران شد.


رئیس‌جمهوری با اشاره به اینکه حادثه منا یک حادثه عادی و معمولی نبوده و تألمات حاصل از آن به هیچ وجه از طریق مالی جبران‌شدنی نیست، گفت: دولت از ابتدای این فاجعه در خدمت حادثه‌دیدگان بود و پس از این نیز تمام تلاش خود را برای شناسایی و انتقال پیکر جانباختگان و مصدومان حادثه به خانواده‌های عزیزشان به‌کار خواهد گرفت.


روحانی در بازگشت از سفر خود به نیویورک در گفت‌وگویی با خبرنگاران در فرودگاه مهرآباد ،در پاسخ به سؤالی درباره فاجعه منا اظهار کرد: متأسفانه امسال ایام بین عید قربان و عید غدیر که همواره روزهای خوش مردم ما به لحاظ دینی و معنوی بود، به دلیل بی‌تدبیری، بی‌مبالاتی و عدم‌کارآیی دولت فعلی عربستان سعودی به روزهایی تلخ برای مسلمانان و مردم عزیز ایران تبدیل شده است.


وی با تأسف‌بار توصیف کردن وضع قربانیان مناسک حج امسال افزود: بنده که در جریان سفر به نیویورک از این فاجعه مطلع شدم به محض ورود در همان هواپیما با معاون اول خود به طور مفصل صحبت کردم و دستور اقدامات لازم را ابلاغ کردم که انصافا همه مسئولان اقدامات خوبی را انجام دادند و وزارت امور خارجه نیز خیلی فعال عمل کرده است.


رئیس‌جمهوری با بیان اینکه البته در نیویورک دسترسی‌های ما برای اینکه صدای مظلومیت مسلمانان و حاجیان مظلوم ایرانی را به گوش جهانیان برسانیم و تذکرات لازم را در مجامع بین‌المللی مطرح کنیم، بیشتر بود، اظهار کرد: وزیر امور خارجه کشورمان در نیویورک با سران و وزرای خارجه برخی کشورها دیدار و گفت‌وگو کرد که بسیار مفید بود و من نیز در دو سخنرانی خود در نشست سران برای تصویب سند توسعه پس از 2015 و مجمع عمومی به این نکته اشاره کردم که حادثه رخ داده در منا از نظر ما یک حادثه عادی و معمولی نیست و تألمات حاصل از آن به هیچ وجه از طریق مالی جبران‌شدنی نیست و دولت سعودی باید مسئولیت قانونی خود را در این زمینه بپذیرد و به وظایف قانونی خود که در قبال حجاج و زائران دارد، عمل و باید همه ابعاد حادثه را کاملا روشن کند.


انیمشین‌های سعودی به جای فیلم‌های اصل واقعه


وی ساخت و پخش انیمیشن از سوی رسانه‌های سعودی را به جای فیلم‌هایی که از اصل واقعه وجود دارد، بسیار توهین‌آمیز نسبت به ملل اسلامی دانست و تصریح کرد: در تمام 16 ملاقاتی که در نیویورک داشتم، طرف‌های گفت‌وگو به ملت ایران تسلیت گفته و نسبت به رخداد این فاجعه اظهار تأسف و تعجب می‌کردند و بر رسیدگی به این موضوع تا روشن شدن ابعاد قضیه تأکید داشتند.


روحانی گفت: بار دیگر به بازماندگان و درگذشتگان این فاجعه تسلیت گفته و با آنان اظهار همدردی می‌کنم و برای مصدومین حادثه تقاضای شفای عاجل دارم. دولت از ابتدا در خدمت مردم و حادثه‌دیدگان این فاجعه بود و پس از این نیز تمام تلاش خود را بکار می گیرد.


رئیس‌جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه طبق برنامه باید سفر ما تا امشب ادامه پیدا می‌کرد، خاطر نشان کرد: بنده پنج ملاقات و سه نشست خود را در این سفر لغو کردم تا بتوانم در زمانی که پیکرهای حاجیان عزیز ما به وطن بازمی‌گردد در جمع استقبال‌کنندگان از آن‌ها حضور داشته باشم.


وی با اشاره به ملاقات‌ها و سخنرانی‌های خود در نشست‌های مختلف در نیویورک به شرکت در جلسه تصویب سند توسعه پس از 2015 نیز اشاره کرد و گفت: در این جلسه به اقداماتی که برای حفاظت بیشتر برای محیط زیست لازم است تأکید شد و اقداماتی که جمهوری اسلامی ایران در این راستا انجام داده و در دست اقدام دارد، تشریح گردید و در مجموع این سند به نفع جهان سوم است.


رئیس‌جمهوری با بیان اینکه در سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل نیز درباره موضوع فاجعه منا و برجام و فضای حاصل‌شده در نتیجه حصول برجام و مسایل منطقه صحبت کردم، در توضیح یک نکته مهم درباره برجام اضافه کرد: در جریان این سفر و ملاقات‌ها و دیدارهای آن هیچ‌کس صحبت از این نمی‌کرد که برجام در چه مرحله‌ای است چرا که همه دنیا برجام را نهایی شده می‌دانند و کسی دنبال این نبود که برجام کی اجرا می‌شود، بلکه همه دنبال استفاده از فضای پس از برجام و آثار آن هستند.


روحانی با اشاره به نشست با مدیران شرکت‌های تجاری، اقتصادی و صنعتی آمریکا اظهار کرد: فعالان اقتصادی آمریکا از من می‌خواستند که ایران به آمریکا فشار بیاورد تا تحریم‌های شرکت‌های اقتصادی آمریکا برای همکاری با ایران نیز لغو شود تا آنها بتوانند با اجرای برجام در اقتصاد ایران حضور یابند و از این فضا و فرصت استفاده کنند.


امنیت بدون همکاری ایران ممکن نیست


رئیس‌جمهوری سپس به دیدارهای خود با سران کشورهای مختلف اشاره کرد و ادامه داد: همه سران کشورها از ایران برای حل و فصل مسائل منطقه استمداد می‌طلبیدند و این خیلی متفاوت از فضای سال‌های گذشته است که همه با ایران با لحن نصیحت‌آمیز و انتقادی سخن می‌گفتند. اساسا ایران خود به عنوان مشکل و مسأله در منطقه مطرح بود در حالی که امروز همه معترف هستند که برقراری ثبات و امنیت در منطقه و مبارزه با تروریسم بدون همکاری ایران ممکن نیست. عزتی که امروز ملت ایران به واسطه حضور و ایستادگی خود و هدایت‌های مقام معظم رهبری یافته بسیار مهم است اما نباید از آن مغرور شویم بلکه باید از این فضا به نفع ملت خود و منطقه به نحو احسن بهره بگیریم.


وی تصریح کرد: حاضرم برای اینکه خونریزی‌ها در سوریه و عراق حتی یک ساعت زودتر قطع شود و حتی بتوانیم از خون یک مسلمان حراست کنیم با هر کس در هر کجا حرف بزنم به شرطی که نتیجه، برقراری امنیت و ثبات در عراق، سوریه و یمن و آسایش مردم این کشورها باشد. اینکه هر روز تعداد زیادی از مسلمانان کشته و تعداد زیادی نیز آواره می‌شوند،به هیچ‌وجه در شأن مسلمانان نیست و برای توقف این وضعیت باید هر کاری می‌توانیم انجام دهیم.


رئیس‌جمهوری تأکید کرد: آمادگی داریم در اجرای هر طرحی که واقعا به نفع مردم عراق، سوریه و یمن باشد، هر کاری می‌توانیم، انجام دهیم و امیدوارم وضع منطقه هر روز رو به بهبود برود.


به گزارش آنا، رئیس‌جمهوری در سفر به نیویورک علاوه بر سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل و نیز اجلاس سران توسعه پایدار ضمن تشریح دیدگاه ها و مواضع تهران در خصوص مهمترین مسایل منطقه‌ای و بین‌المللی، دیدارها و مذاکراتی با سران و مقامات کشورهای روسیه، سوئد، فرانسه، انگلیس، ایتالیا، برزیل، بولیوی، ژاپن، اکوادور، افغانستان و سنگال و نیز دبیر کل سازمان ملل و رئیس شورای اروپا داشت.


دیدار با اعضای اندیشکده‌های آمریکا، نشست با مدیران شرکت‌های تجاری، اقتصادی و صنعتی آمریکا، دیدار با مدیران و مجریان ارشد رسانه‌های بین المللی، دیدار با نخبگان و کارآفرینان ایرانی مقیم آمریکا و حضور در جمع صمیمی ایرانیان مقیم آمریکا و نیز مصاحبه با رادیو ملی آمریکا و شبکه تلویزیونی سی.ان.ان از دیگر برنامه های کاری فشرده رئیس‌جمهوری در جریان سفر به مقر سازمان ملل بود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته