نسبت خاله قورباغه و سینمای کودک در اواخر دهه ۹۰ + فیلم
به گزارش خبرنگار حوزه سینمای گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، سی و دومین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان در اصفهان به روزهای پایانی خود نزدیک میشود. بسیاری از کارشناسان حوزه سینما، برگزاری این جشنواره را گامی در جهت تقویت ژانر سینمای کودک میدانند. بر این مبنا جشنواره میتواند ویترینی برای نمایش بهترین آثار تولید شده با موضوع کودکان و نوجوانان باشد و از طرف دیگر باب تعامل سینمایی و فرهنگی را با فیلمسازان خارجی باز کند.
از سوی دیگر، برخی منتقدان اگرچه برگزاری جشنواره و شور و شوق فرهنگی ناشی از آن را مثبت ارزیابی میکنند، اما دلایل ضعف سینمای کودک را فراتر از این مسائل میدانند. به اعتقاد این دسته از کارشناسان، سوژههای غیرجذاب و بهروز نشدن دغدغه سازندگان فیلم در کنار اکرانهای نامناسب از مهمترین دلایل ضعف سینمای کودک در ایران است. در این بین، عقب ماندن سازندگان فیلم کودک (اعم از فیلمنامهنویس، تهیهکننده و کارگردان) از دغدغههای کودکان و نوجوان امروز را نیز نباید فراموش کرد.
کیوان کثیریان منتقد سینمایی و دبیر جایزه آکادمی «سینماسینما»، بهروز نبودن سوژههای سینمای کودک را یکی از عوامل کمرونق شدن این ژانر مهم سینمای کشور میداند. از نگاه او برخی کارگردانان سینمای کودک که در دهه ۶۰ آثار ماندگاری را در این حوزه ساختهاند، تلاش میکنند تا همان آثار را برای کودکان اواخر دهه ۹۰ بازتولید کنند که نتیجه مطلوبی را به دنبال نخواهد داشت.
انتهای پیام/۴۰۷۲/۴۱۰۴/پ
انتهای پیام/