مجموعه بردگوریهای بردپاره در ایذه ثبت ملی شد
به گزارش گروه استانهای خبرگزاری آنا از ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان، مهدی فرجی گفت: با تلاشهای مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خوزستان، اعضای معاونت این ادارهکل و مجموعه میراث فرهنگی ایذه، این مجموعه ارزشمند تاریخی متعلق به دوره الیمایی (همزمان با دوره سلوکی ـ اشکانی) با شماره 32194 در سیاهه آثار ملی به ثبت رسید و توسط رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور به استاندار خوزستان ابلاغ شد.
وی در توضیح این اثر تاریخی عنوان کرد: بردگوریها، دخمههای صخرهای هستند که در دل سنگها ایجاد میشوند و براساس آموزههای دینی ایرانیان مردگان خود را در این دخمهها گذاشته و پس از متلاشی شدن و از بین رفتن گوشت و پوست بدن، استخوانها را در محل مناسب دفن میکردند.
سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایذه با بیان اینکه بردگوریها در واقع همان استخواندان یا استودان هستند، افزود: روستای بردپاره از توابع دهستان پیان در پیرامون خود دارای بردگوریهای متعدد است که این بردگوریها به درازای 120 ، پهنای 80 و بلندای بین 70 سانتیمتر تا یک متر هستند.
فرجی اضافه کرد: جدا از این گونه بردگوریها، دخمههای صخرهای بزرگتر با بیش از سه متر درازا، پهنای دو متر و بلندای بیش از دو متر نیز دیده شدهاند.
وی خاطرنشان کرد: به محض اختصاص بودجه، کاوش تاریخی در منطقهای که این بردگوریها واقع شدهاند آغاز خواهد شد.
به گزارش آنا، شهرستان ایذه به دلیل وجود آثار باستانی همچون سنگنوشتههای اشکفتسلمان، کولفرح، خنگاژدر، خنگ یارعلیوند، منطقه شمی و چند اثر فاخر تاریخی دیگر به بهشت باستانشناسان و بزرگترین موزه سنگی روباز جهان معروف است.
انتهای پیام/4117/4062/
انتهای پیام/