رئیس مجلس: ما از تقویت بینه دفاعی خجالت نمیکشیم
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، علی لاریجانی بعد از ظهر امروز -دوشنبه 6 مهر- درسفر به شهرستان ساوه در جلسه شورای اداری مشترک استان مرکزی و شهرستان ساوه، اظهار کرد: منطقه دچار به هم ریختگی امنیتی است اما در این شرایط ایران یک سرزمین امن است که این به شرایط دفاعی کشور مربوط میشود.
لاریجانی گفت: ایران دارای توانمندی دفاعی است که آن را از دوران 8 سال دفاع مقدس حفظ کرده، امروز ایران از یک زبدگی در زمینه دفاعی برخوردار است که باید این وجه را متناسب با شرایط منطقه تقویت کنیم.
رئیس مجلس گفت: من فکر نمیکنم که هیچ وقت منطقه ما مانند امروز تا این اندازه شلوغ بوده باشد، ما شاهد یک به هم ریختگی در منطقه هستیم و امروز منطقه دچار آشفتگی شده است.
وی ادامه داد: حرفهای مقامات غربی نشان میدهد که امروز یک حرفی میزنند و بعد حرف دیگری که این حکایت از آشفتگی در اوضاع منطقه دارد.
لاریجانی به اوضاع سوریه و حمایت غربیها از تروریستها اشاره کرد و گفت: در موضوع سوریه حرفهای مقامات آمریکایی و اروپایی امروز با گذشته تغییر کرده است. آنها کارهای غلطی را در عراق و افغانستان انجام دادند و در موقع بیداری اسلامی هم با اشتباهاتی روبرو شدند.
وی با بیان اینکه امروز تروریستها بلای جان غربی ها و آمریکاییها شدهاند، گفت: این امر امروز باعث شده که مواضعشان تغییرات کلی داشته باشد؛ البته امروز مقامات غربی و آمریکایی مختصر توجهی دارند و متوجه شدهاند که طور دیگری باید اوضاع منطقه را حل کرد.
انتخابات برای پنجه انداختن نیست
لاریجانی در بخش دیگری از سخنانش به موضوع انتخابات خبرگان رهبری و دوره دهم مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و گفت: انقلاب اسلامی در ایران دموکراسی ایجاد کرده که ما امروز شاهد برگزاری انتخابات مجلس هستیم و رقابتها در استانها و شهرها شروع شده و اینکه مردم خودشان سرنوشتشان را تعیین کنند خوب است.
وی گفت: در رقابتهای انتخاباتی نیازی نیست که کسی پوستاندازی کند بلکه هر کس یک شناسنامه سیاسی دارد که میتواند همان را بلوغ دهد. انتخابات برای پنجه انداختن بر روی صورت همدیگر نیست بلکه برای این است که مردم به انتخاب احسن برسند.
رئیس مجلس با بیان اینکه برای رقابتهای انتخاباتی نیازی نیست از الگوهای غربی استفاده کنیم، افزود: ما هویت جمعی خاص خودمان را داریم و دلیل ندارد که روشهای غربی را در حوزه انتخابات به ایران تسری دهیم.
شناسایی جانباختگان حادثه منا
لاریجانی با اشاره به حادثه منا، گفت: توقع نمیرفت یک دولت اسلامی نسبت به بهترین بندگان خدا که هجرت کردهاند اینگونه برخورد کند و متأسفانه دولت آل سعود در وقوع این حادثه هیچ کنترلی نکرد و این موضوع مایه تأسف است.
وی افزود: به هر حال ما با این عارضه در دنیای اسلام مواجه هستیم و به طور حتم زائران خانه خدا باید به سلامت به کشور بازگردند و پیکر جانباختگان نیز باید هر چه سریعتر به ایران منتقل شود و دولت سعودی باید در این خصوص تقبل مسئولیت کند هر چند که طبق اطلاعات فردا بخش اول این موضوع صورت می گیرد و بقیه شناسایی ها باید به درستی انجام شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر دولت سعودی مشکل دارد ما آمادگی داریم تا نیرو و امکانات لازم را به این کشور ارسال کنیم تا سریع تر این مرحله انجام شود و باید به این نکته تأکید کرد که در حال حاضر یکی از مشکلات کشور همین حادثه منا است و باید برای رفع این مشکل وقت گذاشت چرا که طبق گفته مقام معظم رهبری در واقع همه ما در این حادثه داغدار هستیم.
برجام یک مسئله چند پهلو است
لاریجانی، در بخش دیگری از سخنانش، با اشاره به موضوع مذاکرات هستهای، اظهار کرد: الحمدالله مسیر مذاکرات طی شده و خاتمه یافته و اکنون مراحل نهایی از نظر تضمین در حال سپری شدن است که کمیسیون ویژهای را در مجلس مسئول کردیم تا موضوع برجام را از ابعاد مختلفش مورد بررسی قرار دهد.
وی با بیان اینکه برجام یک مسئله چند پهلو است و لایههای مختلف دارد، گفت: نباید زودتر از اینها هم برای نهایی کردن گزارش توقع داشته باشیم. برجام ابعاد دیگری از نظر سیاسی دارد که باید همه بخشهای آن مورد توجه قرار گیرد. إنشاءالله نتایج کار کمیسیون ویژه برجام در مجلس مشخص میشود و تصمیمات لازم در این زمینه اتخاذ خواهد شد.
لاریجانی همچنین یکی از دغدغههای مهم را در سند برجام را که در مجلس مطرح است موضوع دفاعی و تقویت بنیه دفاعی کشور دانست و گفت: یکی از دغدغههایی که وجود دارد این است که سند برجام نباید هیچ تنهای به رشد و آمادگیهای دفاعی کشور وارد کند. این یک مسئله اساسی برای کشور است.
رئیس مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: اگر آمریکاییها و غربیها ماجراجویی و در اراده ملت ایران سنگاندازی نمیکردند، زودتر از 12 سال موضوع هستهای ایران قابل حل بود. شاید سوء محاسبه از میزان پایداری و توجه ملت ایران نسبت به موضوع هستهای داشتند که فشارهایی را در این سالها به ملت ایران وارد کردند.
لاریجانی در همین زمینه افزود: تمام دغدغه این بود که موضوع هستهای روشن شود و دیگران هم توجه داشته باشند که این خواسته منطقی و حقی برای ملت ایران است و یک چیز زیاده از حقوق ما نیست و کشورهای دیگر هم همین حق را دارند.
وی ادامه داد: یکی از کشورهای منطقه پیش از مذاکرات میگفت که ایستادگی شما در موضوع هستهای باعث میشود که ما هم به این حق خود برسیم؛ ایستادگی ملت و درایتهای رهبری نظام باعث شد که آنها به حقانیت ملت ایران در موضوع هستهای پی ببرند.
رئیس مجلس همچنین تصریح کرد: انصافا در این 20 سالی که با موضوع هستهای مرتبط بودم برداشتم این است که رهبر عزیز ما هم در ایجاد صنعت هستهای نقش داشتند و اگر توجه، حساسیت و اصرار ایشان در دولتهای مختلف، با گرایشهای متفاوت نبود، ما امروز صاحب دانش هستهای نبودیم.
لاریجانی با بیان اینکه ایستادگی، پشتیبانی و حمایتهای رهبر معظم انقلاب باعث شد که صنعت هستهای در کشور ما پا بگیرد، تاکید کرد: این امر بسیار مهمی است، اینکه ایشان بر حرکتهای علمی توجه دارند، امر مهمی است که فرصت مغتنمی برای کشور ایجاد کرده است.
وی گفت: گاهی در طول مذاکرات فشارهای بیرون زیاد بود که احتیاج به تدبیر داشت و در شوراهایی که به رهبر انقلاب مربوط بود این موضوع مورد بررسی قرار میگرفت که کمکهای ایشان باعث شد که مسیر سیاسی و دیپلماتیک این موضوع با روند خوبی پیگیری شود.
لاریجانی تأکید کرد: بنده چه در دولت قبل و چه در دولت فعلی میدیدم که گاهی مطالبی عنوان میشد که میتوانست در کار شکنندگی ایجاد کند به طوری که کمک و هدایتهای رهبری باعث شد که موضوع در مسیر خوبی طی شود که الحمدالله مذاکرات به سرانجام رسید.
رئیس مجلس تصریح کرد: طبعا این مذاکرات همه دستاوردها و خواستههای ما را پوشش نداد اما به نظر بنده قسمت اعظم موضوع هستهای و به خصوص بخش اقتصادی را تحت پوشش قرار داده است.
برجام آغاز یک مرحله جدید است
وی گفت: قواعد کار بینالمللی این است که این سند از یک ظرفیت خوبی برخوردار است، البته در مرحله اجرا هم باید با فراست و سنگین قرار دادن کار موضوع را جدی دنبال کرد، این آغاز یک مرحله جدیدی است که انشاءالله اگر مسیرش در مجلس به خوبی طی شود نیاز به زمان دارد که به درستی طی شود.
لاریجانی ادامه داد: باید از همه کسانی که در این زمینه در بخشهای دیپلماتیک تلاش کردند تشکر کرد که واقعا کار شاق و فنی بود.
سایه تولید دولتی
نماینده مردم قم در مجلس، به تصویب قانون حمایت از تولید در مجلس اشاره کرد و گفت: در این قانون تلاش شد که زمانی برای تولید مد نظر قرار گیرد. ثقل کار در برنامه ششم به بخش تولید مربوط میشود که باید حرکت شتابانی در صنعت ایجاد کنیم و بقیه مسائل باید در خدمت آن قرار گیرد.
وی اضافه کرد: وقتی در خانوادهای چند نفر بیکار باشند ذهن یک خانواده و جامعه را درگیر میکند که باید در این زمینه تلاش شد.
وی افزود: هنوز سایه تولید دولتی در کشور ما وجود دارد که اصل 44 هم به درستی اجرا نشده است. هر چه وضع بودجه جاری متورمتر شود با محدودیت درآمدها و هزینهها مواجه میشویم.
لاریجانی با تاکید بر اینکه باید وقتمان را صرف عمران کشور کنیم، اظهار کرد: بنده معتقدم که باید ازدیاد ثروت در کشور یکی از محورها در برنامه ششم توسعه مورد توجه قرار گیرد.
طرح تحول نظام سلامت،آرامشی برای جامعه
وی همچنین به موضوع کم آبی در بخشهای مختلف کشور اشاره کرد و گفت: کم آبی عارضه مهمی است که در سطح دنیا رخ داده که کشور ما نیز دچار آسیب شده که باید در برنامه ششم توسعه برای رفع آن برنامهریزی کنیم.
رئیس مجلس افزود: این موضوع برای حیات، صنعت و کشاورزی کشور بسیار مهم است، 8 میلیارد دلار از صندوق توسعه با اذن رهبر انقلاب برای مهار آبها اختصاص دادیم که ظرف 3 سال آینده باید محقق شود.
لاریجانی همچنین اجرای طرح تحول نظام سلامت در کشور از سوی دولت را موجب آرامش در سطح جامعه دانست و افزود: خوشبختانه این دولت با کمک مجلس آرامشی به جامعه در زمینه بهداشت وارد کرده است؛ طرح نظام سلامت یک موضوع مهم است که باید در برنامه ششم توسعه تکمیل شود که البته باید در این زمینه سرمایهگذاری داشته باشیم.
لاریجانی با اشاره به هفته دفاع مقدس، خاطرنشان کرد: در دوران دفاع مقدس همه نیروهای نظامی و بسیجی دیدگاههای مختلفی داشتند اما همه حول محور آرمانهای امام و کشور متحد بودند. باید پارادایم سیاسی منطقی به کشور حاکم باشد تا هر کسی نظرات خود را مطرح کند
وی در بخش اول سخنانش با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی در ابتدای سال جاری به موضوع تولید و رونق آن بسیار تأکید کردند، گفت: در این حوزه باید یک حرکت جهادی انجام شود چرا که اکثر بخشهای کشور وابسته به حوزه تولید است و باید یک درک درست از شرایط کشور به وجود آید.
رئیس مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: شما مدیران استانی بخش مهمی از کار هستید و برای حرکت جهادی در بخش تولید باید قدرت مدیران اجرایی را افزایش داد تا با اختیارات بیشتری مشکلات را حل کنند، بنابراین با یک ارزیابی کلی میتوان این موضوع را دریافت که بخش عمدهای از مشکلات مربوط به زمان حال نیست و از دورههای گذشته وجود داشت.
انتهای پیام/