دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 مرداد 1398 - 11:04
رحمانی‌فضلی در صحن مجلس:

شهرداری‌ها با انبوه نیرو مواجهند/ در حوزه تنقیح قوانین شهرداری‌ها گام‌های خوبی برداشتیم

وزیر کشور گفت: 110 شهرداری در کشور داریم که بیش از 90 درصد آنان با مشکلات ساختاری، کمبود درآمد و حجم زیاد نیرو مواجهند.
کد خبر : 410790
636148043425848379.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، عبدالرضا رحمانی‌فضلی با حضور در جلسه علنی امروز صبح مجلس شورای اسلامی و در جریان سؤال علی ادیانی ضمن گرامیداشت سالروز آزادگان سرافراز کشور و تبریک اعیاد و ایام و با اشاره به ماده 137 برنامه پنجم توسعه کشور پیرامون هماهنگی و یکپارچگی شهری و تمرکز مدیریت و انجام وظایف شهرداری‌ها وزارت کشوراظهار کرد: وزارت کشور با توجه به اهمیت شهرداری‌ها و آسیب‌هایی که متوجه آنان است برنامه‌هایی را دارد.


وی افزود: 110 شهرداری در کشور داریم که بیش از 90 درصد آنان با مشکلات ساختاری، کمبود درآمد و حجم زیاد نیرو مواجهند.


وزیر کشور تصریح کرد: در شهرداری‌ها چهار برابر ظرفیت ساختاری نیرو داریم، لذا نیاز بود از قانون پنجم توسعه استفاده و مشکلات را رفع کنیم. 


رحمانی‌فضلی با تأکید براینکه با ابوه مسئولیت‌ها در شهرداری‌ها مواجهیم، گفت: با هماهنگی‌ها توانستیم در حوزه تنقیح قوانین شهرداری‌ها گام‌های خوبی برداریم.


رحمانی‌فضلی تصریح کرد: مدیریت یکپارچه شهری یکی از مطالبات جدی شهرداری‌ها بوده است. این موضوع با کمک کارشناسان به صورت لایحه‌ای تدوین و به دولت ارائه شد و برای اولین بار در دولت یازدهم کمیسیون کلانشهرها تشکیل شد تا به خصوص به مسائل و مشکلات کلانشهرها رسیدگی کند.


وی ادامه داد: لایحه جامع مدیریت یکپارچه شهری به این کمیسیون ارائه شد. اقتضای مدیریت یکپارچه شهری در شهرداری ها کاهش اختیارات دستگاه های اجرایی است.


رحمانی‌فضلی افزود: ساختار وزارتخانه ها و دستگاه های اجرایی به گونه ای تعبیه شده است که هر گونه انفکاک وظیفه، نیازمند تغییرات ساختاری در آن است و از سوی دیگر مکلف کردن شهرداری‌ها به برخی وظایف نیازمند اصلاح قوانین و مقررات است که همیشه با مقاومت دستگاه های دولتی روبرو بوده است.


وزیر کشور گفت: نهایتا این لایحه در هیئت دولت بررسی شد و مجددا به وزارت کشور بازگشت. اگر بخواهیم به مدیریت جامع شهری برسیم، باید از کلانشهرها شروع کنیم.


رحمانی فضلی در خصوص لایحه درآمد پایدار افزود: شهرداری ها برای اداره خود به درآمدهای پایدار نیاز دارند. اغلب این منابع به فعالیت های غیرپایدار و ثابت برمی گردد که موجب تغییرات سالانه در بودجه شهرداری ها است که موجب شده شهرداری ها از طریق فروش تراکم بودجه خود را تأمین کنند که ضرر و زیان های زیادی به معماری شهری کلانشهرها وارد شده است.


وی تصریح کرد: در وزارت کشور تلاش شده  از صدور مجوزهایی که فقط برای درآمدزایی برای شهرداری ها است، جلوگیری شود. در نهایت مقرر شد منابع ثابت شهرداری ها از طریق درآمدهای شهرداری ها، درآمدهای دولت و اخذ عوارض از مردم تأمین شود.


وزیر کشور اظهارکرد: قانون به ما تکلیف کرده بود که لایحه درآمد پایدار شهرداری ها موجب کاهش هزینه اخذ پروانه ساخت و همچنین اصلاح مدیریت هزینه های شهرداری ها شود که این موضوعات ملاک قرار گرفت و نهایتا لایحه درآمدهای پایدار در دولت تصویب و در سال ۹۷ به مجلس ارسال شد. از مجلس می خواهم کمک کند تا این لایحه به صورت منطقی تصویب شود به گونه ای که درآمدها و هزینه ها به صورت واقعی در آن دیده شود. یکی از راهکارهای کاهش هزینه ها، تعدیل نیرو است.


رحمانی‌فضلی با اشاره به بررسی دو سند آسیب شناسی عملکرد شهرداری ها گفت: سند آسیب شناسی آتش نشانی ها یکی از این اسناد مهم است که به تصویب دولت رسیده و ابلاغ شده است.


وی تأکید کرد: شهرداری‌ها وظایف متنوعی دارند و باید برای کمک به شهرداری ها، با دولت و مجلس همکاری بیشتری داشت.


انتهای پیام/4034/


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته