روایت جالب آزاده دفاع مقدس از غنیمتگرفتن رادیوی سرباز عراقی
گروه استانهای خبرگزاری آنا- داود دهقانی؛ به مناسبت سالروز آزادی و بازگشت آزادگان به میهن اسلامی بیمناسبت ندیدیم که با این اسوههای صبر و مقاومت گفتگو داشته باشیم. آزادگانی که با حضور ایثارگونه خود در عمق خاک دشمن مأموریتی زینبوار انجام دادند و پیام انقلاب اسلامی را با اقدامات و عملکرد خودشان خارج از مرزهای ایران به نمایش گذاشتند.
سیدرضا موسوینیا از جمله آزادگان سرافرازی است که از نخستین روزهای جنگ تحمیلی در جبهه حق علیه باطل حضور داشته و حدود هشت سال از عمر خود را در اسارت به سر برده است. او متولد سال 1343 و اصالت خانوادگیاش خرمآبادی بوده؛ بزرگ شده اندیمشک و اکنون عضو هیئتعلمی دانشگاه و مدیرکل اجرایی حوزه ریاست دانشگاه آزاد اسلامی استان لرستان است.
وی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا درباره سرگذشته جبهه و جنگ و اسارت خود اظهار کرد: از ابتدای دفاع مقدس در جبهه حضور داشتم و بعد از گذشت دو سال از جنگ تحمیلی در نخستین عملیاتی که به بصره عراق داشتیم، تیرماه سال 1361 در نزدیکی 7 تا 8 کیلومتری بصره در عملیات رمضان مجروح و اسیر شدم که تا اواخر مرداد سال 1369 ادامه داشت و بعد از آزادی نیز موفق به اخذ مدرک دکتری زبان انگلیسی از دانشگاه شهید چمران اهواز شدم.
بعد از 30 سالی که از پایان جنگ و آزادی آزادگان میگذرد، آزادگان هنوز باهم در ارتباط و از طریق فضای مجازی از حال هم باخبر هستند
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرمآباد و آزاده دفاع مقدس، پرداختن به نحوه و چگونگی اسارت آزادگان را نکته کلیدی و مهمی دانست و یادآور شد: توجه داشته باشید بیشتر اسرای ایرانی وقتی به اسارت دشمن درمیآمدند که مجروح میشدند، یعنی وقتی برای تصرف به منطقه حمله میشد و برای نگهداری آن منطقه موفقیتی به دست نمیآمد، نیروها مجبور به عقبنشینی بودند؛ در نتیجه مجروحان یا شهید میشدند یا اینکه به اسارت دشمن درمیآمدند.
موسوینیا افزود: اردوگاهی که در دوران اسارت در موصل حضور داشتیم، نزدیک 3 یا 4 هزار نفر اسیر ایرانی داشت و با اقدامات و سیاستی که بین خودمان در پیش گرفته بودیم یک جمهوری اسلامی کوچکی در اردوگاه داشتیم، به واقع هر بخش و فعالیت مسئول داشت؛ مثلاً بخش فرهنگی مسئول داشت و هر اقدام براساس نظم و برنامه انجام میشد و نمیگذاشتیم عراقیها از کارهایمان سردرآورند، مثلاً اگر ورزش میکردیم، عراقیها متوجه نمیشدند، اگر کار فرهنگی انجام میدادیم و یا درس میخواندیم به شکل سرّی بود که عراقیها اصلاً متوجه فعالیتهای ما نمیشدند.
دوران اسارت؛ از رصد اخبار تا اجرای مسابقات فرهنگی
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی با ذکر خاطرهای از دوران اسارت خود به آنا گفت: نکتهای که همواره برای من جالب بوده و به این موضوع فکر میکنم، اقداماتی است که در دوران اسارت انجام دادیم که انجام دادنش شهامت میخواهد، ما برای اینکه به اخبار ایران دسترسی داشته باشیم، رادیوی سرباز عراقی را به غنیمت گرفتیم؛ اردوگاهی که ما در آن بودیم دو طبقه بود و در طبقه دوم هیچ اسیری نبود و برای نگهبانان عراقی بود.
آزادگان به دلیل تجاربی که در دوران اسارت داشتهاند، رویکرد حزبی و گروهی ندارند و نمیتوان آنان را در گروههای چپ و راست دستهبندی کرد
وی توضیح داد: داستان رادیوی غنیمتی به این شرح است که یک سرباز عراقی رادیویی داشت که زمان پست آن را لبه دیوار میگذاشت و قدم میزد. ما برنامهریزی کردیم که با نقشه اولیه این رادیو را به غنیمت بگیریم.
آزاده دفاع مقدس یادآور شد: یک روز که سرباز عراقی در حال نگهبانی بود، یک سیم بزرگ چهار تا پنج متری آماده کرده بودیم و به محض اینکه از محدوده رادیو دور شد با سیم رادیو را انداختیم و وقتی که آن سرباز عراقی به جایگاه رادیو نزدیک و با جای خالی آن مواجه شد، به خود اجازه نداد این موضوع را به همکاران و مقامات مافوق گزارش کند؛ چراکه با توبیخ مواجه میشد.
موسوینیا تشریح کرد: بعد از اینکه رادیو را برای رصد اخبار روزانه ایران به غنیمت گرفتیم، آن را تحویل دو نفر از هم اردوگاهیها دادیم، این دو نفر وظیفه داشتند هر روز در یک بازه زمانی اخبار را رصد کرده و بنویسند و میان 15 آسایشگاهی که در اردوگاه وجود داشت، توزیع کنند.
وی توضیح داد: با این روش از اخبار ایران مطلع بودیم؛ به عنوان مثال پیش از اینکه عراقیها خبر رحلت امام خمینی را به ما بگویند، متوجه شده بودیم و یا خبر عملیات را از رادیوی غنیمتی مطلع میشدیم.
آزاده دفاع مقدس خاطرنشان کرد: از دیگر اقدامات فرهنگی که انجام میدادیم، سخنرانی بزرگان نظام را مینوشتیم و بهصورت سؤال درمیآوردیم و مسابقه فرهنگی از آن سخنان برگزار میکردیم، نکته جالب این اقدامات این بود که هیچیک از اسرا ناامید نبوده؛ بلکه حافظ ارزشها بودند و بهجرئت میگویم وقتی به ایران برگشتیم از ابعاد مختلف از مردم داخل پیشروتر بودیم.
موسوینیا با بیان اینکه بعد از 30 سالی که از پایان جنگ و آزادی آزادگان میگذرد، آزادگان هنوز باهم در ارتباط هستند، یادآور شد: از طریق فضای مجازی دوستان از حال هم باخبر هستند.
از مسئولان انتظار داریم خدمت آنان خدایی باشد و کاری انجام ندهند که موجب ناامیدی مردم شود
وی، آزادگان و ایثارگران را افراد بیتوقعی عنوان کرد و به آنا گفت: آزادگان افراد بیتوقع و کمتوقعی هستند و انتظاری برای خودشان ندارند و نکتهای که مهم است چون بهترین دوران عمرشان را برای حفظ ارزشهای انقلاب گذاشتند به همین دلیل اخبار منفی را که میبینند در مقایسه با سایر اقشار بیشتر در فشار قرار میگیرند.
آزاده دفاع مقدس با بیان اینکه از مسئولان انتظار داریم تا حافظ ارزشهای ملت باشند، خاطرنشان کرد: از مسئولان انتظار داریم خدمت آنان خدایی باشد و کاری انجام ندهند که موجب ناامیدی مردم شود.
موسوینیا اظهار کرد: آزادگان به دلیل تجاربی که در دوران اسارت داشتهاند، رویکرد حزبی و گروهی ندارند و نمیتوان آنان را در گروههای چپ و راست دستهبندی کرد.
وی به وضعیت دانشگاه آزاد اسلامی نیز گریزی زد و گفت: دانشگاه آزاد در شرایط سخت و دشوار به سر میبرد؛ اما با برنامهریزی که در حال انجام بوده، دانشگاه با برنامه روبهجلو است و با این برنامهریزی نتایج خوبی حاصل میشود.
انتهای پیام/4078/4117/4062/
انتهای پیام/