پیروی از رئیس دولت اصلاحات دیگر جواب نمیدهد/ از قیممأبی برای اصلاحطلبان دست بکشید
امرالله شیخیانی در گفتگو با خبرنگار حوزه احزاب گروه سیاسی خبرگزاری آنا، با اشاره به بیان برخی اشخاص در جریان اصلاحات مبنی بر اینکه اصلاحطلبی نیازمند رهبری جدید است، اظهار کرد: چنین عباراتی به لحاظ ساختار تشکیلاتی ایراد دارد، رهبر یک حزب دبیرکل آن است و شورای مرکزی احزاب، همان شورای رهبری هستند.
وی افزود: یک جریان فکری از تعدادی احزاب کوچک، بزرگ و متوسط تشکیل شده است و رهبر واحد، مفهوم تشکیلاتی ندارد.
دبیرکل حزب اصلاحطلب مردم با بیان اینکه خاتمی از ابتدا هم فقط به عنوان یک چهره مقبول در میان اصلاحطلبان مطرح بود، اما همین اصلاحطلبان عبور از خاتمی را مطرح کردند و این به واسطه تفاوت دیدگاههایی بود که در گرایش فکری اصلاحات وجود دارد.
شیخیانی نبود تحزب در کشور را مشکل اساسی دانست و بیان کرد: قانون احزاب متعلق به سال 60 است و اصلاحاتی هم که در دولت نهم و دهم در آن صورت گرفت، آنگونه نبود که تحزب را تقویت کند.
حزب در ایران یک سرگرمی سیاسی است
وی تأکید کرد: خودم جزو کمیته اصلاحات قانون جدید احزاب بودم و در مجلس شورای اسلامی و مرکز پژوهشها روی آن کار کردیم، اما معتقدم هنوز حزب در کشور ما جایگاه واقعی خودش را ندارد و تنها یک سرگرمی سیاسی است که در برهههای خاص داغ میشود و حاکمیت از احزاب دعوت میکند تا انتخابات درون کشور را گرم کنند و حزب بیشتر از این در کشور ایران معنا ندارد.
این فعال سیاسی اصلاحطلب با اشاره به اینکه در تحزب در کشورهای توسعه یافته در کشورداری نقش دارند، گفت: احزاب در ایران نه در قانون اساسی و نه در قانون احزاب جایگاه و آن اقتداری که باید داشته باشند را ندارند. تفاوتی هم نمیکند اصولگرایی باشد یا اصلاحطلبی، رهبری واحد در جریان فکری که گرایشهای متفاوت در آن وجود دارند، معنا ندارد.
عدهای آمدهاند و اصلاحطلبی را مال خود کردهاند و درحالی که از دموکراسی دم میزنند، در تصمیمگیریها تکروی میکنند. آقای عارف و موسوی لاری و افراد دیگر، منتخب اصلاحطلبان نیستند! یک عده گعده تشکیل دادند و میگویند ما شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان هستیم!
شیخیانی با تصریح اینکه در کشورهای توسعه یافته از هر گرایش دو سه حزب در انتخابات حضور دارند و با یکدیگر رقابت میکنند اضافه کرد: در حوزه اصلاحطلبی عدهای آمدهاند و اصلاحطلبی را مال خود کردهاند و درحالی که از دموکراسی دم میزنند، در تصمیمگیریها تکروی میکنند.
امثال عارف و موسوی لاری منتخب اصلاحطلبان نیستند
دبیرکل حزب مردم خاطرنشان کرد: شورای مرکزی اصلاحطلبان و شورای سیاستگذاری را نگاه کنید، بر چه مبنایی تشکیل شدهاند و چه کسی به آنان رأی داده است؟ آقای عارف و موسوی لاری و افراد دیگر، منتخب اصلاحطلبان نیستند! یک عده گعده تشکیل دادند و میگویند ما شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان هستیم! در صورتی که جبهه اصلاحات از حدود 80 حزب کوچک، بزرگ و متوسط تشکیل شده است که بایستی همگی دور هم جمع شوند و بهصورت دموکراتیک، شورای راهبردی و هسته مرکزی را انتخاب کنند.
وی با انتقاد از اینکه چنین سازوکاری در هیچکدام از جریانهای فکری اصولگرایی و اصلاحطلبی دیده نمیشود گفت: این شیوه اصولگرایان و اصلاحطلبان را دچار مشکل کرده است، لذا این دو جریان فکری باید در روند و مرام خود بازنگری داشته باشند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب تأکید کرد: اصلاحطلبی با این روش که شعار اصلاحطلبی بدهیم و چهار نفر همه کاره باشند و اجازه ورود اندیشه اصلاحطلب دیگری را ندهند و بگویند ما قیم شما هستیم، راه بهجایی نمیبرد.
همینها که قیممأبی را در جاهای دیگر نقد میکنند، خودشان جریان اصلاحات را مال کردهاند و برای دیگران تصمیم میگیرند. بارها گفتهام اصلاحطلبی با این مشی و مرام جواب نداده و در آینده نیز جواب نمیدهد و سرانجام بدی در انتظار اصلاحطلبان است.
میخواستند زیر چتر پارلمان اصلاحات به خواسته خود برسند
شیخیانی اظهار کرد: همینها که قیممأبی را در جاهای دیگر نقد میکنند، خودشان جریان اصلاحات را مال خود کردهاند و برای دیگران تصمیم میگیرند. متأسفانه پارلمان اصلاحات هم برای همین پا نگرفت، چرا که عدهای خاص میخواستند تحت عنوان پارلمان اصلاحات به خواستههای خود برسند.
دبیرکل حزب اصلاحطلب مردم بیان کرد: اصلاحطلبان باید در ساختار و محتوا بازبینی کنند و آن را از نو بنویسند، بارها گفتهام اصلاحطلبی با این مشی و مرام جواب نداده و در آینده نیز جواب نمیدهد و سرانجام بدی در انتظار اصلاحطلبان است.
افراد از قیممأبی برای جریان اصلاحات دست بکشند
به اعتقاد وی اصلاحطلبی باید با دامنه وسیع ساختاری و نه با حضور چندنفر که خود را نماد اصلاحطلبی تعریف کردهاند، بازنگری شود و افراد از قیممأبی برای جریان اصلاحات دست بکشند وگرنه توفیقی نخواهند داشت و روزبهروز هم همانطور که دیدید دچار مشکلات بیشتری میشوند.
دبیرکل حزب مردم تأکید کرد: در انتخاباتهای گذشته چون به معنای واقعی اصلاحطلبی نپرداختند، لیستی تهیه شد که اکنون عدهای در مجلس شورای اسلامی و شوراهای شهر و روستا با نام اصلاحات دنبال کاسبکاری سیاسی و مادی خود هستند.
پیروی از خاتمی دیگر جواب نمیدهد
وی گفت: پیروی از رئیس دولت اصلاحات دیگر جواب نمیدهد، چون رئیس دولت اصلاحات تاکنون بارها دچار تناقض در ابراز شده است، یک روز میگوید اگر من تَکرار هم بگویم کسی نمیآید و روز بعد میگوید نباید با انتخابات قهر کنیم و باید حضور داشته باشیم، یعنی یکی به نعل و یکی به میخ میزند که اینگونه جواب نمیدهد.
خاتمی در دوره اوج اصلاحطلبی بنا به اینکه همه ابعادش روشن نشده بود تا حدی از لحاظ سیاسی قابل اعتماد بود، ولی آن هشت سال گذشت و اکنون دیگر خاتمی و اندیشه او از مُد افتاده است.
شیخیانی اظهار کرد: رئیس دولت اصلاحات در دوره اوج اصلاحطلبی بنا به اینکه همه ابعادش روشن نشده بود تا حدی از لحاظ سیاسی قابل اعتماد بود، ولی آن هشت سال گذشت و اکنون دیگر او و اندیشهاش از مُد افتاده است.
اصلاحطلبان و اصولگرایان توفیقی در انتخابات مجلس ندارند
ی تأکید کرد: با وضعیتی که احزاب در کشور دارند، نه اصلاحطلبان و نه اصولگرایان توفیق چندانی در انتخابات مجلس ندارند و معتقدم لیست دیگر جواب نمیدهد و شاخصهای جدیدی جایگزیزن لیست خواهد شد که دلیلش هم خلأ حزب واقعی است.
دبیرکل حزب مردم با بیان اینکه در انتخابات پیش رو حضور داریم و دفاترمان در سراسر کشور فعال هستند، خاطرنشان کرد: در انتخابات مجلس از کاندیداهایی که دارای شاخصهای متناسب با نمایندگی مجلس هستند و از نظر گرایش هم در حوزه اصلاحطلبی قرار میگیرند حمایت میکنیم.
به گزارش آنا، غلامحسین کرباسچی دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی ایران طی گفتگویی که با روزنامه سازندگی ارگان رسمی این حزب داشته با بیان این که جریان اصلاحات در گذشته که در وضعیت فعلی نیز به معنای واقعی رهبر نداشته و ندارد، گفته است: اصلاحات نیازمند رهبری است که برنامه خط مشی و استراتژی آن را تعیین کند.
رهبری مفهوم مشخصی دارد، رهبری این نیست که فقط به صورت نمادین بگویم خاتمی رهبر تشکیلاتی اصلاحات است. آیا او اصلاحات را رهبری می کنند؟ این که زمانی در جریان انتخابات یا در مسئله و حوزه دیگر ایشان اظهار نظر کنند و همه به نظر ایشان احترام بگذارند به معنای رهبری نیست.
کرباسچی با اشاره به برخی صحبتهای اخیر عباس عبدی، حسین مرعشی و احمد زیدآبادی درباره نیاز جریان اصلاحات به رهبری جدید گفت: رهبری مفهوم مشخصی دارد، رهبری این نیست که فقط به صورت نمادین بگویم خاتمی رهبر تشکیلاتی اصلاحات است. وی فردی شناخته شده، مورد احترام و فرهیخته است و از بهترین شخصیتهایی است که در عرصه سیاسی فعالیت میکند اما موضوع رهبری یک جریان سیاسی امری متفاوت و نیازمند ساز و کار تشکیلاتی در جبهه اصلاحات است.
دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی وی با تأکید بر اینکه اصلاحات از ابتدا تاکنون رهبری نداشته است که اکنون بگویم نیازمند رهبر جدید است، تصریح کرد: رئیس دولت اصلاحات مورد احترام بوده اما آیا به واقع اصلاحات را رهبری میکند؟ این که زمانی در جریان انتخابات یا در مسئله و حوزه دیگر وی اظهار نظر کنند و همه به نظر ایشان احترام بگذارند به معنای رهبری نیست. رهبری یعنی ورود به مسائل مدیریت و ساماندهی آنها.
انتهای پیام/4034/
انتهای پیام/