ارائه مواد مخدر در بستهبندی جدید برای ترغیب دانشآموزان
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از ستاد مبارزه با مواد مخدر، اسکندر مومنی در مراسم امضای تفاهمنامه با آموزش و پرورش با اشاره به اینکه اقدامات خوبی در حوزه مبارزه با مواد مخدر داشتیم، اظهار کرد: نگاه غالب این است که اجازه ندهیم مواد مخدر وارد کشور شود و مبتلایان را درمان کنیم البته این دو نکته در چهار دهه اخیر غالب بوده است؛ نگاه سوم با رویکرد پیشگیری است که اقدامات خوبی در این زمینه داشتهایم.
وی افزود: اگر اقدامات پیشگیرانه و صیانت درونی وجود نداشته باشد مجبوریم فقط با آسیبدیدگان مقابله کرده و آنها را درمان کنیم، در واقع رویکرد اصلی باید نگاه پیشگیرانه باشد.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: در مجاورت بزرگترین کشور تولیدکننده مواد مخدر قرار داریم و بر اساس آمار سازمان ملل، افغانستان بیش از 9 هزار تُن تولید مواد مخدر در سال 2017 داشته است، بر این اساس برای اینکه بستر مناسب داشته باشیم طرح یاریگران زندگی تدوین شد.
مومنی اظهار کرد: آسیبشناسی مواد مخدر در 40 سال گذشته مورد بررسی قرار گرفت، به همین منظور از تمامی ظرفیتهای گروههای مرجع و نهادها استفاده میکنیم تا اقدامات پیشگیرانه را انجام دهیم.
وی با بیان اینکه طرح یاریگران با کمک خانواده بزرگ آموزش و پرورش پیش میرود، گفت: امروز تفاهمنامه کلی این طرح امضا، دستورالعمل اصلی آن تدوین و از اول مهر اجرا خواهد شد. بیش از 15 وزارتخانه و نهاد برای مبارزه با این آسیب تلاش میکنند، به این ترتیب از روند افزایشی شیوع مواد مخدر در مدرسه جلوگیری کردهایم.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر بیان کرد: بیشترین علت اعتیاد دانشآموزان به علت اصرار همسالانشان بوده است، برخی از دانشآموزان هم تصور میکردند با چند بار مصرف معتاد نمیشوند.
مومنی با اشاره به خطر اعتیادآوری مواد مخدر گُل که در بین دانشآموزان رواج پیدا کرده است، گفت: اعتیادآوری این ماده مخدر 7 برابر حشیش است. بیش از 2 درصد دانشآموزان مواد مخدر استعمال میکنند، البته این روند تا حدودی متوقف شده است و در تلاشیم تا آن را کنترل کنیم.
وی گفت: اکنون سوداگران مرگ، مواد مخدر را با بستهبندی جدید ارائه میدهند تا دانشآموزان را ترغیب به استفاده کنند که در این مورد هم اقدامات پیشگیرانه انجام دادهایم.
انتهای پیام/4110/
انتهای پیام/