بودجه عملیاتی واحدها باید بتواند نگاه تحولی ایجاد شده در دانشگاه آزاد اسلامی را در برگیرد
![637010432005108359 (1).jpg](/c-files/old/1398/05/19/637010726786504684.jpg)
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، پانزدهمین جلسه هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان همدان به ریاست احمد حیدری، معاون امور مجلس و ارتباطات اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی در واحد همدان برگزار شد.
حیدری در این جلسه با بیان اینکه دانشگاه صرفاً یک نهاد آموزشی و پژوهشی نیست، بلکه یک نهاد تاثیرگذار فرهنگی-اجتماعی است، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی یک شبکه بزرگ با ظرفیتهای بسیار عظیم، اساتید مجرب و برآمده از دل انقلاب اسلامی است و مردم نقش کلیدی در تأسیس آن ایفا کردند.
وی با اشاره به اینکه در گام دوم انقلاب اسلامی توجه به دو نکته اساسی حائز اهمیت است، اظهار کرد: در گام نخست اقداماتی صورت گرفته که موجب پیشتازی کشور در حوزه علم و فناوری اعم از نانو تکنولوژیها، فناوریهای نوین، هستهای و موشکی با بهرهگیری از توان علمی دانشمندان و محققان شده است.
معاون امور مجلس و ارتباطات اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی توجه به عؤامل مؤثر در رشد و تقویت و پیشرفت نظام اسلامی در همه ابعاد را دومین نکته حائز اهمیت در گام دوم انقلاب اسلامی دانست و افزود: با تکیه بر خداوند متعال و تحت امر رهبری فرزانه باید تمام ظرفیتهای درون کشور را پیش برده و با تشخیص دقیق، عیوب و نقاط ضعف را مرتفع سازیم.
حیدری تصریح کرد: در ذهن جامعه علمی و مردم این سؤال مطرح است که چرا با وجود ظرفیتهای عظیم خدادادی، دانشگاهها نتوانستهاند تحول مطلوب را ایجاد کنند و از تبدیل علم و فناوری به ثروت، این ظرفیتهای نهان و دانش ضمنی را به نحو گستردهای در اختیار مردم و جامعه قرار دهند.
وی ادامه داد: تحریمها بر کشور سایه افکنده و اقتصاد مقاومتی چارهساز و گره گشاست و مردم چشم انتظار دانشگاهها، اساتید و محققان هستند تا به مدد فعالیتهای جهادی و علمی و پژوهشی آنها مشکلات جامعه و چالشهای علمی، فرهنگی، اجتماعی، صنعتی و کشاورزی به نحو مطلوب مرتفع شود و مقالات و پایان نامهها در خدمت حل مسائل داخل کشور و مردم قرار گیرد.
مهندس حیدری تأکید کرد: همت دکتر ولایتی و دکتر طهرانچی در ایجاد تحولی بنیادین در دانشگاه آزاد به نحوی است که پاسخگوی این مسائل و معضلات بوده و ظرفیت عظیم دانشگاه آزاد اسلامی با بیش از 20 میلیون متر مربع ساختمان، کارگاه و آزمایشگاههای پیشرفته و منابع انسانی حرفهای و متخصص، در اختیار مردم و جامعه و حل موضوعات کشور قرار بگیرد.
وی ایجاد طرح پایش در دانشگاه آزاد اسلامی را در همین راستا عنوان کرد و افزود: این طرح باعث میشود که استادان و دانشجویان تحصیلات تکمیلی و فارغالتحصیلان دانشگاهی در همان استان و شهر خود پرورش پیدا کرده و پس از پایان تحصیلات در همان عرصه خدمات ارائه دهند.
حیدری تصریح کرد: در طرح پایش محققان، اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی متناسب با موضوع مورد علاقه خود که در سامانه پایش وجود دارد، فعالیت میکنند و محصول فعالیتهای آنان نیز مجدداً و از همین طریق در اختیار مسئولان استان قرار میگیرد.
وی به بحث بودجه دانشگاه آزاد اسلامی اشاره و تصریح کرد: بودجهای که در هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی همدان روی آن تمرکز میکنیم، بر مبنای بودجه عملیاتی است و این بودجه باید بتواند نگاه تحولی ایجاد شده در دانشگاه آزاد اسلامی را در برگیرد.
معاون امور مجلس و ارتباطات اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی درخصوص تغییر سال مالی دانشگاه گفت: امسال برای اولین بار سال مالی از شمسی به تحصیلی تغییر پیدا کرده تا ارتباط واحدهای استانی با کل مجموعه استان در تمامی شاخصها و فرایندها بهصورت عملیاتی تسهیل شود و ظرفیتهای هر استان مورد استفاده کامل قرار گیرد.
وی بودجه عملیاتی را بر مبنای تعامل دانشگاه، آموزش و پیشران اقتصادی هر استان دانست و گفت: از این طریق علمی که در اختیار دانشگاه است در اختیار مردم قرار میگیرد و از بهرهوری حاصل، خود دانشگاه هم منتفع میشود.
حیدری تأکید بر بودجه عملیاتی بر فعالیتهای فرهنگی را مهم ارزیابی کرد و افزود: در همین راستا دانشجویان قریب به 20 واحد دروس معارف را پاس میکنند و بودجه مناسبی هم در حوزههای فرهنگی اعتقادی و فعالیتهای اسلامی و جهادی دانشگاه در اختیار معاونت دانشجویی و فرهنگی قرار میگیرد.
ایجاد سه هزار خوابگاه متاهلی در کل واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در جهت ترغیب و تشویق جوانان به ازدواج، تخصیص ظرفیتهای ورزشی و فرهنگی دانشگاه همه آحاد مردم در ساعات غیردرسی دانشجویان، ایجاد کلینیکهای روانشناسی و مشاوره و نظایر آن نیز از دیگر مباحث مطرح شده توسط معاون امور مجلس دانشگاه آزاد اسلامی بود.
انتهای پیام/4127/
انتهای پیام/