دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 مرداد 1398 - 16:05
آنا گزارش می‌دهد؛

تخلف دانشگاه تهران در جذب عضو هیئت علمی/ آیا این دانشگاه قانون را دور می‌زند؟

دانشگاه تهران گردش کار پرونده‌های متقاضیان را خارج از سامانه جامع جذب اعضای هیئت علمی انجام می‌دهد و مرکز جذب هیئت علمی از دسترسی به اطلاعات پرونده‌های این دانشگاه بازمانده است.
کد خبر : 409829
1521275172-1520761094-6-1-750x430.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه و سیاست گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، جذب استاد در دانشگاه‌ها یکی از مسائلی است که همواره حواشی فراوانی در پی دارد. یکی از مهم‌ترین نکاتی که در جذب اساتید در میان جامعه دانشگاهی نقل می‌شود؛ جذب بی‌رویه و بدون قانون هیئت علمی در دانشگاه‌های کشور است. شاید بتوان یکی از علل وجود فساد اخلاقی اساتید و کاهش تولیدات علمی آن‌ها را منوط به این قضیه دانست. اما نکته اینجاست که چرا با وجود قوانین دقیق همچنان تخلفات محرزی در جذب اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها اتفاق می‌افتد؟


مرکز جذب هیئت علمی در جریان فعالیت‌های جذب دانشگاه تهران نیست!


پس از درز خبر جذب آریابرزن محمدی فعال رسانه‌ای ضدانقلاب به عنوان هیئت علمی دانشگاه تهران خبرنگار آنا علت و نحوه جذب وی را از حجت‌الاسلام محمدرضا رضوان طلب رئیس مرکز جذب هیئت‌علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جویا شد. وی در پاسخ به خبرنگار آنا در این رابطه اظهار کرد: «متأسفانه دانشگاه تهران گردش کار پرونده‌های متقاضیان را خارج از سامانه جامع جذب اعضای هیئت علمی انجام می‌دهد و لذا مرکز جذب هیئت علمی از دسترسی به اطلاعات پرونده‌های دانشگاه تهران برخلاف سایر دانشگاه‌ها بازمانده است.»



بیشتر بخوانید:


جذب استاد در دانشگاه تهران بدون اطلاع مرکز/ آریابرزن محمدی اجازه فعالیت ندارد



نکته اصلی که از اظهارات رضوان‌طلب به دست می‌آید این است که دانشگاه تهران توانسته است در فرایندی خارج از سامانه جامع جذب وزارت علوم، هیئت علمی جذب کند و به آن‌ها کد استادی بدهد.


فرایندی که اجرا نمی‌شود!


هیئت عالی جذب اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها در پایگاه اطلاع رسانی خود مفصلاً به فرایند جذب هیئت علمی در دانشگاه‌ها پرداخته است:


مرحله اول: پس از اعلام فراخوان عمومی جذب اعضای هیئت علمی و راتبه تحصیلی که براساس فرم‌ها و شرایط مربوطه اعلام شده انجام خواهد شد، دبیرخانه نسبت به دریافت انجام فراخوان و درخواست متقاضیان اقدام می‌کند.


مرحله دوم: دبیرخانه کلیه درخواست‌های واصله را به هیئت اجرایی جذب ارسال نموده و با نظر هیئت اجرایی جذب برای افراد واجد شرایط پرونده تشکیل داده و نسبت به ارسال پاسخ برای افرادی که شرایط اولیه را دارا نبوده‌اند، اقدام خواهد کرد.


مرحله سوم: دبیرخانه بعد از تکمیل پرونده برای متقاضیان واجد شرایط هم‌زمان پرونده آنان را بنا به تشخیص هیئت اجرایی جذب به کارگروه‌های بررسی توانایی علمی و صلاحیت عمومی مؤسسه و در مورد دروس معارف اسلامی به معاونت امور اساتید نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری ارسال می‌کند.


مرحله چهارم: کارگروه بررسی توانایی علمی و صلاحیت عمومی با تشکیل جلسه و دعوت از افراد تعیین شده نسبت به بررسی پرونده متقاضیان اقدام نموده و نتیجه بررسی صلاحیت را با توجه به امتیازات مکتسبه از فرم مربوطه، به هیئت اجرایی جذب ارسال می‌کنند.


مرحله پنجم: دبیرخانه پس از دریافت نتیجه بررسی توانایی علمی و صلاحیت عمومی، پرونده‌ها را برای اتخاذ تصمیم به هیئت اجرایی جذب ارسال خواهد کرد.


مرحله ششم: هیئت اجرایی جذب پس از بررسی پرونده متقاضیان نتیجه تصمیم خود را اعلام خواهد کرد.


مرحله هفتم: دبیرخانه خلاصه پرونده متقاضیانی که مورد تأیید اولیه هیئت اجرایی جذب قرارگرفته است مطابق فرم مربوطه از طریق پست الکترونیک به دبیرخانه هیئت مرکزی جذب ارسال می‌کند.


مرحله هشتم: هیئت مرکزی جذب نیز تصمیم نهایی را حداکثر در ۴۵ روز به مؤسسه اعلام خواهد کرد و مؤسسه موظف است حداکثر طی ۱۰ روز نتیجه را به اطلاع متقاضی برساند.



دانشگاه تهران گردش کار پرونده‌های متقاضیان را خارج از سامانه جامع جذب اعضای هیئت علمی انجام می‌دهد



با توجه به مرحله هفتم فرایند جذب و با استناد به اظهارات رئیس مرکز جذب هیئت‌علمی به نظر می‌رسد دانشگاه تهران در جذب اعضای هیئت علمی خود اقداماتی را انجام داده که باعث اعتراض مسئولان امر نیز شده است.


حال با این حساب باید پرسید چه ساختاری به دانشگاه تهران اجازه داده است تا بتواند خارج از فرایند وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اقدام به جذب هیئت علمی کند؟ 


انتهای پیام/4107/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۱ نظر
استاد
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۱۹ آذر ۱۳۹۸ - ۰۷:۰۷
۰
آقای دکتر رضوان طلب پس چرا اقدامی انجام نمی دهی؟
مرضیه
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۱ - ۲۲:۲۱
۰
فقط دانشگاه تهران ؟ نه جانم خیلی جاهای دیگه همین کار رو مثل آب خوردن انجام میدن مثلا در سازمان تحقیقات، ٱموزش و ترویج کشاورزی. مثلا درمرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی خراسان جنوبی توسط موسسه تحقیقات تولید و تهیه نهال و بذر به ریاست آقای دکتر گودرز نجفیان و بسیاری موارد دیگر در موسسات و مراکز وابسته این سازمان. و میشود باورکرد که هیات عالی جذب وزارت علوم از این قضیه بی اطلاع است و چشمان خود را عمدا نبسته تا هر کاری دلشان میخواهد بکنند؟ من که باورنمیکنم.
قالیشویی ادیب