حرفهای بودن خبرنگار بیشتر در حوزه بینالمللی محک میخورد
امیرمهدی کاظمی در گفتگو با خبرنگار حوزه رادیو و تلویزیون گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، گفت: شکل دادن به یک شبکه و رساندن آن به استانداردهای بینالمللی از جذابیتهای خاصی برخوردار است، ماهیت شبکه پرس تیوی، صدای بیصدایان است؛ جریان اصلی رسانههای غربی بارها تلاش کرده که این صدا را ساکت کند. این یک تجربه بسیار ناب و فوقالعاده بود و این امکان پیش آمد که در حقیقت ایران بتواند در این عرصه، خودی نشان دهد و ثابت کند که از توانمندیهای خوبی برخوردار است.
وی در بیان خاطراتی از فعالیتهای رسانهای خود گفت: یکی از خاطرات بسیار تلخی که من در دوران کاری خودم شاهد آن بودم، مراسم باشکوهی بود که برای بدرقه پیکر پاک حجاج شهدای منا گرفته شد و تأثیر بسیار شگرفی روی خود من گذاشت و بعد از آن هم غرق شدن کشتی سانچی را میتوانم نام ببرم به عنوان یکی از خاطراتی که به هر صورت تأثیر عمیقی بر روح و جان همه انسانها گذاشت.
شبکه پرس تیوی، صدای بیصدایان است و جریان اصلی رسانههای غربی بارها تلاش کرده که این شبکه را ساکت کند
خبرنگار، نویسنده و تهیهکننده شبکه برونمرزی پرس تیوی افزود: مخاطبان برونمرزی دو طیف هستند، یک طیف به نوعی به دنبال یک آلترناتیو رسانهای میگردند؛ یعنی رسانهای که از منظر دیگری مسائل سیاسی، اجتماعی-اقتصادی و تحولات جهان را بررسی می کند، باید این را بدانیم نسبت به دنبالکنندگان آن جریان اصلی خبری غربی، اینها کسانی هستند که تعدادشان زیاد نیست. افراد خاصی هستند که متفاوت فکر میکنند و به دنبال این هستند که جستجو کنند، هر دو سوی یک داستان را بروند و هر دو روایت را بشنوند تا بتوانند یک برداشت درست از تحولات ایران و جهان داشته باشند، اینها کسانی هستند که برنامههای ما را دنبال میکنند. باید توجه داشت که ما به طور خاص از طرف کشورهایی که به نوعی با ما دشمن هستند مانیتور میشویم، یکی دولت ایالت متحده و دیگری رژیم صهیونیستی که برایشان مهم است که ببینند چه چیزی انعکاس داده می شود.
این نویسنده و فعال رسانهای عنوان کرد: در واقع ما یک مخاطبی داریم که مخاطب عام است و یک مخاطب خاص داریم که میخواهد بداند که تریبونهای ایران چه میگویند یا تحولات از منظر داخلی ایران چگونه به دنیا منعکس میشود و به دقت ما را زیر نظر دارند، این چیزی است که شبکه پرس تیوی را خاص میکند.
کاظمی با عنوان اینکه حرفهای عمل کردن در خبرنگاری بیشتر در حوزه بینالمللی محک میخورد، گفت: وقتی خبرنگاری در عرصه بینالملل فعالیت میکند، باید یک شناخت جامعی نسبت به تحولات حوزه خودش و اطلاعات خوبی نسبت به ایران داشته باشد، از طرف دیگر از منظر بینالمللی هم باید اشراف خوبی نسبت به مسائل و تحولات مختلفی که در جهان پیرامون اتفاق میافتد، داشته باشد، ترکیب این دو یک خبرنگار بینالمللی را میسازد. این جا جایی است که حرفهای بودن به شدت در عرصه خبرنگاری محک میخورد.
این خبرنگار درباره بازخوردهایی که طی دوره همکاری با شبکههای برونمرزی سیما دریافت کرده است، گفت: بازخوردهای که به صورت کلی شاهد آن هستم، خیلی جالب است، یک شبکه تمام عیار 24 ساعته به زبان انگلیسی که توسط جوانان ایرانی اداره میشود، از طرفی سبک و سیاق و نحوه برنامهسازی آن که بهروز و متفاوت از رسانههای داخلی است نیز نکته قابل توجه دیگر به شمار میرود.
وقتی خبرنگاری در عرصه بینالملل فعالیت میکند، باید یک شناخت جامعی نسبت به تحولات حوزه خودش و اطلاعات خوبی نسبت به ایران داشته باشد
کاظمی اظهار کرد: پرس تیوی به خاطر فلسفه وجودیاش خواه ناخواه مجبور است در حوزه برونمرزی حرکت کند و مجبور است که با استانداردهای بینالمللی همراه شود؛ چراکه در کنار شبکههای مطرح دنیا دیده میشود و هم مخاطب خاص و هم مخاطب عام دارد، از برخوردهایی که در خارج از کشور با برخی اهالی رسانه داشتم، متوجه شدم برایشان جالب است که ما اخبار را از زاویهای پوشش میدادیم که شاید آنها دوست داشتند پوشش دهند، ولی نمیتوانستند. از این جهت برایشان جالب بود و سؤال میپرسیدند. در کل مخاطبان برونمرزی در خارج هم دو طیف هستند یکی آن طیفی که معتقدند که شبکه پرس تیوی شبکهای است که صدای بیصدایان است، طیف دیگری هم هستند که آنچه که ما میگوییم ممکن است خیلی به مذاقشان خوش نیاید و ناراحت هستند از اینکه ما هستیم ولی حقیقت امر این است که ما هستیم و حقیقت رویدادها را بازتاب میدهیم.
انتهای پیام/4072/4104/
انتهای پیام/