دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آذر در گفتگو با آنا مطرح کرد:

«ایران» برنامه‌ای برای ارائه تاریخ علم به زبان ساده

مجری برنامه «ایران» گفت: بنا داریم در برنامه «ایران» تاریخ علم را به زبانی ساده به مخاطبان ارائه کنیم.
کد خبر : 409484

به گزارش خبرنگار حوزه رادیو و تلویزیون گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا برنامه «ایران» کاری از گروه فرهنگی اجتماعی شبکه دو سیما است که با اجرای اسماعیل آذر و به تهیه‌کنندگی مجید احسانی‌نیک روی آنتن این شبکه می‌رود.


در این برنامه دکتر علی اکبر ولایتی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره تاریخ علم در ایران و مؤلفه های هویتی و تاریخی ایران در دوره های مختلف تاریخی به بحث می‌پردازد.


در همین ارتباط اسماعیل آذر در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا درباره ضرورت تولید چنین برنامه‌هایی در تلویزیون گفت: ما تاریخ علم ایران را در یک قالب مدون نداریم و آنچه داریم، پراکنده و مختصر است. به چند دلیل در این برنامه بنا را بر این گذاشتیم که تاریخ علم را به زبانی ساده به مخاطبان ارائه کنیم. اولین دلیل این است که شاید همه مردم فرصت این که بنشینند و تاریخ علم را بخوانند، نداشته باشند. از سوی دیگر، شاید آنها ضرورتی نبینند که تاریخ علم را بخوانند و بدانند.



وی اظهار کرد: این برنامه به دنبال این است که در یک بازه زمانی محدود این ضرورت را به مخاطبان یادآوری کند. دانشمندان ایرانی در طول تاریخ، در حوزه پزشکی، در حوزه ریاضیات، ستاره‌شناسی، شیمی،فلسفه و... آثاری را از خود به جای گذاشته‌اند که بسیاری از تحولات بعدی دنیا به این کارها تکیه کرده است.


مجری برنامه «ایران» عنوان کرد: برای مثال، حدود 50 سال پیش ، وقتی که «یوری گاگارین» فضانورد روس پا به کره ماه گذاشت، در قسمت آتشفشان جنوبی کره ماه تابلو و نمادی را با نام خواجه نصیرالدین طوسی کار گذاشت. آنها نام شانزده تن از کسانی را که با تلاش علمی خود سبب شدند زمینه‌های سفر به فضا فراهم شود بر روی بخش‌های مختلف کره ماه نامگذاری کردند. یکی از آنها خواجه نصیرالدین طوسی بود.بنابراین دانشمندان غربی خودشان اعتراف کردند که اگر خواجه نصیرالدین طوسی نبود چه بسا  سفر به کره ماه هم فراهم نمی‌شد.



دکتر ولایتی به خوبی بر تاریخ علم مسلط بوده و با بیانی ساده و روان این داشته‌ها را به مخاطبان ارئه می‌کند



آذر افزود: چقدر خوب است که دانشجویان ما این موضوع را بدانند.چقدر خوب است دانشجوی پزشکی ما بداند که حکیم «میسری» یک هزار سال پیش در مورد روان‌شناسی چهره‌ها کتاب نوشته است. امروز دانش در کشور ما فراوان است ولی دانایی کم است. دانشجوی پزشکی ما قرص‌ها و داروها را خوب می‌شناسد، بیماری‌ها را با کمک آن واسطه‌ها تشخیص می‌دهد ولی نمی‌داند که خوارزمی چه کسی بود، نمی‌داند ابن سینا از نظر پزشکی در کجا نشسته است، نمی‌داند ابن نصیر چه کسی بود، اینها را نمی‌شناسد.


وی عنوان کرد: برنامه ایران تلاش می‌کند که تاریخ علم را به زبان معتدل روز بشناساند. یعنی اگر کسی فرصت نداشته باشد تا در این زمینه مطالعه کند، می‌تواند پای این برنامه بنشیند و تاریخ علم در ایران را مرور کند.



عضو کمیسیون هنر شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره حضور دکتر علی اکبر ولایتی به عنوان کارشناس علمی این برنامه نیز گفت: به نظر من دکتر ولایتی در میان رجال فعلی جامعه ایران از لحاظ اطلاعات علمی در حوزه‌های مختلف چهره‌ای کم‌نظیر است. ایشان به خوبی بر تاریخ علم مسلط بوده و با بیانی ساده و روان این داشته‌ها را به مخاطبان ارائه می‌کند. 



امروز در کشور ما دانش  فراوان است اما دانایی کم است



 وی افزود: حضور ایشان و تسلطشان بر این موضوعات سبب فراخناکی برنامه «ایران» شده است. من هم سعی می‌کنم تا در کنار ایشان  این فرایند را تسهیل کنم و بحمدلله این برنامه تاکنون توفیق جامعی داشته و توانسته مقبول بینندگان تلویزیون بیفتد.


انتهای پیام/4104/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب