دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 مرداد 1398 - 00:45
رضوانی در گفتگو با آنا:

فدراسیون شنا استخر اجاره می‌کند/ امید به کسب سهمیه المپیک دارم

رئیس فدراسیون شنا گفت:پس از تصویب ماده 88، استخرها در اختیار بخش خصوصی قرار گرفت و در تهران هیچ استخری در اختیار فدراسیون شنا نیست و ما استخرها را از شرکت تجهیز و توسعه اجاره می‌کنیم.
کد خبر : 408835
1509437960_1645165_691.jpg

به گزارش خبرنگار سایر حوزه‌های گروه ورزشی خبرگزاری آنا، در بازی‌های المپیک، ورزش شنا یکی از سه ورزش مدال‌آور محسوب می‌شود. شنا در کنار دوومیدانی و ژیمناستیک عامل موفقیت کشورهایی است که بالاترین رتبه را در میان کشورهای حاضر در المپیک به‌دست می‌آورند. متأسفانه ورزش شنا در کنار دوومیدانی و ژیمناستیک، برای ایران مدالی در المپیک به‌دست نمی‌آورند و تنها احسان حدادی بوده که توانسته در المپیک لندن، ایران را صاحب مدال کند.


محسن رضوانی در خصوص این‌که شنای ایران با چه مشکلاتی مواجه است که نمی‌تواند در المپیک مدال بگیرد و حتی سهمیه ورود مستقیم به المپیک را کسب کند، به خبرنگار ورزشی آنا توضیح داد: اولین مسئله سخت‌افزار است. سخت‌افزار اصلی در ورزش شنا، استخر است. وقتی که هیئت‌های استانی ما فاقد استخر هستند بدون تردید ما گام اول را نمی‌توانیم با قاطعیت برداریم.


وی ادامه داد: گام دوم، نرم‌افزارهایی است که با استفاده از آن می‌توانیم شناگران را به سمت موفقیت سوق دهیم. در گام بعدی نیاز به یک مربی توانمند خارجی داریم که توانایی ساختارچینی برای شنای ایران را داشته باشد تا بتوانیم در پروسه‌ای 10 ساله شناگران ایران را هم‌سطح رقبای بین‌المللی‌شان کنیم.


رئیس فدراسیون شنا با اشاره به این موضوع که مسئله مهمی که به پیشرفت شنا کمک می‌کند، بودجه لازم برای رشد این ورزش است، می‌گوید استخرها درآمد بسیار خوبی را نصیب کسانی می‌کنند که آن‌ها را در اختیار دارند. پس از تصویب ماده 88 استخرها در اختیار بخش خصوصی قرار گرفت و باید قانونی را تصویب کنند که بر اساس آن فدراسیون شنا در تمامی هیئت‌های استانی از استخر برخوردار شود تا زمینه پیشرفت فراهم شناگران در سایر نقاط کشور فراهم گردد.


رضوانی یادآور شد: موضوعی که من خودم با چشمانم دیدم در مورد بودجه ورزش واترپلوی کشور ایتالیاست که موفق شد عنوان قهرمانی جهان را کشف کند. 43 میلیون یورو در سال برای واترپلوی ایتالیا هزینه می‌شود که اگر آن را به ریال تبدیل کنیم می‌بینیم که اصلاً بودجه ورزش‌های آبی ایران قابل مقایسه با چنین عددی نیست. به شنا به‌عنوان برنامه جدی و تأثیرگذار در جامعه دیده نمی‌شود. در همان حدی که به آن نگاه می‌شود، برایش گام برداشته می‌شود و بدون تردید نمی‌توان انتظار زیادی برای پیشرفت این ورزش داشت.


وی خاطرنشان کرد: واترپلوی ایران کار مهمی را در بازی‌های آسیایی جاکارتا انجام داد و موفق شد پس از 44 سال صاحب مدال شود. ما کار بزرگی انجام دادیم و تصور می‌کردیم نگاه‌ها به ورزش‌های آبی تغییر کند. فراموش نکنیم ما سه رشته ورزشی شنا، واترپلو و شیرجه را در قالب یک فدراسیون قرار داده‌ایم ولی بودجه‌ای که دریافت می‌کنیم از بسیاری فدراسیون‌ها کمتر است.


رئیس فدراسیون شنا با اشاره به این موضوع که فرهنگ رسیدن به قهرمانی‌های فراوان برای گرفتن بودجه بیشتر در ایران به اشتباه تعریف شده است، می‌گوید: ما پس از 44 سال در واترپلو مدال آسیایی گرفتیم ولی شاهد تغییر نگرش به این ورزش نبودیم. بدون تردید اگر شنا و شیرجه نیز موفقیت‌های واترپلو را کسب کنند، تغییر نگاه به آن‌ها صورت نمی‌پذیرد. اگر بخواهیم ورزش کشورمان پیشرفت کند، باید ورزش‌های پایه شنا، دوومیدانی و ژیمناستیک را حمایت ویژه‌ای کنیم ولی این اتفاق رخ نمی‌دهد.


وی افزود: تردیدی نیست که ایران می‌تواند در ورزش‌های رزمی و وزنه‌برداری و کشتی در المپیک مدال بگیرد اما حمایت از ورزش‌های پایه، حمایتی استراتژیک است. ما هیچ‌گاه نخواسته‌ایم از بودجه فدراسیون‌های دیگر کسر شده و به بودجه فدراسیون شنا افزوده شود بلکه می‌گوییم باید حمایت‌ها در حدی باشد که امکان توسعه و پیشرفت فراهم شود.


رضوانی با اشاره به این موضوع که تنها 12 کشور در مسابقات قهرمانی جهان می‌توانند در ورزش شنا مدال بگیرند، می‌گوید: 206 کشور در مسابقات قهرمانی جهان شرکت کردند و 12 کشور مدال گرفتند. قطعاً ایران جزء آن کشورها نیست اما فراموش نکنیم در دوره‌های بعدی بازی‌های المپیک امکان حذف برخی رشته‌ها وجود دارد و این اتفاق برای شنا هرگز رخ نخواهد داد. اگر می‌خواهیم به شنا بیشتر بها دهیم باید زمینه موفقیت را فراهم کنیم.


وی افزود: مسئولان ورزش کشورمان باید عزم خود را جزم کنند و در مدیریت توسعه ورزش همگانی گامی جدی بردارند. در شنا، دوومیدانی و ژیمناستیک، ما نیروهای ارزنده‌ای را می‌توانیم تربیت کنیم و فراموش نکنیم زمانی شناگر خوبی به‌نام محمد علیرضایی توانست سهمیه ورود مستقیم به المپیک را کسب کند اما از این ورزشکار حمایت ویژه‌ای نشد تا این ورزشکار را از دست دادیم.


رئیس فدراسیون شنا در خصوص این‌که چقدر این شانس را داریم تا بتوانیم سهمیه ورود به المپیک را کسب کنیم، می‌گوید: سینا غلام‌پور، مهدی انصاری، بنیامین قره حسنلو و علیرضا یاوری چهار شناگری هستند که فاصله صدم ثانیه‌ای با کسب سهمیه المپیک دارند. اگر آن‌ها بتوانند موفق به کسب ورودی المپیک توکیو شوند، آرزوی بزرگی برای جامعه شنای کشور برآورده می‌شود و ما را به آینده امیدوار می‌کند.


وی ادامه داد: کاروان ورزشی آمریکا در بازی‌های المپیک 2016 ریو موفق شد 16 طلا از شنا، 11 طلا از دوومیدانی و چهار طلا از ژیمناستیک بگیرد و در حقیقت 33 مدال طلا از 45 مدال طلای این کشور از این سه رشته پایه به‌دست آمد. اگر ما می‌خواهیم در میدان بزرگی به‌نام المپیک که مهم‌ترین آوردگاه ورزشی جهان است موفق شویم، باید برنامه بلندمدتی برای این ورزش‌ها داشته باشیم تا بتوانیم ثمره آن را هشت سال بعد ببینیم.


رضوانی درباره این‌که چند استخر شنا در اختیار فدراسیون و هیئت‌های استانی آن است، اظهار کرد: در تهران هیچ استخری در اختیار فدراسیون شنا نیست و ما استخرهای آزادی و 9 دی را از شرکت تجهیز و توسعه اجاره کرده‌ایم و به این شرکت پول پرداخت می‌کنیم. در استان فارس استخر به سالن بدنسازی اجاره داده شده است و تنها در استان‌های اصفهان، کرمانشاه، تبریز، مرکزی، کرمان و گیلان استخر داریم که استخر استان گیلان نیز خراب شده و برای بازسازی آن نیاز به بودجه داریم.


رئیس فدراسیون شنا تأکید کرد: مادامی که ابزار رسیدن به موفقیت برای ما فراهم نشود امکان رسیدن به موفقیت وجود ندارد و پیشرفت بسیار کند خواهد بود. امیدوارم با حمایت مناسب از فدراسیون شنا زمینه پیشرفت شناگران آماده شود.


انتهای پیام/4051/4048/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب