دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 مرداد 1398 - 07:00

پرورش احشام و شالیزارهای برنج از عوامل انتشار گازهای گلخانه‌ای است

انتشار نیمی از گازهای متان هوا به‌عنوان یکی از قوی‌ترین بخش از گازهای گلخانه‌ای، ناشی از پرورش احشام و شالیزارهای برنج است.
کد خبر : 408805
شالیزار-برنج-1.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از گاردین، به‌نظر می‌رسد تلاش‌‌ها برای حل بحران‌های اقلیمی از طریق کاهش انتشار کربن ناشی از خودروها، کارخانه‌ها و نیروگاه‌ها به شکست انجامیده است.


براساس پیش‌نویس درز پیدا کرده از گزارش تغییرات اقلیمی که اکنون در قالب یک پنل بین‌دولتی در ارتباط با تغییرات اقلیمی مورد بحث است اعلام شده که حفظ دمای زمین در یک سطح امن غیرممکن است مگر این‌که نوع بشر در در شیوه تولید غذا و محافظت از خاک تغییر ایجاد کند.


این گزارش هشدار می‌دهد که در حال حاضر انسان به‌منظور تأمین خوراک، پوشاک و پشتیبانی از جمعیت رو‌به رشد زمین 72 درصد از سطح بدون یخ زمین را مورد بهره‌برداری قرار داده است و همزمان فعالیت‌هایی همچون کشاورزی، جنگل‌داری و سایر کاربردهای دیگر از خاک عامل تولید حدود یک‌چهارم از سهم انتشار گازهای گلخانه‌ای است.


به‌علاوه تقریباً عامل انتشار نیمی از گازهای متان؛ به‌عنوان یکی از قوی‌ترین بخش از گازهای گلخانه‌ای، ناشی از پرورش احشام و شالیزارهای برنج است و این در حالی است که جنگل‌زدایی و حذف تالاب‌ها در این میان می‌تواند نقش قابل توجهی در افزایش سطح انتشار کربن داشته باشد.


در کنار این فعالیت‌ها که باعث آسیب به محیط زیست و انتشار گازهای گلخانه‌ای می‌شود، کشاورزی صنعتی نیز نقش مهمی در فرسایش خاک و کاهش میزان مواد ارگانیک در آن شده است.


در ادامه این گزارش آمده است که تغییرات اقلیمی و آب و هوایی از طریق افزایش میزان بارندگی‌ها، سیل، افزایش میزان گرما، بالا آمدن آب دریا باعث فرسایش زمین خواهد شد.


این تجزیه و تحلیل‌های ناامیدکننده بیانگر خطرات پیش‌روی نوع بشر است و باعث می‌شود در زمان وقوع آن به‌واسطه افزایش انتشار گازهای گلخانه‌ای شاهد خبر وقایع جوی و اقلیمی تلخی باشیم که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:


پوشش یخ‌های قطب شمال در ماه جولای به کم‌ترین مقدار ثبت شده در تاریخ آن نزدیک شد.


به‌خاطر تغییرات آب و هوایی موج گرمای اخیر در اروپا در ماه گذشته شاهد افزایش 1.5 تا 3 درجه‌ای دما شد.


دمای هوای جهان در ماه جولای 1.2 درجه سانتیگراد بالاتر از دوران پیش از صنعتی شدن در ماه بود.


انتهای پیام/4105/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب