تغییر سال مالی دانشگاه آزاد اسلامی انحراف در بودجه را کاهش میدهد
سلطانعلی میر در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا درباره تغییر سال مالی دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: به نظرم کار بدیع و جدیدی است که سال مالی این دانشگاه با سال تحصیلی مطابقت پیدا میکند. سال مالی و سال تحصیلی دو گزینهای هستند که با هم، همپوشانی دارند.
وی افزود: بودجهای که دانشگاهها پیشبینی میکنند برای سال مالی خود بر اساس تعداد دانشجو است و قاعدتاً ابتدای سال تحصیلی مشخص میشود که واحدهای دانشگاهی در سطح کشور چه تعداد دانشجو دارند و این تغییر سال مالی بودجهبندی را واقعیتر کرده و انحراف در بودجه را کاهش میدهد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان گفت: چون تحصیل و شهریه با بودجه تناسب دارد و تنظیم میشود با تغییر سال مالی دانشگاه، بودجه واقعبینانهتر شده، انحراف کاهش مییابد، تصمیمگیری راحتتر میشود و ما میتوانیم متناسب با درآمدهای خود برنامهریزی کنیم.
میر تصریح کرد: نکته بعدی این است که در روند قبلی نخست برنامه ابلاغ میشد و میگفتند طبق این آیتمها کار کنید. الان کار قشنگی که شده، متناسب با برنامه باید بودجه دیده شود یا بر اساس بودجهای که داریم باید برنامه طراحی شود. بودجه و برنامه دو مؤلفهای هستند که میتوانند چراغ راه آینده دانشگاه باشند و خارج از آن نباید برنامه اجرا شود.
وی اظهار کرد: ویژگی مثبت دیگر این است که اقتضائات منطقهای در نظر گرفتهشده و هر استانی متناسب با اقتضائات خودش تنظیم برنامهوبودجه میکند و با توجه به استعدادها و ظرفیتهایی که در هر استان وجود دارد. شما دو استان را پیدا نمیکنید که دقیقاً برنامههای عملیاتی و بودجههای آنها شبیه هم باشد که این یک مزیت است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان مطرح کرد: مزیت دیگر این است که اگر 100 بار از سازمان اعلام و ابلاغ میکردند به واحدهای دانشگاهی که باید بروند به سمت دانشبنیان و منابع درآمدی غیرشهریه را افزایش دهند، شاید انگیزه یا نگاه آنها به این سمتوسو نمیرفت؛ ولی اینکه مجموعه تیم سازمان مرکزی بودجه و همه ظرفیتها و قابلیتهای هر واحد دانشگاهی را در حوزههای مختلف بررسی میکنند و بعد متناسب با آن بهصورت فنی، کارشناسی و خیلی جدی نه فرمایشی، برنامهریزیشده و کار میشود، این موضوع حرکتی رو به جلو است.
میر افزود: این کاری که امسال انجام شد، انگیزه در رؤسای واحد و رؤسای شوراهای تخصصی در استانها به وجود آورد تا بتوانند از مزیتها و قابلیتهای دانشگاه بهتر و بیشتر استفاده کنند.
وی گفت: در بحث انضباط مالی استانی موفق است که بر اساس آیتمهای پیشبینیشده و سیاستهای کلی در برنامه بودجه 98 بتواند برنامهها و راهبردهای خودش را اجرا کند. اگر استانی در اجرای آنها موفق نباشد، یقیناً در پایان سال، ارزیابی مثبتی نمیتواند داشته باشد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی زاهدان تصریح کرد: کاهش و صرفهجویی در هزینهها، افزایش انضباط مالی و مشخص کردن عدد و رقم برای منابع درآمدی غیرشهریهای هر واحد دانشگاهی جزء آیتمهایی است که در سیاستهای کلان آمده و در بودجه 98 هم پیشبینی شده و همه واحدها باید این موارد را در اولویت خود قرار داده و اجرایی کنند.
میر تشریح کرد: در برنامهوبودجه 98، آیتمها عموماً بر اساس ظرفیتهای بالفعل و بالقوه، منابع درآمد غیرشهریهای و دانشبنیان، شرایط اقتصادی و قابلیت هر استان پیشبینی شده که این هم یکی دیگر از امتیازات بودجه 98 باشد.
وی درباره مزایای تجمیع درآمدها و متمرکزشدن آن در سازمان مرکزی گفت: حسن تجمیع این است که انضباط مالی را افزایش میدهد و این اتفاق بهشدت در دانشگاه در حال افزایش است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی زاهدان اظهار کرد: مجموع درآمدهای بیش از 400 واحد دانشگاهی موجود در کشور رقم سنگینی است که با نظارت بر عدد و رقم ورود و خروج آنها میتوان تصمیمگیری بهتری انجام داد تا به نفع همه کشور و واحدها باشد.
میر افزود: تجمیع درآمدها ممکن است در کاهش انگیزهها نقش داشته باشد که برای این موضوع باید تمهیداتی اندیشیده شود و با در نظرگرفتن سیاستهای تشویق، واحدهای دانشگاهی، مسئولان و معاونان میدانند که با تلاش بیشتر و افزایش منابع درآمدهای غیرشهریهای امتیاز ویژهای کسب خواهند کرد.
وی تصریح کرد: تجمیع درآمدها در مجموع، انضباط مالی را افزایش میدهد، تصمیمگیریهای یکسان و یکنواخت را در کشور بهتر میکند و بهرهبرداری بهینه و مناسب از سرمایه دانشگاه آزاد اسلامی را برای مسئولان کلان کشوری فراهم میکند.
انتهای پیام/4121/4062/
انتهای پیام/