حاجعلیاکبری: پیامدهای فساد اقتصادی جامعه را رنج میدهد/ فساد سیستمی حقیقت ندارد
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری آنا، حجتالاسلام محمدجواد حاجعلیاکبری امام جمعه موقت تهران در خطبههای نماز جمعه این هفته تهران اظهار کرد: در آستانه ماه مبارک ذیحجه هستیم که این ماه یک ماه پر از نور و مغفرت و نعمات الهی است و در رتبه و شأن به ماه مبارک رمضان پهلو میزند.
وی ادامه داد: دهه اول این ماه از سایر روزهای سال نزد خداوند بزرگ عزیزتر است به شرط اینکه در این ماه از یاد و نام خدا غافل نشویم.
امام جمعه موقت تهران تصریح کرد: از آنجا که حضور مردم در نماز جمعه نزد خدای متعال مطلوبیت ویژهای دارد، حضور پررنگ در دهه اول ماه ذیحجه هم نزد خداوند مانند حضور در نماز جمعه دارای ارزش است.
حاجعلیاکبری گفت: این ماه شروع پرنوری دارد که با ولادت حضرت ابراهیم خلیلالله و ازدواج حضرت زهرا(س) و امام علی(ع) آغاز میشود.
وی با اشاره به اینکه مبارزه با فساد به ویژه فساد اقتصادی گام بسیار بلندی در تحقق عدالت علوی است، تصریح کرد: یکی از آرمانهای بزرگ انقلاب اسلامی همین آرمان مبارزه با فساد است.
امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه فساد اقتصادی به ابعاد دیگر نظام سیاسی کشانده خواهد شد، گفت: یکی از علتهای اصلی انقلاب اسلامی مبارزه با فساد به ویژه فسادی است که در رژیم طاغوت گسترش یافته بود.
حاجعلیاکبری با اشاره به اینکه تحقق عدالت اقتصادی و مبارزه با فساد یکی از اهداف اصلی و از مطالبات مهم امام راحل بوده، گفت: امروز همین مطالبه به یکی از مطالبات جدی رهبر معظم انقلاب اسلامی از مسئولان تبدیل شده است.
وی با اشاره به اینکه در مجموع سخنان و نوشتههای رهبر عزیزمان همواره موضوع مبارزه با فساد را به وضوح مشاهده میکنیم، افزود: بیش از چهار هزار بار موضوع مبارزه با فساد در سخنان و نوشتههای ایشان مورد تأکید قرار گرفته است.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه با بیان اینکه در بیانیه هشت مادهای و بیانیه گام دوم رهبر معظم انقلاب اسلامی، ایشان با دقت بسیار بالا موضوع مبارزه با فساد را تبیین و تحلیل کردهاند، یادآور شد: مبارزه با فساد همیشه یکی از مطالبات جدی رهبر انقلاب است، اما ای کاش این مطالبه ایشان از سوی مسئولان جدی گرفته میشد؛ زیرا اگر جدیت مسئولان را در این خصوص شاهد بودیم، امروز وضعیت خیلی بهتر از این بود که مشاهده میکنیم.
حاجعلیاکبری به تبدیل درخواست مبارزه با فساد به یک مطالبه عمومی اشاره کرد و در همین رابطه گفت: وقتی مردم صحنههایی از فساد توسط برخی از مسئولان و برخی از افراد را بررسی میکنند با ویژهخواریها و رانتخواریهایی از سوی آنها مواجه میشوند که واقعاً ناراحتکننده است.
وی با بیان اینکه امروز یکی از حوزههای جنگ دشمن با ملت ایران و نظام اسلامی، جنگ اقتصادی است، تأکید کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی هم در تأیید این موضوع بارها گفتهاند که جنگ امروز، جنگ اقتصادی است.
حاجعلیاکبری گفت: امروز اگر میخواهیم در حوزه رونق تولید و اقتصاد مقاومتی پیشرفت کنیم، راهی جزء مقابله و مبارزه جدی با فساد اقتصادی نداریم.
خطیب جمعه تهران با اشاره به اینکه آنچه که جامعه ما را رنج میدهد، پیامدهایی است که از جانب فساد اقتصادی مشاهده میشود، یادآور شد: ناامیدی تولیدکنندگان، توسعه فقر، رکود و تعطیلی بسیاری از کارگاهها و بیاخلاقها و ناهنجاریهای اخلاقی و نیز از بین رفتن برکت از پیامدهای منفی و آسیبزای فساد اقتصادی هستند.
وی با تأکید بر این مطلب که باید یک مبارزه همهجانبه، عاقلانه، هوشمندانه و عالمانه با فساد اقتصادی در دستور کار همه مسئولان قرار گیرد، یادآور شد: در تبیین وضعیت کنونی کشور باید واقعبین باشیم و بدانیم که اقدامات خوبی در حوزه مبارزه با فساد اقتصادی صورت گرفته است. همچنین باید هوشیار باشیم و بدانیم که علیرغم تبلیغات دشمن چیزی به نام فساد سیستمی در کشور وجود ندارد، بلکه قواعد نظام اسلامی فساد ستیز است.
امام جمعه موقت تهران با اشاره به اینکه با عنایت امیرالمؤمنین(ع) فساد فراگیر عمومی در بین همه مردم و مسئولان نیست، گفت: بلکه بر عکس اکثریت جامعه ما به خاطر ایمانشان مردمانی پاکدست و مؤمن هستند و خود آنها از وجود این فسادها رنج میبرند؛ بنابراین فساد موجود عارضی تحمیلی و موردی است، اما جدی و قابل توجه و خطرناک است.
حاجعلیاکبری گفت: بر اساس مطالعات و پژوهشها شکاف موردی میان آنچه هست و آنچه که مردم احساس میکنند وجود دارد؛ مثل امنیت و احساس امنیت. از یک سو ضعف اطلاعرسانی مسئولان است و از یک سوی دیگر تلاش دشمن.
وی با بیان اینکه الان زمان خوبی برای نگاه پیشگیرانه است، تصریح کرد: در گزینش مدیران طهارت اخلاقی و معادباوری در بین صاحبمنصبان باید رعایت شود. در ارتباط با خانوادههای آنها سادهزیستی باید وجود داشته باشد. ارتباط دائمی با مردم باید در دستور کار آنان باشد. از اشرافیگری اجتناب کنند. باید ساختارهای نظارتی در همه قوا و دستگاهها بهصورت قوی تعبیه شود. سازوکار شفافسازی درآمدها باید کاملاً وسیع اجرا شود و قوانین مربوط که کم هم نیست مورد توجه قرار گیرد.
امام جمعه موقت تهران با اشاره به اینکه برای ریشهکن کردن فساد اقتصادی باید سامانههای هوشمند در همه دستگاههای مختلف کشور به ویژه حوزههای اقتصادی مستقر شود، گفت: در این زمینه مقدماتی انجام شده که باید تکمیل شود. اگر بخواهیم جلوی امضاهای طلایی گرفته شود باید این هوشمندسازی در همه مجموعهها جدی گرفته شود. این خواسته جدی رهبر عالی قدر است. این مطالبه قانون است. از طرف دیگر راهش جلوگیری از مداخلات بیش از حد دولت در مسائل اقتصادی و اصلاح وضعیت بانکی و بودجهریزی و کاهش فقر و اجرای اصل 44 است.
حاجعلیاکبری با بیان مطلبی در خصوص برخورد قاطع سریع بدون تبعیض نهادهای قضایی و امنیتی با مفسدان اقتصادی، گفت: اطلاعرسانی مناسب، شفاف و هماهنگ چه در بخش پیشگیری و چه در بخش درمان باید در دستور کار باشد. افکار عمومی باید اقناع شود. از افکار عمومی که مطالبهگر فساد هستند باید استقبال شود. از سطحینگری و شعارزدگی نیز باید پرهیز کرد.
وی با اشاره به این مطلب که خبرهای خوبی از دستگاه های اجرایی میشنویم، یادآور شد: اینها را به فال نیک میگیریم. مردم با شما هستند. دعای مؤمنین و مجاهدان و خانواده شهدا و خود شهدا یاریگر شما است. رهبری یاریگر شما هستند. این مسیر را با شدت ادامه دهید. انشاءلله شاهد روزهای خوبی خواهیم بود. نظام ما ظرفیت مبارزه با این فساد را دارد.
امام جمعه موقت تهران در پایان سخنانش با اشاره به تحریم محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان گفت: مسئولان آمریکایی رفتاری سبک و خندهآور در تحریم وزیر امور خارجه داشتند، البته برای آقای ظریف و دستگاه وزارت خارجه باعث افتخار است که آمریکاییها آنها را تحریم کنند، اما این روش نشاندهنده سقوط و افول بیش از حد هیئت حاکمه آمریکاست. میبینید که گفتمان مقاومت اثر خود را گذاشته است، دیپلماسی التماسی آمریکاییها نیز به جایی نرسید؛ لذا این رفتارهای مذبوحانه را انجام میدهند. این اقدامات باعث آبروریزی و نشاندهنده سرگردانی دستگاه حاکمه آمریکا است. امیدواریم خداوند جبهه مقاومت را با پرچمداری ملت ایران سربلند کند و دشمنان را خوار و ذلیل و رسوا گرداند.
انتهای پیام/4079/
انتهای پیام/