پاسخ قاطع مجری تلویزیون به منتقدان تأسیس دانشگاه استاد فرشچیان
به گزارش خبرنگار حوزه هنرهای تجسمی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، مهرماه سال گذشته بود که دانشگاه هنرهای اسلامی-ایرانی استاد محمود فرشچیان به همت دانشگاه آزاد اسلامی افتتاح شد. بلافاصله مسئولان این دانشگاه، فعالیتهای خود را برای آمادهسازی این نهاد علمی-هنری در دو حوزه سختافزاری و نرمافزاری (تدوین آییننامههای آموزشی) آغاز کردند.
در همان روزها، وعده پذیرش دانشجو از مهرماه سال ۱۳۹۸ از سوی سرپرست دانشگاه استاد فرشچیان اعلام شد. وعدهای که با توجه به تازهتأسیس بودن این دانشگاه و شیوههای بدیع آموزش هنر به نظر سخت میرسید، اما سرپرست این دانشگاه دو روز پیش در این زمینه توضیحاتی را ارائه کرد.
بهمن نامور مطلق با اعلام اینکه ۳ هزار و ۵۰۰ داوطلب آزمون کارشناسی ارشد امکان انتخاب رشته در این دانشگاه را دارند، گفت: دانشگاه در نظر دارد ۶۰ دانشجو برای سه رشته در سال تحصیلی ۹۹-۹۸ پذیرش کند. داوطلبان میتوانند تا ۱۲ مردادماه سال جاری برای انتخاب سه رشته تازه تأسیس این دانشگاه در مقطع کارشناسی ارشد یعنی نگارگری، صنایع چوبی و سفال و سرامیک اقدام کنند.
در همین ارتباط، عضو کمیسیون هنر شورای عالی انقلاب فرهنگی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، اشاره به این که من نگرشی کمالگرا نسبت به دانشگاه استاد فرشچیان دارم، گفت: عملکرد این دانشگاه، باید در حد اعلای خودش باشد و به اصطلاح «صد» باشد؛ میانهای وجود ندارد. اگر دانشگاه هنرهای اسلامی-ایرانی استاد فرشچیان بر مبنای نیت اولیه و هسته ابتدایی خود به شکلی درست دانشجو بگیرد، مطمئن هستم که میتواند پاسخگوی آینده هنر در ایران باشد.
اسماعیل آذر اظهار کرد: من با شیوه استاد-شاگردی که محور کار دانشگاه فرشچیان است، آشنایی دارم. در این شیوه یک استاد تراز اول، شاگردی را تحت حمایت هنری خود قرار میدهد و او را به جایگاهی در سطح خود یا نزدیک به خود میرساند.در این مرحله، این شاگرد به نوعی دکترای هنر را دریافت میکند.
مدیر گروه زبان و فارسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات در ادامه افزود: فارغ از فرصتهای پیش روی این دانشگاه نباید از تهدیدات نیز غافل شد. مهمترین تهدید این است که در گزینش اساتید هنرهای سنتی، افراد درجه دو و سه بیایند و در نتیجه بعدها افراد درجه شش و هفت تربیت شوند! اما با حضور اساتید تراز اول چه از نظر شهرت و چه از نظر کارنامه هنری، مطمئن هستم که دانشگاه موفقی خواهد شد.
وی بیان کرد: خوشبختانه از ابتدای طرح و شکلگیری و راهاندازی این مجموعه، شخصیتی مثل دکتر بهمن نامور مطلق مدیریت امور را به عهده گرفت. ایشان یک چهره شناختهشده دانشگاهی است و نسبت به مسائل علمی و هنری آگاه و سختگیر است؛ خودش هم در زمینه هنر و فرهنگ، آثار و مطالعات فراوانی دارد و بدون تردید برای این دانشگاه نوپا بهترین مدیریت را اعمال کرده است.
عضو کمیسیون هنر شورای عالی انقلاب فرهنگی در پاسخ به منتقدانی که تأسیس این دانشگاه و پرداختن به هنرهای سنتی را امری غیرضروری، لوکس و نماد رجعت به گذشته میدانند، گفت: من در پاسخ به این طرز تفکر فقط به یک بیت از حضرت حافظ بسنده میکنم: نوای بلبلت ای گل کجا پسند افتد / که گوش و هوش به مرغان هرزهگو داری.
این مجری برنامههای ادبی تلویزیون افزود: صاحبان این تفکر، همان خریداران کالاهای چینی نامرغوب هستند؛ آنها نمیدانند که در یک اثر قلمزنی چشم، روح و عاطفه آن استاد قلمزن درگیر است. هنر، کارخانه جوجهکشی نیست! وقتی به تماشای یک اثر قلمزنی از یک استادکار ماهر مینشینید، آن اثر با روح و عاطفه شما حرف میزند و به شما آرامش میدهد. درست است که ماهیت آن اثر فلز است اما یک انسان بر آن نقش عشق و عاطفه زده است. فراموش نکنیم این هنر است که از دل سنگ بیستون، شیرین را بیرون میآورد.
در پاسخ به منتقدان تأسیس دانشگاه استاد فرشچیان باید فقط به یک بیت از حضرت حافظ بسنده کنیم:
نوای بلبلت ای گل کجا پسند افتد/ که گوش و هوش به مرغان هرزهگو داری
آذر عنوان کرد: من باز هم حرفم را تکرار میکنم چون این موضوع را برای آینده دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد فرشچیان مهم میدانم؛ در این دانشگاه باید کسانی نقش استاد داشته باشند که در میان اساتید هنر مشهور و نامدار باشند. به همین دلیل ارتباطات غیرعلمی به هیچ عنوان و در هیچ شکلی نباید در انتخاب اساتید برای دانشگاه فرشچیان مؤثر باشد. اساتیدی باید در این دانشگاه تدریس کنند که در سطح استاد فرشچیان باشند تا بتوانند شاگردان قابلی در سطح ایشان هم تربیت کنند.
وی افزود: متأسفانه در سالهای اخیر خواسته یا ناخواسته در حوزه هنر و ادبیات هر کسی را با لقب استاد میخوانند و کشور از این اساتید پر شده است. در دانشگاههای ما نشانهای از کرسیهای تدریس نیست. یعنی فردی که در دورههای کارشناسی و کارشناسی ارشد تدریس دارد، درسهای مقطع دکتری را نیز ارائه میدهد، در حالی که آن استاد فقط کرسی یک درس را دارد و باید در دوره دکترا یک درس را ارائه بدهد. این اتفاقی است که باید در دانشگاه فرشچیان بیفتد و اساتیدی را بینیم که صاحب کرسی تخصصی در یک رشته هستند.
به گزارش آنا، علاقهمندان به تحصیل در دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد محمود فرشچیان در مقطع کارشناسی ارشد میتوانند با شماره تماس ۶۶۴۶۱۱۷۳ تماس گرفته و یا به پایگاه اینترنتی دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد محمود فرشچیان مراجعه نمایند.
انتهای پیام/4072/4104/پ
انتهای پیام/