محیط زیست یک مقوله اجتماعی است
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از سازمان حفاظت محیط زیست، علی ربیعی در دیدار با عیسی کلانتری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و نشست با اعضای شبکه تشکلهای محیط زیستی و منابع طبیعی کشور در سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: شاید اگر بسیاری برنامهها را با کمک شبکه های اجتماعی محیط زیستی دنبال میکردیم کمهزینهتر و بهتر به نتیجه میرسیدیم.
وی با بیان اینکه انتظاراتی نیز از سمنهای محیط زیستی داریم افزود: یک ضلع شما، سیاستگذاران در حوزههای مختلف هستند که باید همسو با آنان حرکت کنید، در بحث توسعه پایدار تضادهایی میان توسعه و محیط زیست وجود دارد که نمیتوان به تنهایی به هر کدام از آنها توجه کرد گاهی جایی مسائل شخصی محیط زیست را زمین میزند گاهی نیز مسائل بخشی به ضرر محیط زیست تمام میشود، ما معتقدیم در این فرایند باید تمام بخشهای محیط زیست سنجیده شود.
سخنگوی دولت گفت: گاهی صنعتی وجود دارد که امنیت ندارد و باید تعطیل شود که در این صورت ٢٠٠هزار نفر بیکار میشوند این یک دو راهی است که باید تصمیم درست گرفته شود.اکنون بیش از 4 میلیون و ۵۰۰ دانشجو در کشور وجود دارد که به زودی وارد بازار کار میشوند؛ همچنین ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار بیکار در جامعه داریم که باید این میزان جوان در هر صورت وارد محیط کار شوند که این کار به توسعه اقتصادی و سرمایهگذاری نیاز دارد.
ربیعی با بیان اینکه بخشی از این سرمایهگذاری در معادن وجود دارد، گفت: قطعاً در این میان تضاد وجود دارد که باید بتوانیم با کمترین آسیب و حتی بدون آسیب عمل کنیم تا هم محیط زیست حفظ شود و هم اشتغال در بخش معدن به وجود آید.
وی تأکید کرد: به نظر میرسد اشکالی که در ایران امروز وجود دارد، نبود میانجیهای اجتماعی است. این میانجیها شکل نگرفتهاند، شاید چون نگاه امنیتی به آنها داشتیم یا شاید هم دانش کافی برای این کار نداشتیم.
سخنگوی دولت گفت: دولت تلاش میکند در راستای توسعه پایدار، محیط زیست با تمام مولفههای آن حفظ شود. گاهی واقعیات به گونهای تحمیلگرانه خود را جلو میکشد که در عین حال میانجیهای محیط زیستی باید در کنار دولت قرار گیرند تا از این مسائل به نفع محیط زیست و هم توسعه پایدار عبور کنند. میانجیهای محیط زیستی مورد قبول ما هستند و ما آنها را با جدیت دنبال خواهیم کرد.
ربیعی اظهار کرد: البته من کارشناس محیط زیست نیستم و شاید آنطور که باید با مسائل محیط زیستی آشنا نباشم؛ اما بیست سال پیش در مطالعه ای متوجه شدم محیط زیست وارد ادبیات ما شده است به نحو مطلوب و احسنت از آن برای ارتقای زندگی استفاده کنیم.
ربیعی تأکید کرد: معتقدم امروز توصیه به شادی یکی از نیازهای جدی جامعه ماست؛ به نظر من پتروشیمیها و دودکشهای بلند مردم را شاد نکردند پس باید با هم در مسیر صحیحی برای رسیدن به این هدف قرار گیریم. امنیت روانی در زندگی مردم بسیار مهم است که باید به آن توجه ویژه شود. این مواقع به نظر میرسد بی پولی و فقر معادل با طلاق و بدبختی است، در حالیکه اینطور نیست باید طرز نگاه و تفکر را عوض کنیم.
وی گفت: اینکه گفته میشود دولت به محیط زیست توجه ندارد درست نیست گاهی الزامات جهتگیریهایی را با خود میآورد که شاید مورد پسند عمامه نباشد. افرادی که در نهادهای مدنی کار می کنند و ساختار های مدنی آن را میشناسند باید بدانند در کوتاه مدت نمی توان به نتیجه رسید و نباید نگاه کوتاه مدت داشته باشیم.
ربیعی تأکید کرد: محیط زیست یک مساله جهانی است و نباید فکر کنیم که تنها وضعیت ما نامناسب است بلکه در نقاط بسیاری از دنیا نیز وضعیت محیط زیست مورد قبول نیست.
وی با اشاره به اینکه مسائل محیط زیست در کوتاه مدت حل شدنی نیست گفت: هر نهاد یا فردی در وظیفه خود باید سختکوشی داشته باشد تا مشکلات اینچنینی در مدت زمان کوتاه با بهترین نحو برطرف شود.
انتهای پیام/4046/
انتهای پیام/