دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 مهر 1394 - 09:31
در دیدار رئیس شورای اروپا

روحانی: تحریم از ابتدا مسیری اشتباه بود؛ اروپا بیشترین ضرر را متحمل شد/ تاسک: آمادگی گفت‌وگو و همکاری با ایران شعار نیست

رئیس‌جمهوری با تأکید بر اینکه «تحریم علیه ایران از ابتدا انتخاب مسیری نادرست و اشتباه بود»، گفت: باید در فضای جدید پساتوافق، برای ایجاد تحولی قابل ملاحظه در روابط همه‌جانبه ایران و اتحادیه اروپا بر مبنای منافع مشترک، برنامه‌ریزی کنیم.
کد خبر : 40682

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام حسن روحانی در دیدار با «دونالد تاسک» رئیس شورای اروپا گفت: اعضای اتحادیه اروپا در دوران تحریم، بیشترین ضرر را متحمل شدند و در دوره جدید باید به گونه‌ای روابط ایران و اتحادیه اروپا را بازسازی کنیم و گسترش دهیم که این گذشته جبران شود.


وی در این دیدار که در محل اقامت ایشان انجام شد، اجرای سریع و دقیق توافق برجام را در روند توسعه همکاری‌ها بسیار مهم دانست و ادامه داد: اقدامات اجرایی و آماده کردن مقدمات لغو تحریم‌ها نیازمند تحرکی جدی از سوی همه طرف‌ها و به‌ویژه اتحادیه اروپا است.


رئیس‌جمهوری با اشاره به آثار این توافق روی همکاری‌های ایران و اتحادیه اروپا از یکسو و از سوی دیگر مشارکت و همراهی این دو برای حل معضلات منطقه‌ای گفت: ما همواره یک روابط خوب و سنتی با اتحادیه اروپا به‌ویژه با شماری از اعضا داشته‌ایم که این روابط اکنون باید احیا و تقویت شود.


روحانی: در موضوع سوریه اشکال این است که برخی از کشورها در اولویت دادن به اینکه کدام مسئله در سوریه در اولویت است، دچار مشکل شده‌اند

روحانی افزود: گرچه اکنون کشورهای اروپایی هیئت‌های خود را به ایران اعزام کرده‌اند، باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنیم که بلافاصله در پساتوافق، برنامه‌ها را در بخش‌های اقتصادی، تجاری، فرهنگی، علمی، آموزشی و فناوری اجرایی کنیم.


رئیس‌جمهوری اظهار کرد: مرحله دوم چگونگی همکاری ایران و اتحادیه اروپا در سایر زمینه‌ها از قبیل مسائل منطقه‌ای است و در واقع توافق میان ایران و 1+5 امیدی را ایجاد کرده است که این کشورها بتوانند با همفکری و هماهنگی در سایر مسائل و موضوعات مهم نیز قدم‌های مفیدی بردارند.


وی از مسئله تروریسم به عنوان یک معضل بسیار بزرگ در منطقه یاد کرد و گفت: اگر برای موضوع تروریسم چاره‌اندیشی نشود، ممکن است سایر مناطق را هم دچار مشکل کند.


رئیس‌جمهوری به اقدامات غیرانسانی تروریست‌ها در سوریه اشاره کرد و ادامه داد: اگر همه ما متفق باشیم که در سوریه بزرگترین مشکل، فعالیت تروریست‌هاست، پیدا کردن راه‌حل ساده‌تر خواهد شد چراکه برای نتیجه‌بخش شدن مبارزات علیه تروریسم در وهله نخست چاره‌ای جز تقویت حکومت مرکزی نخواهیم داشت.


روحانی اظهار کرد: در موضوع سوریه اشکال این است که برخی از کشورها در اولویت دادن به اینکه کدام مسئله در سوریه در اولویت است، دچار مشکل شده‌اند.


رئیس‌جمهوری گفت: جمهوری اسلامی ایران در بحث اقدامات تروریستی در سوریه به عنوان یک معضل بزرگ منطقه‌ای، برای رایزنی و در صورت رسیدن به توافق، برای یک همکاری آماده است.


«دونالد تاسک» رئیس شورای اروپا نیز در این دیدار با تأکید بر ضرورت گسترش همکاری‌ها میان ایران و اتحادیه گفت: لغو تحریم‌ها، انتخاب همکاری به جای تقابل و حفظ منافع به جای تنش است.


تاسک: جمهوری اسلامی ایران در بحث اقدامات تروریستی در سوریه به عنوان یک معضل بزرگ منطقه‌ای، برای رایزنی و در صورت رسیدن به توافق، برای یک همکاری آماده است

وی توافق هسته‌ای را موفقیتی مهم برای ایران، اروپا و جهان دانست و گفت: اتحادیه اروپا تمام تلاش خود را برای به نتیجه رسیدن مذاکرات به کار گرفت و این توافق، گام نخست برای توسعه همکاری‌ها است.


تاسک نیز با اشاره به اهمیت اجرای سریع و دقیق توافق اظهار کرد: این پروسه ساده نیست و سخت است و البته با اراده و عزم طرفین و همکاری و کمک اروپا، موفقیت نهایی در دسترس است.


وی در ادامه به نابسامانی‌ها در منطقه خاورمیانه اشاره و تصریح کرد: اتحادیه اروپا به همکاری ایران نیاز دارد، بدون شما نمی‌توانیم مشکلات را حل کنیم.


رئیس شورای اروپا به مسئله گسترش تروریسم در سوریه پرداخت و گفت: موافقم که باید اولویت مشترک در سوریه پیدا کنیم و ما آمادگی داریم که در زمینه رسیدن به یک فهم مشترک و راه‌حل‌های موجود در سوریه، با ایران گفت‌و‌گو کنیم.


تاسک تأکید کرد: اتحادیه اروپا در بحث اقدامات تروریستی در سوریه به عنوان یک معضل بزرگ منطقه‌ای، برای رایزنی و در صورت رسیدن به توافق، برای یک همکاری آماده است، ما کاملا امادگی داریم با ایران گفت‌و‌گو و همکاری کنیم و این شعار نیست.


در این دیدار اعضای تیم مذاکره‌کننده کشورمان و «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز حضور داشتند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب