دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 مهر 1394 - 11:38
رئیس اداره بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت:

زائران ایرانی تا 14 روز پس از بازگشت به علائم کرونا توجه کنند/ احتمال ورود وبا به کشور دور از انتظار نیست

رئیس اداره بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه ویروس کرونا در عربستان به خصوص در شهر ریاض، جده و مدینه افزایش داشته است، گفت: به زائران و همراهان توصیه می‌شود تا 14 روز پس از بازگشت به ایران به علائم هشدار دهنده کرونا از قبیل سرفه، تب، اسهال و تنگی نفس توجه بسیاری داشته باشند و به محض مشاهده علائم، این موضوع را به مراکز درمان گزارش دهند.
کد خبر : 40516

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، محمد مهدی گویا در نشست خبری که به مناسبت اقدامات وزارت بهداشت برای پیشگیری از بیماری کرونا برگزار شد، گفت: موضوع همه‌گیری عفونت ویروس کرونا در عربستان سعودی و بقیه کشورهای خاورمیانه از سال 1391 شروع شد که این بیماری چند موج را ایجاد کرد.


وی افزود: معمولا این ویروس در فصل سرما اوج می‌گیرد اما امسال اتفاق جدیدی رخ داده است و این ویروس در فصل گرما افزایش داشته به گونه‌ای که چندین مورد ابتلا در عربستان به خصوص در شهر ریاض گزارش شده است.


رئیس اداره بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت عنوان کرد: مهم‌ترین مساله در این میان انتقال مجروحان و مصدومان حادثه منا به بیمارستان‌های عربستان بود؛ این بیماری نه تنها در ریاض بلکه در جده و مدینه نیز گزارش شده است.


گویا گفت: انتقال بیماری و شیوع آن از این جهت اهمیت دارد که نمی‌توان گفت تنها تماس با حیوان یا مصرف لبنی آن باعث انتقال بیماری شده است بلکه موارد انتقال انسان به انسان نیز رو به افزایش است.


وی یادآور شد: مجروحان حادثه عربستان عمدتا به بیمارستان شهر ریاض که اخیرا شیوع ویروس کرونا در آن افزایش یافته منتقل شده‌اند که متاسفانه دو بیمارستان نظامی در این شهر گرفتار این بیماری هستند اما خوشبختانه موردی از ابتلای حجاج و زائران به بیماری ویروس کرونا گزارش نشده است، اما آنچه باعث نگرانی ما شده است موضوع انتقال بیماران به بیمارستان‌های عربستان سعودی بوده که احتمال شیوع بیماری را در بین زائران ایرانی افزایش می‌دهد.


رئیس اداره بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: وزارت بهداشت آمادگی‌هایی برای پیشگیری از ویروس کرونا انجام داده بود که با افزایش این احتمال میزان آمادگی‌های خود را تشدید کردیم و قطعا برای مجروحان حادثه منا برنامه‌های ویژه‌ای برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا خواهیم داشت.


وی افزود: از لحظه‌ای که زائران، عربستان را ترک می‌کنند و سوار هواپیما می‌شوند تا 14 روز بعد احتمال بروز بیماری وجود دارد بنابراین به زائران و همراهان آنها تاکید می‌شود در صورت مشاهده علائمی مانند تب، سرفه، تنگی نفس و اسهال سریعا خود را به مراکز درمان معرفی کنند.


گویا یادآور شد: همچنین مسافرانی که در هواپیما دارای علائم بیماری باشند بعد از فرود هواپیما در فرودگاه‌های ایران از سایر مسافرین جدا می‌شوند و همراه با مامورین بهداشتی به بیمارستان‌های ویژه منتقل می‌شوند.


گویا گفت: در تمام شهرهایی که پرواز قطعی داریم و بقیه شهرهایی که تعداد زائران بالایی دارند تمهیدات ویژه‌ای در نظر گرفته شده است به گونه‌ای که می‌توانیم ادعا کنیم در کمتر از 24 ساعت می‌توانیم مورد بیماری را تشخیص دهیم. به هر حال با اقداماتی که صورت گرفته تلاش کردیم تمام راه‌هایی که باعث ورود و انتقال بیماری به کشور می‌شوند را ببندیم بدیهی است که یکی از اقدامات داخل بیمارستان‌ها صورت گرفته که مهم‌ترین این اقدامات هم هست حفظ جان پرسنل و برخورد مناسب با بیماران است.


رئیس اداره بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت به زائران و همراهان آن توصیه کرد که از دیده بوسی با زائران پرهیز کنند و تا حد امکان مراسم خود را به تعویق بیندازند.


وی عنوان کرد: همچنین به زائران توصیه می‌شود رعایت بهداشت فردی از جمله بهداشت دست و آداب تنفسی را به خوبی رعایت کنند که استفاده از ماسک، شستشوی دست و پرهیز از روبوسی با سایر افراد مهم‌ترین و ساده‌ترین راه پیشگیری از ویروس کرونا است.


گویا در پاسخ به سوال خبرنگار آنا مبنی بر اینکه آیا اقدامات لازم برای انتقال مجروحین ایرانی از بیمارستان‌های کشورهای عربی به بیمارستان‌های هلال احمر به خوبی صورت گرفته است یا خیر گفت: در زمان حادثه امکان تفکیک مصدومان وجود نداشت اما به محض اطلاع از این موضوع تا جایی که امکان وجود داشت برای پیشگیری از ابتلای زائران ایرانی به ویروس کرونا مجروحان را به بیمارستان هلال احمر انتقال دادیم و حتی قبل از این حادثه نیز سعی داشتیم اگر زائران به هر دلیلی نیاز به مراجعه به مراکز درمان داشتند حتما به بیمارستان‌های هلال احمر مراجعه کنند و تحت نظارت پزشکان ایرانی باشند.


رئیس اداره بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در بخش دیگری از سخنانش درباره بیماری وبا گفت: وبا از حدود 5 روز پیش در کشور عراق طغیان کرده است و این بیماری در برخی از استان‌های عراق مشاهده شده که عمدتا این موارد مربوط به بغداد، نجف، بابل و قادسیه بوده است.


وی افزود: تا کنون دولت عراق 120 مورد قطعی مبتلا به وبا را گزارش کرده است. ما نیز به کشور عراق اعلام آمادگی کرده‌ایم که در صورت نیاز می‌توانیم همکاری لازم را برای مقابله با این بیماری و شیوع آن در بین مسافران ایرانی داشته باشیم.


گویا یادآور شد: به همین دلیل از مردم می‌خواهیم از مسافرت انفرادی به کشور عراق خودداری کنند و در صورت تمایل به سفر حتما در قالب کاروان‌ها مسافرت داشته باشند و تا حد امکان از خرید مواد غذایی از دست‌فروشان، مصرف آب‌های مشکوک و غیره خودداری کنند.


وی افزود: همچنین به مسافران عراق توصیه می‌شود، تنها از آب آشامیدنی بطری شده استفاده کنند و میوه و سبزیجات را به نحو مناسب ضد عفونی کنند.


به گفته وی شرایط آب و هوایی عراق به گونه‌ای است که احتمال ورود این بیماری به کشور دور از انتظار نیست به همین دلیل به تمام دانشگاه‌ها به خصوص استان‌های غربی اعلام آماده‌باش کرده‌ایم.


رئیس اداره بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در پایان خاطرنشان کرد: خوشبختانه موردی از ابتلا به وبا در کشور گزارش نشده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب