دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 تير 1398 - 12:55
معاون سازمان دامپزشکی مطرح کرد؛

خطر افزایش تب کریمه کنگو/ ذبح دام در ایام حج به مراکز مجاز دامپزشکی سپرده شود

معاون دفتر بهداشت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی گفت: به دلیل خطر افزایش تب کریمه کنگو، ذبح دام در ایام حج به مراکز مجاز دامپزشکی سپرده شده و از ذبح دام در خانه جلوگیری شود.
کد خبر : 404636
تب-کریمه-کنگو.jpg

کریم امیری در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، گفت: در فصل تابستان و در ماه‌های تیر و مرداد به دلیل افزایش بندپایان و کنه‌ها، آمار بیماری تب کریمه-کنگو هر ساله در کشور افزایش پیدا می‌کند.


وی افزود: به دلیل افزایش فعالیت کنه‌ها، آمار انتقال بیماری از دام به دام و از دام به انسان افزایش پیدا می‌کند و بر طبق آخرین آمار وزارت بهداشت، تاکنون 61 نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند و 5 نفر جان خود را از دست داده‌اند.


معاون دفتر بهداشت بیماری‌های دامی سازمان دام‌پزشکی با تأکید بر اینکه این بیماری بومی کشور ماست، اضافه کرد: نمی‌توانیم بگوییم برخی استان‌ها از وجود این کنه و بیماری استثنا هستند اما ممکن است آمار ابتلا در استان‌های مختلف در سال‌های متفاوت با یکدیگر فرق داشته باشند.


امیری اضافه کرد: در حال حاضر سه استان گیلان، اردبیل و سیستان و بلوچستان درگیر این بیماری هستند. درواقع استان سیستان و بلوچستان همیشه با این موضوع درگیر بوده است زیرا تبادلات دام در بین کشور ما و کشور همسایه وجود دارد.


وی با تأکید بر اینکه با تلاش وزارت بهداشت، آمار مرگ و میر بسیار پایین بوده است، افزود: افرادی که به دلیل ابتلا به این بیماری از دنیا رفته‌اند یا سن بالایی داشتند یا درگیر بیماری دیگری بودند که ابتلا به تب کریمه-کنگو مزید بر علت شده و بیماری آنها را تشدید کرده است.


معاون دفتر بهداشت بیماری‌های دامی سازمان دام‌پزشکی خاطرنشان کرد: تب کریمه-کنگو در دام‌ها علامتی ندارد و اگر دام به این بیماری مبتلا شود، در مدت هفت روز ویروس از بدن وی حذف می‌شود و عدم شناسایی بیماری در دام عاملی است که آمار بیماری را در انسان افزایش می‌دهد.


امیری توصیه کرد: مهم‌ترین عاملی که می‌تواند افراد را از بروز این بیماری مصون دارد، این است که در فصل تابستان که احتمال بروز این بیماری وجود دارد، به هیچ عنوان از گوشتی که خارج از کشتارگاه تهیه شده استفاده نکنند. خصوصاً در کشتارهای غیرمجاز که در داخل خانه صورت می‌گیرد.


وی با اشاره به اینکه در کشتارگاه‌ها تمامی موارد بهداشتی رعایت می‌شود، ادامه داد: افراد شاغل در کشتارگاه‌ها آموزش‌های لازم برای جلوگیری از بیماری را دیده‌اند و مهم‌تر آنکه پس از کشتار، گوشت تا 24 ساعت در اتاق پیش‌سرد که درجه حرارتی بین دو تا هشت درجه سانتیگراد دارد مانده و دچار جمود نعشی می‌شود که همین موضوع سبب از بین رفتن ویروس بیماری در گوشت می‌شود. به همین دلیل توصیه می‌شود حتماً گوشتی مصرف شود که مهر سازمان دام‌پزشکی بر روی آن حک شده باشد.


معاون دفتر بهداشت بیماری‌های دامی سازمان دام‌پزشکی با توجه به نزدیک شدن موسم حج و افزایش آمار دام‌های قربانی اضافه کرد: با نزدیک شدن عید قربان سازمان دام‌پزشکی مکان‌هایی را برای ذبح قربانی معرفی می‌کند تا افراد برای ادای نذر خود به این مکان‌ها مراجعه کنند و این اطمینان به آن‌ها داده می شود که لاشه دام پس از ذبح و از بین بردن ویروس به آنها تحویل داده شده و می توانند با خیال راحت آن را بین مردم توزیع کنند.


وی در ادامه توصیه کرد: در ماه‌های پرخطر بهتر است افراد خصوصاً خانم‌ها  از تماس مستقیم با جگر دام تازه کشتارشده نیز خودداری کنند و در صورت خرید جگر حتماً برای قطعه قطعه کردن آن از دستکش استفاده کنند.


انتهای پیام/4087/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب