افزایش خطر بروز بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرم
به گزارش گروه استانهای خبرگزاری آنا از اداره كل دامپزشكی استان خراسانجنوبی، سیدحمید عبدی درباره عوامل افزایش بیماری دامها اظهار کرد: با توجه به شروع فصل گرما و در نتیجه افزایش فعالیت کنهها و خطر انتقال بیماری به انسان از دامهای آلوده نظیر گوسفند و بز، شترمرغ و گاو توسط کنهها در صورت بیاحتیاطی در کشتار دام و تماس با ترشحات دام آلوده، انتقال این بیماری به انسان قوت خواهد گرفت.
وی افزود: برای جلوگیری از انتقال بیماری دامها به انسان، هنگام قطعهکردن گوشت و جگر از تماس با ترشحات و خونابه احتمالی محافظت باید کرد.
رئیس شبکه دامپزشکی بشرویه گفت: عمدهترین راههای پیشگیری از بیماریها شامل ذبح دام در کشتارگاه، نگهداری لاشه به مدت 24 ساعت در شرایط یخچال، استفاده از وسایل ایمنی مانند کلاه، عینک، ماسک، روپوش، پیشبند پلاستیکی، دستکش و چکمه در هنگام ذبح دام، حفاظت فردی برای جلوگیری از گزش کنه، تعویض لباس، چکمه و دستکش پس از تماس با دام و شستشوی آنها، جدانکردن کنه با دست بدون دستکش از بدن دام و سمپاشی دورهای علیه انگلهای خارجی دام است.
عبدی تصریح کرد: بیماری در دامها علائم قابل توجهی ندارد و پس از گزش کنه آلوده، ویروس کمتر از یک هفته در بدن دام باقی میماند و فقط علامت آن، تب خفیف بوده و مخزن اصلی ویروس در طبیعت کنه سخت از خانواده هیالوما است که در همه مراحل تکامل کنه در بدن باقی میماند و از طریق تخم به نسلهای بعد منتقل میشود.
وی با بیان اینکه عمدهترین راههای انتقال بیماری دام به انسان شامل تماس با دامهای آلوده، تماس با خون و ترشحات لاشه دام آلوده در زمان ذبح، گزش کنه یا دستکاری و لهکردن آن، تماس با خون، ترشحات و نمونههای بافتی بیمار آلوده است، افزود: از دامداران درخواست میکنم در نگهداری دامها و تماس با آنها نکات بهداشتی را رعایت کنند.
انتهای پیام/4121/4062/
انتهای پیام/