دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

روند عجیب افزایش نرخ تورم در نیمه دوم سال 97+ نمودار

نمودار شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی طبق اعلام بانک مرکزی در قسمت گزيده آمارهای اقتصادی نشان از افزایش شارپی تورم از نیمه دوم فروردین تا آبان ماه سال 97 دارد.
کد خبر : 404311
88888888888.JPG

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، افزایش نرخ تورم در سال نیمه دوم سال 97، در قاب نمودار بانک مرکزی نشان‌گر بی‌تدبیری و عدم توجه به معیشت مردم از سوی دولت دارد.


این نمودار افزایش شارپی نرخ تورم از نیمه دوم سال 97 را نشان می‌دهد. همزمان با این افزایش نرخ تورم قدرت خرید کارگران و کارمندان به شکل بی‌سابقه‌ای کاهش پیدا کرده است.


در این باره نمایندگان کارگری حاضر در شورایعالی کار تقاضای افزایش مجدد دستمزد کارگری به دلیل شکاف زیاد دستمزد دریافتی با هزینه‌های زندگی را به دولت ارائه کرده‌اند.


نمودار منتشر شده در گزیده‌‌ آمارهای بانک مرکزی برای نرخ تورم در فاصله آبان‌ماه سال 96 تا آبان سال 97 نشان می‌دهد که روند افزایش نرخ تورم از نیمه دوم فرودین ماه 97 آغاز و با شیب بسیار عجیبی به محدوده 20 درصد رسیده است.


طبق آمارهای مرکز آمار ایران  نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به اردیبهشت ماه 98 به 34.2 درصد رسید که نسبت به همین تاریخ در ماه قبل (30.6 درصد) 3.6 واحد درصد افزایش نشان می‌دهد.


برای محاسبه تورم قیمت همه کالاها و خدمات به طور یکسان بررسی نمی‌شود. به عنوان مثال اگر قیمت گوشت 100 درصد افزایش یافت، متولی آمار تورم نرخ تورم را 100 درصد اعلام نمی‌کند، بلکه تورم این کالا براساس وزن و سهم آن در سبد کالای خانوار مبنای تورم آن است. 


نموداری که در گزیده آمارهای بانک مرکزی منتشر و در دسترس عموم قرار گرفته نشان می‌دهد که به همین میزان شیب افزایش تورم، شاخص قیمت بسیاری از کالاها و خدمات مورد نیاز مردم روند بسیار تندتری داشته است.


معمولا در محاسبه نرخ تورم اقلام مصرفی در سبدکالای خانوار که بیشترین استفاده را دارند، ضریب کمتری در نرخ تورم داشته و برخی دیگر ازاقلام کم‌مصرف با ضریب بالاتر موجب عدم تغییر محسوس نرخ تورم می‌شود.


به همین علت است که مردم با افزایش قیمت کالا و خدمات و تورم موجود، نرخ تورم اعلامی دولت را باور نمی‌کنند.


دولت اخیرا در حالی از کاهش رشد نرخ تورم خبر داده که هنوز اثرات تورمی سال گذشته در حقوق و دستمزد خانوارهای ایرانی جبران نشده است.


همان طورکه در نمودار مشاهده می‌شود نرخ تورم در ابتدای سال 97، تک رقمی شد اما به دلیل افزایش لجام‌گسیخته نرخ ارز و تعمیق رکود در بخش‌های مولد اقتصادی، به میزان دو برابر تا پایان آبان ماه‌ 97 رسیده است.


 



انتهای پیام/4083/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب