برگ برنده «پرس تیوی» استفاده از ظرفیتهای محلی کشورهای مختلف است
رضا تقیپور در گفتگو با خبرنگار حوزه رادیو و تلویزیون گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، با اشاره به بازتاب خبری شکار پهپاد آمریکایی توسط نیروهای جمهوری اسلامی ایران که بعد از سه هفته همچنان ادامه دارد، گفت: اولین پیام این اتفاق این بود که جمهوری اسلامی ایران در برابر زورگوییهای استکبار و غرب کوتاه نخواهد آمد و با اقتدار از مرز و بوم و ارزشهایش دفاع خواهد کرد. این نوع مواجهه با اتفاقات بسیار بزرگی در تاریخ که در حد برخورد دو ابرقدرت صورت گرفته، مقایسه میشود؛ بنابراین قطعاً پیام بسیار بزرگی برای دشمنان جمهوری اسلامی ایران و برای دوستان داشت.
وی افزود: طبیعتاً پیام این اقدام برای دشمنان پیام اقتدار و عزت بود و اینکه در مقابل هرگونه تجاوز و زورگویی به شدت ایران عکسالعمل نشان میدهد و هیچ تعرضی را بیپاسخ نمیگذارد و برای دوستان هم پیام صلح، دوستی و اقتدار بوده است، این که انقلاب اسلامی میتواند از دوستانش هم به همین شکل دفاع کند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت نهم با تأکید بر این که شبکههای برونمرزی سازمان صدا و سیما به خوبی توانستند این پیام را به جهانیان منتقل کنند، گفت: این به زیرساختها و قابلیتهای رسانهها بازمیگردد، امروزه در دنیا بسیاری از مسائل توسط رسانهها به خصوص رسانههای اجتماعی برای مردم دنیا ذهنیتسازی و حتی ذائقهسازی میشود، بنابراین خیلی مهم است که رسانهها از قبل چقدر آمادگی برای انتقال این پیام دارند، البته رسانههای همسو تا حدود زیادی تلاش خودشان را کردهاند که این پیام را برای جهانیان منتقل کنند.
تقیپور عنوان کرد: در این بین، رسانههایی مثل پرس تیوی میتوانند نقش بسیار برجستهای داشته باشند. چرا که ما میدانیم اکثر رسانههای بینالمللی تحت نفوذ شبکه مافیای رسانهای است که معمولاً از هالیوود و مراکز صهیونیستی خط میگیرند. اینکه رسانههای مستقل بتوانند پیام ملتها را به مردم دنیا برسانند این خودش یک پروژه عظیم است. این حرکت در کشور ما با رسانههایی مثل پرس تیوی شروع شده ولی همچنان این نهضت ادامه دارد و ما میبایست با شبکهسازی به خصوص شبکههای اسلامی بتوانیم روز به روز آن را گسترش دهیم.
عضو سابق شورای شهر تهران درباره نقش رسانهها در شکلگیری ذهنیت مردم جهان نسبت به یک کشور گفت: با توجه به اینکه تقریباً رسانه مستقلی وجود ندارد و منافع آنها اکثراً وابسته به قدرتها هستند، پرس تیوی به عنوان یک رسانه مردمی و از درون جبهه مقاومت و انقلاب میتواند بسیار مؤثر باشد. این شبکه صدای مظلومان منطقه را در فلسطین، غزه، یمن و سایر کشورهایی که تحت تعرض و تجاوز نظامی به صورت مستقیم یا غیرمستقیم هستند، به گوش جهانیان رسانده و در روشنگری ظلمهایی که به مردم منطقه میرود، مؤثر باشد که البته این نیازمند توانمندی و قابلیتهایی است که پرس تیوی تا حدود زیادی در این سالها تلاش کرده به آنها دست یابد.
تقیپور نقاط ضعف و قوت رسانههای برونمرزی در تولید محتوا در حوزه بینالملل را اینگونه بیان کرد: اینکه واقعاً منابع کافی در اختیار شبکه پرس تیوی باشد تا بتواند با بهرهگیری از صاحبنظران، افراد برجسته و نخبه در عرصه بینالملل آن محتواهای لازم را برای دنیا تولید کند، نکته مهمی است. به هر صورت یک محتوا و پیام تا تولید شود، یک عقبه بسیار قوی نظری و روشمند نیاز دارد تا آن را تبدیل کند به یک محتوای فاخری که مورد پسند مردم باشد و به خصوص آزادیخواهان و آزادگان دنیا از آن استقبال کنند، کار بسیار سختی است.
وی افزود: امروز عمده مطالب تولیدی در فضای مجازی عمق چندانی ندارند. نهتنها چیزی به دانش مخاطبان اضافه نمیشود، بلکه اتلاف وقت و منابع هم هست. پرس تیوی با بهرهگیری از قابلیتها و ظرفیتهای مردمی، تحلیلهای بسیار قوی و محتوایی تولید کند از این طریق ارتباط جبهه مردمی ایران را با سراسر دنیا بر قرار کند. امروزه شبکه پرس تیوی این قابلیتها را دارد که از طرق مختلف بتواند این پیامها را به دنیا منتقل کند.
تقیپور در پاسخ به این سؤال که شبکه پرس تیوی در سالهای اخیر چقدر توانسته در این زمینهها روشنگری داشته باشد، گفت: ما شاهد بودهایم که در حوادث مختلف مثل حوادث غزه و مقاومت یمن و آنچه که در منطقه میگذرد پرس تیوی تلاشهای زیادی را به کار بسته و حتی شهدایی را در این ارتباط تقدیم جبهه مقاومت کرده است، اینها نقاط قوت پرس تیوی بوده است ولی همچنان نیازمند این است که بتواند در حوزه تولید خبر، محتوا، اخبار صحیح و تحلیلهای منطقی و درست با سرمایههای انسانی و تجهیز فناوریهای روز کیفیت خود را بالا ببرد.
وزیر اسبق ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره عواملی که در بهتر شنیده شدن پیام جمهوری اسلامی از طریق شبکههای برونمرزی به ویژه پرس تیوی تأثیرگذار است، اظهار کرد: توجه به فرهنگ مخاطبان این شبکه که عمدتاً در خارج از کشور، از قومیتهای مختلف و متنوع تشکیل شدهاند بسیار حائز اهمیت است. فرهنگهای بومی، محلی و متفاوتی در دنیا وجود دارد که مردم آن کشورها و قومیتها میتوانند مخاطبان این شبکه باشند، با توجه به اینکه زبان انگلیسی زبان فراگیری است و در اکثر کشورهای دنیا حداقل به عنوان زبان دوم مطرح است، از این منظر هم فرصت بینظیری است که در اختیار پرس تیوی قرار دارد که باز با استفاده از ظرفیتهای محلی در کشورهای مختلف، این امکان را فراهم کرده که همه مردم دنیا با هم در ارتباط باشند.
وی در همین رابطه افزود: برای یک شبکه بسیار قوی و فراگیر که مردم سراسر دنیا بتوانند محتوای خودشان را در ارتباط با موضوعات مرتبط با مباحث روز و بینالملل از طریق پرس تیوی به اشتراک بگذارند قطعاً فرصت زیادی را فراهم میکند که این شبکه روزبهروز گستردهتر و قویتر شود و از این طریق پیام انقلاب اسلامی هم به عنوان امالقرای جهان اسلام و هم قدرتی که امروز شاید تنها قدرت مستقل از قدرتهای جهانی است و به تنهایی توانسته ادامه دهد، ندای مظلومین و صدای افراد و ملت های تحت ستم را به گوش جهانیان برساند.
تقیپور افزود: پرس تیوی باید در این فضای آلوده و کنترل شده توسط مافیای رسانهای بینالمللی، صدای مستقل برخاسته از قدرت ملتهای مظلوم باشد؛ به خصوص صدای ملتهایی که سالهاست تحت ظلم و ستم غربیها به جایی نرسیده است را به گوش جهانیان برساند. ما باید از طریق چنین ابزارهایی، دوستان همفکر تحت لوای مکتب انسانساز اسلام را با این شبکهها به هم متصل کنیم. این که آنها بتوانند این پیام الهی و جهانی را به گوش همه برسانند، قطعاً نقش برجستهای است که بر عهده پرس تیوی است.
انتهای پیام/4072/4104/
انتهای پیام/