برگزاری جلسات گفتگوی ملی اصلاحطلبان و اصولگرایان درباره مشکلات دانشگاهها
حجتالاسلام محسن رهامی در گفتگو با خبرنگار حوزه احزاب و تشکلهای گروه سیاسی خبرگزاری آنا، درباره برگزاری جلسات کمیته گفتگوی ملی اظهار کرد: این جلسات تاکنون در دو شکل پیش رفته است، یکی از این جلسات، همانطوری که قبلاً حجتالاسلام مازنی نماینده مجلس اعلام کرده است، با حضور افرادی مانند محمدرضا عارف، حجتالاسلام احمد مازنی، عزتالله ضرغامی، محمدرضا باهنر، محمد صدر و جمعی دیگر از سیاسیون جناحین تشکیل میشود ودر مورد مسائل مشترک سیاسی بحث میشود.
حاضران جلسه گفتگوی ملی چه کسانی هستند؟
وی ادامه داد: جلسه گفتمان ملی دیگری در خصوص مسائل کلان ملی و کشوری، با حضور جمعی دیگر، که بیشتر وجهه علمی-سیاسی و دانشگاهی هم دارند، ازجمله اینجانب، اشخاصی چون آقای زاهدی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، آقای نجفقلی حبیبی، سید محمد حسینی وزیر پیشین ارشاد و جمعی دیگر، با ابتکار و حضور امام جمعه موقت تهران و نایب رئیس سابق مجلس شورای اسلامی، یعنی آقای ابوترابیفرد، در دفتر ایشان، تشکیل میشود، و از حدود دو سال پیش جلسات نسبتاً منظمی داشتیم، در حوزه مسائل و مشکلات کلان ملی، خصوصاً مسائل و معضلات دانشگاهی، مشترکات دو جناح سیاسی، راههای برونرفت از مشکلات کشور و امثال آن بحث میشود، البته اشخاص دیگری هم در این جلسات مشارکت دارند، اما شاید ضرورتی به رسانهای شدن نامشان نباشد.
حجتالاسلام ابوترابیفرد عضو ثابت جلسات گفتگوی ملی است و یک هفته در میان در این جلسات شرکت میکند و از بانیان اصلی این نشستهاست.
عضو شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان با بیان اینکه اشخاص حاضر در کمیته گفتگوی ملی ثابت نبودهاند، بیان کرد: گفتگوی ملی از سالهای ۸۹ و ۹۰ شروع شده، اما یک یا دو سال است که محتوای آن کمکم رسانهای میشود و آرامآرام در حال حصول نتیجه است.
گفتگوی ملی مسبوق به سابقه است
رهامی با اشاره به اینکه این نوع گفتگوها را قبلاً هم با علما و بزرگان حوزه و فقهای شورای نگهبان، مانند مرحوم آیتالله مؤمن و آیتالله یزدی و بعضی دیگر از اعضای جامعه مدرسین و مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم داشتیم و بعد از آن گام به گام به جلو آمدیم تا اینکه کمیته گفتگوی ملی میان اصولگرایان و اصلاحطلبان شکل گرفت.
وی با بیان اینکه در آن زمان من مسئول کمیته رایزنی و ائتلاف اصلاحطلبان بودم، خاطرنشان کرد: مسئولیت دیدار با برخی شخصیتهای مذهبی با من بود و در آن زمان به دیدار برخی از مراجع از جمله آیتالله صانعی و آیتالله بیات و برخی مراجع سنتی حوزه رسیدیم که مایل نبودند اسامی آنها در مصاحبهها ذکر شود؛ بهطور کلی این جلسات آثار و برکات زیادی در نزدیک شدن دیدگاهها و توجه به مسائل کلان کشور، که محل اشتراک تفکرات مختلف بوده، داشته است.
این فعال اصلاحطلب با اشاره به اینکه حجتالاسلام ابوترابیفرد عضو ثابت جلسات گفتگوی ملی است، افزود: وی یک هفته در میان در این جلسات شرکت میکند و از بانیان اصلی این نشستهاست. همچنین چون ابوترابیفرد پیش از این مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران و نایبرئیس پیشین مجلس شورای اسلامی و نیز امروز هم امام جمعه موقت تهران است، شخصیت ملی حساب میشود و بهواسطه روابطی که با او داریم به عضوی تأثیرگذار تبدیل شده است.
گفتگوی ملی یا نشست طلبگی؟
رهامی با بیان اینکه نشستهای گفتگوی ملی به آشنایی قبلی اعضا باز میگردد، خاطرنشان کرد: اگر میبینید که این نشستها رنگ و بوی سیاسی کمتری دارد به این خاطر است که اعضاء از قبل با یکدیگر آشنایی کافی را داشتند و از احوالات هم آگاه بودند.
وی بیان کرد: مثلاً، در آن موقع، آیتالله مؤمن با وجود اینکه کسالت هم داشتند و در منزل شخصی خود جلسه نمیگذاشتند و با وجود بیماری، نزدیک چهار ساعت برای حل و بررسی این مسائل برای ما وقت گذاشتند و دوستانی که در قم زندگی میکردند و با وضعیت مزاجی ایشان آشنایی داشتند خودشان متعجب بودند که چهطور آیتالله مؤمن با این وضعیت چنان حوصله و توانی برای حضور در نشستهای سیاسی و اجتماعی دارند.
عضو شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان با بیان اینکه در یکی از این جلسات گفتگوی ملی با آیتالله مؤمن درباره وضعیت حصر را مطرح کردیم، یادآور شد: از وی مصرانه خواستیم تا برای حل موضوع حصر هم کمک کنند، البته چون این جلسات، جلسات رسمی نیست که بخواهیم محتویات آن را کامل رسانهای کنیم، بلکه به قول آقای ناطقنوری نشستهای طلبگی است.
رهامی خواست بزرگان دو جریان اصولگرا و اصلاحطلب را برای ادامه جلسات گفتگوی ملی ملاک و اصل قرار داد و افزود: بزرگان هر دو جناح بزرگ سیاسی کشور به این نتیجه رسیدهاند که باید با یکدیگر گفتمان بیشتری داشته باشیم و شکر خدا خوب هم جواب داده و بسیاری از تنشهایی که میتواند به جامعه کشیده شود، در این نوع جلسات به بحث و تبادل نظر گذاشته میشود.
این فعال اصلاحطلب عنوان کرد: تلاش ما این است که در جلسات کمیته گفتگوی ملی نتایج مثبتی برای مردم حاصل شود و نیز اختلافات و تنشهای سیاسی در سطح کلان کاهش یابد و بیشتر مشترکات و مسائل کلان ملی پیگیری شود.
انتهای پیام/4079/4082/
انتهای پیام/