دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 تير 1398 - 16:47
خلاف جهت‌گیری‌های سال‌های بعد؛

لقب‌های هاشمی، روحانی و موسوی به مسببان 18 تیر 78 چه بود؟+فیلم

مرحوم هاشمی‌رفسنجانی، حجت‌الاسلام حسن روحانی و میرحسین موسوی در فتنه 78 مواضع جالبی را اتخاذ کرده‌اند که مواضع بعدی آنها در سال‌های بعد کاملاً متمایز است.
کد خبر : 403458
18tir78-11.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی خبرگزاری آنا، 18 تیر 78 هرگز از یاد نمی‌رود و در تاریخ کشورمان چنان ثبت و ضبط شده است که نسل‌های بعدی هم نمی‌توانند آن را تحریف کنند.


فتنه 18 تیر 78 که به بهانه توقیف روزنامه سلام اتفاق افتاد نیت واقعی افرادی را مشخص کرد که خود را دلسوزان نظام می‌خواندند، اما در این بین واکنش‌هایی نسبت به مسببان، رهبران و چرایی وقوع این فتنه از زبان کسانی شنیده شد که امروز به کلی مواضعشان تغییر کرده و یا حتی در سال 88 خودشان منشأ یک فتنه جدید شدند.



این الواتی که آمدند و این همه خسارت وارد کردند ریشه‌ آنها را اگر بخواهیم پیدا کنیم، مسئله اصلی خودخواهی است، باند پرستی است



مرحوم آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی، حجت‌الاسلام حسن روحانی و میرحسین موسوی که در آن زمان فتنه 78 را به شدت محکوم کردند و خواستار برخورد قاطع با عناصر ضدانقلابی شده بودند، پس از چند سال از پایان فتنه چرخش عجیبی در مواضع آنها رخ می‌دهد که گویا این مواضع از زبان شخص دیگری بیان می‌شود و حتی از فتنه‌گران در آن زمان حمایت می‌کنند و بعدها در سال 88 به‌طور مستقیم و یا غیرمستقیم منشأ فتنه می‌شوند.


هاشمی‌رفسنجانی: این الواتی که به خیابان‌ها آمدند، خودخواه هستند


مواضع مرحوم آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی پس از پایان فتنه 78 مورد توجه و جالب است. او در سخنانی که در نماز جمعه اول مرداد 1378 مطرح می‌کند، در واکنش به اتفاقات چند روز گذشته در پایتخت می‌گوید: «معلوم است که یک گروه کوچک نمی‌تواند یک جریان راهپیمایی و یا تظاهرات خیابانی را اداره کند، تظاهرات خیابانی در شرایط هیجان‌انگیز با حضور دشمن بسیار خطرناک است؛ چون در خیابان که دروازه ندارد، در ندارد، هر کسی وارد می‌شود، هر کسی بخواهد شعار می‌دهد، هر کسی بخواهد سنگ می‌زند، هر کسی هر کاری بخواهد انجام می‌دهد؛ مگر اینکه یک انضباط آهنین وجود داشته باشد، یک مدیریت آهنین وجود داشته باشد، یک رهبریت بانفوذ باشد که با یک فرمان همه را سر جای خودشان میخ‌کوب کند، چنین چیزهایی که نیست».





وی در بخش دیگری از سخنان می‌افزاید: «چه‌طور یک گروه می‌تواند مردم را به خیابان‌ها دعوت کند و بگوید به ما بپیوندید، چه کسی می‌آید؟ این الواتی که آمدند و این همه خسارت وارد کردند ریشه‌ آنها را اگر بخواهیم پیدا کنیم، مسئله اصلی خودخواهی است، باند پرستی است، جناح‌ پرستی است».


هاشمی‌رفسنجانی در بخش دیگری از اظهاراتش تأکید می‌کند: «اگر خدا را، اگر انقلاب را، اگر کشور را و اگر جامعه را اصل قرار دهیم و منافع باند خودمان و گروه خودمان را در درجه بعد قرار دهیم، هرگز این اتفاقات نمی‌افتد؛ یعنی هر انسان منصف و فهمیده‌ای حساب کند و ببیند این حرکتش به ضرر نظام است، به اقتصاد کشور، امنیت کشور، به آبروی کشور، به استحکامات کشور، به مقدسات کشورو به روحیات مردم آسیب وارد کند، اگر اخلاق و دین اسلامی داشته باشد، چنین نمی‌کند. اشکال کار الان خیلی‌ها این است که برای خودشان یک دکانی مقابل دکان اسلام باز کرده‌اند».


دستور قاطع روحانی برای مقابله با اوباش و عناصر قدرت‌طلب


حجت‌الاسلام حسن روحانی که در آن زمان دبیر شورای عالی امنیت ملی بود و در رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری سال 92 محمدباقر قالیباف را متهم به برخورد گازانبری با آشوب‌گران کرد، مواضع قاطعانه‌ای را علیه فتنه‌گران و البته متفاوت با رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری سال 92 اتخاذ کرد.


روحانی در بخشی از سخنان پیش از خطبه خود در نماز جمعه 23 تیر 78 می‌گوید: «من در همین جا لازم می‌دانم از دانشجویان عزیز بیدار، هوشیار و قهرمان تشکر و قدردانی کنم که با هوشیاری و با دید نافذشان تا متوجه شدند که این عناصر مفسد و معاند در کنار آنها قرار گرفته‌اند، بلافاصله اعلام بیزاری و برائت کردند و خودشان را کنار کشیدند. این نشان هوشیاری و بیداری دانشجویان انقلابی و مسلمان و قهرمان ما است.





وی عنوان می‌کند: «افرادی که اتوبوس و اموال عمومی را آتش می‌زنند، آنها که ماشین بیت‌المال را آتش می‌زنند و حتی اتومبیل شخصی افراد را از بین می‌برند، بی‌تردید این افراد دشمن مردم ایران و ارزش‌های این مرز و بوم هستند، این اوباش حتی به مساجد هم تعرض کردند. ادامه این وضع برای نظام ما کشور ما و ملت ما قابل تحمل نخواهد بود».


دبیر پیشین شورای عالی امنیت ملی می‌افزاید: «دیروز نسبت به این عناصر دستور قاطع داده شد، دیروز غروب دستور قاطع صادر شد تا هر گونه حرکت این عناصر فرصت‌طلب، هر کجا که باشد با شدت و با قاطعیت برخورد شود و سرکوب شوند. مردم ما شاهد خواهند بود که از امروز نیروی انتظامی، نیروی قهرمان بسیج حاضر در صحنه، با این عناصر فرصت‌طلب و آشوبگر اگر جرئت ادامه حرکت مذبوحانه داشته باشند چه خواهند کر. آن عاملی که امروز ملت ما را متحد کرده است و پیوند ناگسستنی در ملت ما ایجاد کرده است، اسلام و اسلامیت نظام است و مظهر این اسلامیت، رهبری و مقام ولایت است. مسئله ولایت مظهر اقتدار ملی ما است.


روحانی تأکید می‌کند: «در کدام کشور جهان، حرکت‌های آشوب‌طلبانه این چنین تحمل می‌شود این‌ها خیلی پست‌تر و حقیرتر از آن هستند که بخواهیم نسبت به آنها تعبیر حرکت براندازی را مطرح کنیم. در کجای دنیا و در کدام کشور و توسط کدام دولت، آشوب، تخریب و بر هم زدن نظم جامعه، تحمل می‌شود. مگر دولت مقتدر جمهوری اسلامی ایران مسئولان امنیتی نظام، این‌گونه حوادث را تحمل خواهند کرد. این صبر و متانت، در یکی دو روزه برای این بود که ماهیت این چند صد نفر اوباش به خوبی برای مردم ما روشن می‌شود و همه به خوبی بدانند این‌ها چه کسانی هستند و دارای چه ماهیتی هستند».


میرحسین موسوی: اگر یک نقطه انحراف در انقلاب پیدا كنیم، آن آقای هاشمی است


میرحسین موسوی که در آن زمان مشاور رئیس دولت اصلاحات بود این حرکت را به آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی متصل می‌کند و او را در چگونگی ایجاد این فتنه تأثیرگذار می‌داند.


میرحسین موسوی از سران فتنه ۸۸ مطالب قابل توجه‌ای را علیه مرحوم هاشمی‌رفسنجانی مطرح کرده و بخش‌هایی از مواضع او به نقل از کتاب «تاریخ شفاهی دانشجویی مسلمان» در ادامه آمده است.


در کتاب «تاریخ شفاهی جنبش دانشجویی مسلمان» که توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شده درباره مواضع میرحسین موسوی پس از فتنه ۱۸ تیر ۱۳۷۸ به نقل از سید نظام‌الدین موسوی (فعال دانشجویی در آن دوره) آورده است: «دقیق یادم هست كه بعد از ماجرای کوی رفتیم دیدار آقای میرحسین موسوی در دفترشان در خیابان پاستور (آن زمان مشاور رئیس‌جمهور بودند) و با ایشان صحبت كردیم».


در این کتاب تأکید شده است: «در این دیدار تحلیل‌مان را ارائه دادیم و مبنایش هم این بود كه آنچه در فضای سیاسی كشور در ۱۸ تیر مشاهده شد با آنچه در كشور به‌عنوان جریان چپ می‌شناختیم مغایرت دارد و چیز دیگری است. او گفت شما در تحلیل‌ها باید از هاشمی شروع كنید و شروع كرد بحث مفصلی را علیه آقای هاشمی مطرح كردن و اصل بحثش هم این بود كه آقای هاشمی به انقلاب خیانت كرده و اگر ما بخواهیم یک نقطه انحراف در انقلاب پیدا كنیم، آن آقای هاشمی است».


در قسمت دیگری از متن این کتاب خاطرنشان شده است: «حتی آن زمان كُدی داد كه شما بروید كتاب «توسعه و تضاد» فرامرز رفیع‌پور را بخوانید تا بفهمید ایشان (هاشمی) چه خیانتی كرده است. ما گفتیم این خط انحراف از دوم خرداد به وجود آمده ولی موسوی می‌گفت نه، این خط از آقای هاشمی شروع شده است».



در بخش دیگر این کتاب آمده است: «نكته بعدی هم موضوع نهضت آزادی بود كه آقای موسوی می‌گفت شاخص حضور آمریكا در ایران نهضت آزادی است. هر جا و در هر حوزه‌‌ای كه شما دیدید نهضت آزادی فعال است و رشد كرد، بدانید حضور آمریكا در آنجا پررنگ‌‌تر شده است».


گفتنی است؛ نتیجه‌ای که از این گزارش می‌توان گرفت این است که افراد به مرور زمان تغییر فکر و نظر می‌دهند، اما این تغییرات در برخی مثبت است و منجر به بصیرت آنها خواهد شد، اما برخی‌ها هم وجود دارند که با گذشت زمان به جای بصیرت‌افزایی خود، منافع فردی و حزبی را نسبت به منافع ملی و منافع اسلام ارجح می‌دانند؛‌ بنابراین باید کلیدواژه بصیرت که همواره مورد تأکید رهبر معظم انقلاب است از سوی مسئولان و مردم مدنظر قرار داشته باشد.


انتهای پیام/4079/4082/


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
جعفری
Iran (Islamic Republic of)
چهارشنبه ۱۹ تير ۱۳۹۸ - ۱۴:۲۲
۰
بایدقوانین حاکمیتی دنیاکه ازقوانین اسلامی بوده وپیشرفت کرده اند درس گرفته شودوهیچ قانونگزاری نتواندخلاف پیشرفت جامعه تصویب کنندنه مثل قانون تثبیت قیمت حاملهای انرزی فاتحه مملکت راخواندند
مهدی
Iran (Islamic Republic of)
چهارشنبه ۱۹ تير ۱۳۹۸ - ۱۷:۲۲
۱
الله اکبر، خامنه ای رهبر
محمد
Iran (Islamic Republic of)
پنجشنبه ۲۰ تير ۱۳۹۸ - ۰۱:۴۷
۰
اگراتفاقات حذبی بعدازجنگ رخ نمیداد مثتاق کلام امام راحل نگذارید انقلاب به دست نااهل بیفتد انقلاب به دست نااهل افتاد به نظرمن این همه فاجعه خسارت به روحیه مردم وانقلاب واردنمی شد
مردم انتظاردیگری ازروحانیت داشتند درطول تاریخ روحانیت پناهگاه مردم بود تاانقلاب ۱۳۵۷ ملحمی بودبرزخم مردم شاه وگدایک نام داشتند(برادر)نامی که همه مردم عاشقانه تاپای جان ایستادگی کردند درهمه زمینه هاخودراسهام داریاصاحب آن می دانستند(انقلاب)چسبی بودکه اهادمردم نظامی وروحانی سیاسی وعوام رابهم گره زده بود به رهبریتی واحد
چندی ازآن زمان گذشته روحانیت طوری عمل کرده که رنگ بوی انسانیت درسنگینی جیب یاپست ومقام ختم میشه به برکت عملکردروحانیت وسرداران وپاسداران حافظ روحانیت امروزولایت فقیه واسلام زیر سوال که جوانها ما هیچ تمایلی به دین مبین اسلام واعتقادی به نمازندارند
درهمه خانواده های مذهبی شکاف اعتقادی بسیارشده هیچ اولادی خط پدرمادرنمی خواند ازپوشش تارفتاراجتماعی
من ازعلما ودلسوزان انقلاب عاجزانه تقاضا میکنم تا دیرنشده فکری کنید
حرام خداحلال شده حلال خدا حرام فکری کنید شمارابه خدا وقرآن قسم میدم
قالیشویی ادیب