دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
ژکان در گفتگو با آنا:

سینمای مستقل حامی ندارد

یک کارگردان سینما معتقد است که در شرایط فعلی اکران، سینمای مستقل حامی ندارد.
کد خبر : 403208
علی+ژکان.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه سینمای گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، علی ژکان نویسنده و کارگردان سینمای ایران است. «مادیان»، «سایه به سایه»، «عیسی می‌آید» و «چهره چهره» از آثار اوست. ششمین فیلم او به نام «اولین امضا برای رعنا» حدود سه سال است که در نوبت اکران قرار دارد. در این فیلم بازیگرانی چون علیرضا جلالی‌تبار، محمدرضا هدایتی، شهین تسلیمی، شهرزاد کمال‌زاده و فلور نظری ایفای نقش کرده‌اند و داستان آن درباره نویسنده‌ای به نام جهانگیر گلستانه است که در زندگی شخصی و کاری خود با چالش‌هایی مواجه می‌شود.


این کارگردان که در سال‌های دهه 60 و 70 حضور پررنگ‌تری در سینما و تلویزیون داشت در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا درباره دلیل حضور کم‌رنگش در عرصه سینما گفت: نمی‌دانم، شاید کارگردان‌هایی که هرسال یک یا دو فیلم روی پرده دارند، نظرکرده هستند! من از همان ابتدای فعالیتم سعی کردم در فیلمسازی یک نگاه مستقل داشته باشم و سینما را یک هنر جدی می‌دانستم شاید به همین خاطر هم هست که در حال تنبیه‌شدن هستم.


وی اظهار کرد: در سال‌های دهه 60 فیلم‌هایی که حرفی برای گفتن داشتند، در نگاه مدیران هم ارج و قرب داشتند، اما الان اگر کسی بخواهد فیلم فرهنگی و در عین حال جذاب بسازد، سهمی از اکران ندارد. بدترین زمان اکران را به او می‌دهند و ظرف دو هفته فیلم را پایین می‌کشند. متأسفانه جریان سینما دست سالن‌دارها افتاده است. این گونه است که امروزه فیلم‌های روی پرده تحت لوای کمدی، محتوایی نامطلوب را به مخاطبان ارائه می کنند و اکران سینما را قبضه کرده‌اند.


این کارگردان سینما در ادامه افزود: از سوی دیگر جریان سینمای هنری را داریم که با اکران هنر و تجربه شناخته می‌شود و مخاطبان خاص خود را دارد. در این میان جایی برای سینمای مستقل که می‌خواهد یک فیلم، شریف، پرمحتوا و در عین حال جذاب و مخاطب‌پسند را ارائه کند، نمی‌ماند. سینمایی که نه می‌خواهد به ابتذال رایج تن بدهد و نه به دنبال ساختن فیلم‌های هنری با مخاطبان خاص است. مدیران فرهنگی ما برای این نوع سینما برنامه‌ریزی نکرده‌اند.


وی عنوان کرد: به همین دلیل جریان سینمای مستقل سرگردان شده و کسی حامی آن نیست. چون این جریان نمی‌خواهد وارد مافیای اکران بشود. بعد می‌بینیم گاهی یک فیلم در انتظار اکران است. نمونه‌اش خود من هستم که سه سال است فیلمی را در نوبت اکران دارم.


ژکان گفت: در نهایت این سالن‌دارها هستند که جریان فروش را تعیین می‌کنند و آنها هم وابسته به سوپراستارها هستند. ستاره‌های سینما و سالن‌دارها دست به دست هم داده و این وضعیت را به وجود آورده‌اند. دولت هم با این بهانه که نباید دخالت کند، کنار کشیده و تماشاگر شده است.


 انتهای پیام/4072/4104/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب