تحریم انتخابات؛ کلید واژه کاسبان جنگ/عارف مقابل رادیکالهای اصلاحات قرار گرفت
گروه سیاسی خبرگزاری آنا، سعید امینی؛ هر وقت به انتخابات مجلس شورای اسلامی و یا ریاست جمهوری نزدیک میشویم، احزاب و تشکلهای سیاسی و شخصیتهای عضو، مواضع و سیاستهای خاصی را در پی میگیرند و اصلاحطلب و اصولگرا هم نمیشناسد و این جزئی از بازی سیاسی است که برای کسب قدرت امری طبیعی به شمار میرود. تمامی احزاب تلاش میکنند جامعه مخاطبان خود را افرایش دهند و هرکدام شعارهایی دارند و برنامههایی؛ اما اینکه کدام یک از این شعارها متناسب با شرایط زمانی است و یا میتواند در راستای منافع ملی باشد به نیات اعضا و سران تشکلها باز میگردد.
اینکه میگویند انتخابات مظهر دموکراسی است واقعاً جملهای بهحق و بجاست و تصدیقکننده این موضوع این است که در آستانه انتخابات فضای سیاسی کشورمان چنان بانشاط میشود که هرگز در سایر روزهای سال چنین صحنه زیبای سیاسی را آن هم به این شدت نمیتوان مشاهده کرد، اما هر از گاهی در همین فضای بانشاط و البته جذاب سیاسی که قرار است ملت سرنوشت و آینده سیاسی کشورشان را رقم بزنند، برخی از جناحها بدشان نمیآید نمک فضای سیاسی کشور را زیاد و شور کنند و آن را از دایره فضای سالم رقابتهای انتخاباتی خارجی سازند.
آیا راهبرد شانتاژ در فضای سیاسی کشور کلید زده میشود؟
برخی از اصلاحطلبان عادت کردهاند راهبرد «شانتاژ» را در آستانه انتخابات در پیش بگیرند، گویا این بار هم میخواهند همین استراتژی را در انتخابات مجلس شورای اسلامی به طور کامل پیاده کنند و از الان هم تبلیغات رسانهایشان را کلید زدهاند.
اما اصلاحطلبان قرار است دوباره در چه قضیهای شانتاژ به راه بیندازند که مردم را از این طریق به صندوقهای رأی بکشانند؟ پاسخ به این سؤال ساده است و از قبل با آن آشنا هستیم؛ «اگر کاندیدای مورد نظر ما تأیید صلاحیت نشود در انتخابات شرکت نمیکنیم و یا آن را تحریم خواهیم کرد». این شانتاژی است که در انتخابات ریاست جمهوری 88 و 92 از سوی برخی از اصلاحطلبان انجام شد.
در واقع اصلاحطلبان در سال 88 هم میگفتند اگر میرحسین موسوی تأیید صلاحیت نشود، انتخابات را تحریم میکنیم و از همان اوایل تأیید صلاحیت کاندیداها، این پروژه را پیش بردند و به نوعی اولین جرقه فتنه، با زیر سؤال بردن نهادهای نظارتی زده شد و بعد از آن هم با انکار نتیجه انتخابات و طرح ادعای واهی تقلب چنان خسارتی به کشور وارد کردند که کام شیرین مشارکت بینظیر مردم تلخ و هزینههایی را به بار آوردند و جالب است که اصلاحطلبان رادیکال این شانتاژ سیاسی را در آستانه انتخابات 92 هم به کار گرفتند.
دست پیش را گرفتهاند تا پس نیفتند
با وجود اینکه حدود هشت ماه به انتخابات مجلس شورای اسلامی باقی مانده، دوباره همین افراد که در سال 88 و 92 از حامیان فرافکنی و شانتاژسازی در فضای سیاسی کشور بودند، دست به کار شدهاند و برای اینکه نهادهای نظارتی را تحت فشار تبلیغات سیاسی خود قرار دهند، موضوع احتمال رد صلاحیت گسترده افراد مدنظرشان را از سوی شورای نگهبان مطرح ساختهاند. به عبارتی از الان دست پیش را گرفتهاند تا پس نیفتند.
چنین مواضعی کاملاً شبیه تکرار تاریخ است که در مقابل چشمانمان در حال رقم خوردن است، اما چرا باید یک برنامه شکستخورده را دوباره تکرار کنند؟ مگر این دسته از اصلاحطلبان نمیدانند کشور در شرایط حساس قرار دارد؟
در واقع اصلاحطلبان به واسطه شکستی که در شعارهایشان متحمل شدهاند و عدم موفقیت کاندیدای مدنظرشان و نیز علنی شدن قواعد بازیشان برای مردم، میخواهند با فرافکنی اذهان عمومی را از واقعیتهای امروز جامعه و مشکلات کشور که بخش مهمی از آن به بیتدبیری، قدرتطلبی و نیز سیاستبازی آنها مرتبط است، منحرف سازند و با یک بازی تکراری مردم را نسبت به نهادهای نظارتی بدبین و سپس زمینه را برای تحت فشار قرار دادن نهادهای نظارتی فراهم آورند.
شورای نگهبان؛ هدف حمله اصلاحطلبان رادیکال
یکی از نهادهای نظارتی که جایگاه ویژهای در تأیید صلاحیت کاندیداها دارد، شورای نگهبان قانون اساسی است که همیشه تحت شدیدترین هجمههای غیرمنصفانه از سوی مخالفان بوده است.
کدخدایی: مردم به موضوعاتی مثل «انتخابات مشروط» و «تحریم انتخابات» توجه ندارند
عباسعلی کدخدایی در مراسم تکریم و معارفه رئیس دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان مرکزی نسبت به طرح مسئله «انتخابات مشروط» و یا «تحریم انتخابات» واکنش نشان داد و ضمن اینکه آن را فرافکنی توصیف کرد، میگوید: برای شورای نگهبان فرقی نمیکند چه گروه یا جناحی در انتخابات شرکت میکند و آنچه ملاک عمل شورای نگهبان در بررسی صلاحیتها قرار میگیرد، قانون است.
وی در این باره میافزاید: شورای نگهبان در بستر قانون تمام تلاش خود را به کار میگیرد تا شاهد مشارکت گسترده مردم در انتخابات باشیم.
سخنگوی شورای نگهبان خاطرنشان میکند: مردم اصلاً به موضوعاتی مثل «انتخابات مشروط» و «تحریم انتخابات» توجه ندارند و همگان خواهند دید که مشارکت مردم در انتخابات بسیار پرشور خواهد بود مشروط بر اینکه همه ما وظایف خود را درست انجام دهیم.
بازیای که بازندهاش از قبل معلوم است
در واقع بازیای که امروز این دسته از اصلاحطلبان آغاز کردهاند، بازندهاش از همین الان خودشان هستند؛ زیرا حتی در میان طیف وسیعی از اصلاحطلبان قواعد و اصول این بازی دیگر خریدار ندارد و آن را تاریخگذشته میدانند.
بختیاری: قهر کردن با هدف زیر سؤال بردن قانون، نقض غرض است
علی بختیاری یکی از فعالان اصلاحطلب در واکنش به این نوع شانتاژهای سیاسی در گفتگو با خبرنگار آنا میگوید: وقتی که میپذیریم در چهارچوب قوانین جمهوری اسلامی ایران فعالیت حزبی داشته باشیم، طبیعی است این قانون ممکن است در برخی موارد بر خلاف میل باطنی ما و یا در موارد دیگر مطابق خواستههایمان باشد، اما اگر بخواهیم با قهر کردن کلیت قانون را زیر سؤال ببریم به نظرم نقض غرض میشود و توجیه منطقی ندارد.
نایب رئیس شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان خاطرنشان میکند: در جامعه مدرن امروزی به غیر از سبد انتخابات و رأیگیری هیچ گزینه دیگری برای بیرون آوردن آراء و عقاید وجود ندارد و اگر هم برخی مشکلاتی وجود داشته باشد، راهکار حل این مشکلات قهر کردن نیست. نتیجه این قهر کردنها را ما قبلاً هم دیدهایم و هیچ آبادانی و یا دستاورد مثبتی برای کشورمان به ارمغان نیاورده؛ زیرا تمامی مردم ایران که اصلاحطلب نیستند و اگر هم انتخابات را تحریم و یا شروطی را در این مسیر بگذارند شاید آمار مشارکت کمی کاهش یابد، اما نام شخصی که از صندوق رأی خارج میشود کاملاً تحت فرآیند قانونی بوده و مورد پذیرش همه قرار میگیرد.
حقشناس: تحریم انتخابات خطرناک است
محمدجواد حقشناس از دیگر شخصیتهای اصلاحطلب است که کاملاً مخالف تحریم انتخابات از سوی اصلاحطلبان است و آن را به شدت تقبیح کرده است.
این عضو حزب اعتماد ملی در گفتگویی با یک روزنامه معروف اصلاحطلب در این باره میگوید: «چنین رویکردهایی که منجر به تحریم و دوری از صندوقهای رأی میشود راهکار مناسبی برای روبهرو شدن با انتخابات نیست. ما باید تلاش کنیم که زمینه برای حضور حداکثری در انتخابات فراهم شود و در این راستا با جامعه به گفتگو بنشینیم و از حالا تلاش کنیم تا شرایط را برای برگزاری یک انتخاب مناسب و دقیق و استاندارد فراهم کنیم. بنابراین نگاه شرطی کردن انتخابات نگاه بسیار خطرناکی است و برخی از دوستان متوجه عواقب اظهاراتشان نیستند
وی یادآور میشود: با فرض اینکه ما شرطی برای حضور در انتخابات گذاشتیم، اما شرط محقق نشد و موانعی برای آن تراشیده شد، راهبرد بعدی چیست؟ آیا باید به سمت تحریم انتخابات رفت؟ قطعاً بازنده رویکرد تحریم، مردم و منافع ملی خواهد بود. نسبت یک جامعه دموکراتیک و انتخابات نسبت ماهی و آب است و ما نمیتوانیم بگوییم جامعه دموکراتیک میخواهیم و برای انتخاباتش شرط بگذاریم، بلکه باید تمام تلاشمان را در این جهت متمرکز کنیم که شرایط برای خودمان مهیا شود.
آیا تاریخ تکرار میشود؟
برخی اصلاحطلبان رادیکال با عناوین «تحریم انتخابات» و یا شرطگذاری برای شرکت در انتخابات فقط برای نظام هزینهسازی میکنند. در حقیقت به جرئت باید گفت سیاستی را دارند به پیش میبرند که در پازل دشمن تعریفشدنی است و طبق خواست آنها درصدد تکمیل قطعات پازل هستند.
آنها در خسارت وارد کردن به منافع ملی شهرت خاصی دارند؛ یعنی پس از حضور کمنظیر مردم در انتخابات سال 88 اگر سران فتنه و وابستگانشان جو سیاسی کشور را متشنج نمیکردند و به نتیجه قانونی و صحیح انتخابات تن میدادند، هرگز در آن زمان که دشمن چشم به شرایط داخلی کشورمان دوخته بود، جرئت تحریم و تهدید را نداشت، اما فتنه 88 به سیاستهای ضدایرانی دولتهای متعارض کمک بسیاری کرد؛ لذا باید منتظر ماند و دید در آستانه انتخابات امسال آیا قرار است دوباره مسیر بیراههای را طی کنند که فرجام نیکی نخواهد داشت یا عکس آن رخ خواهد داد.
انتهای پیام/4079/
انتهای پیام/