جلسه تبیین آییننامه جدید نشریات علمی وزارت علوم برگزار شد
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، جلسه تبیین آییننامه جدید نشریات علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری عصر امروز به ریاست دکتر محمدمهدی طهرانچی و با حضور معاونان پژوهشی و سردبیران مجلات علمی دانشگاه آزاد اسلامی به صورت ویدئوکنفرانس در واحد الکترونیکی برگزار شد.
احمد علمایی معاون علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی در این نشست گفت: در گذشته صدور مجوز مجلات علمی در دانشگاه آزاد اسلامی سخت بود، اما اکنون این رویکرد معکوس شده و قرار است نشریات علمی در راستای ارزیابی کفایت علمی پایاننامهها بهکارگیری شود. بنابراین این رویکرد اقتضا میکند که مجلات علمی دانشگاه آزاد اسلامی فعال شده و صلاحیت سردبیران و هیأت تحریریه بررسی و تأیید شود.
وی تأکید کرد: با توجه به دغدغه موجود در این حوزه، سعی خواهد شد افرادی در مجموعه هیئت تحریریه مجلات علمی دانشگاه آزاد اسلامی بهکارگیری شوند که سالمترین، متدینترین و متخصصترین افراد باشند.
لزوم بهکارگیری همه ظرفیتهای موجود و مجلات علمی بهمنظور شکلدهی نظام دانش ملی
در ادامه، دکتر بابک نگاهداری رئیس پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: در دوره جدید دانشگاه آزاد اسلامی، طرح ایجاد نظام دروندانشی آغاز شده است، چرا که یکی از ایرادهای وارد به این حوزه این است که در کشور ما پیش از آنکه نظام ملی دانش به وجود آید، به نظام جهانی دانش متصل شدیم و این موضوع مانع شکلگیری نظام دانش ملی شده است.
وی ادامه داد: در این راستا دانشگاه آزاد اسلامی تلاش دارد نظام دانشی خود را طراحی کند و این مأموریت به پژوهشگاه و معاونتهای موضوعی دانشگاه محول شده است. یکی از این برنامهها، چاپ مقاله پایاننامه دانشجویان دکتری تخصصی دانشگاه آزاد اسلامی توسط مجلات علمی این دانشگاه است.
دکتر نگاهداری تصریح کرد: شکلدهی نظام دانش ملی یکی از برنامههای مورد تأکید دکتر طهرانچی در دانشگاه آزاد اسلامی است که برای تحقق این موضوع لازم است تمامی ظرفیتهای موجود و مجلات علمی دانشگاه آزاد اسلامی به کار گرفته شود.
تمامی مجلات با عنوان مجلات علمی شناخته می شوند
در ادامه این جلسه، مظفر شریفی با اشاره به آییننامه جدید وزارتخانه علوم، تحقیقات و فناوری درباره نشریات علمی، گفت: نقش و اهمیت نشریات علمی در زنجیره علم و فناوری حائز اهمیت است و کشور ما با توجه به برنامهها و سیاستهای اجرایی، جایگاه خوبی در رتبهبندی جهانی تولید مقاله کسب کرده است.
وی ادامه داد: براساس برنامه پنجم توسعه، باید تعداد مقالات در پایان این برنامه نسبت به ابتدای آن دو برابر میشد که این هدف از لحاظ کمی عملیاتی شد و تعداد نشریات به 1200 مجله ارتقا یافت. در برنامه ششم توسعه، کیفیت مجلات علمی مورد تأکید قرار گرفته است و برای آنکه بتوانیم این برنامه را محقق کنیم، رویکرد جدیدی در کمیسیون نشریات وزارت علوم آغاز شد که حاصل آن ابلاغ آییننامه نشریات علمی در 10 ماده و 16 تبصره در اردیبهشت سال جاری بود.
مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی امور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه در گذشته هر تغییر در مجلات علمی باید به تأیید کمیسیون نشریات وزارت علوم میرسید، تصریح کرد: در آییننامه جدید اختیار دانشگاهها، مراکز تحقیقاتی و بخشهای علمی تقویت شده و کمیسیون نشریات فقط شاخصها و معیارها را تعیین میکند.
شریفی خاطرنشان کرد: براساس آییننامه جدید نشریات علمی، وزارت علوم شاخصها و معیارهای ارزیابی مجلات علمی را تدوین، ابلاغ و در صورت نیاز اصلاح و تجدیدنظر میکند و مجلات علمی متقاضی سالانه یک بار توسط کمیسیون نشریات ارزیابی و رتبهبندی میشوند.
وی در پایان گفت: تمامی مجلات علمی پژوهشی و علمی ترویجی در آییننامه جدید با عنوان مجلات علمی شناخته میشوند و سردبیران میتوانند در مجلات خود مقالات علمی پژوهشی، علمی کاربردی و علمی ترویجی چاپ کنند.
فعالیت 387 عنوان مجله علمی در دانشگاه آزاد اسلامی
محمدرضا اردکانی معاون پژوهش و فناوری پژوهشگاه مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این نشست با اشاره به تعداد مقالات علمی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: این دانشگاه در حال حاضر دارای 387 عنوان مجله علمی است.
وی ادامه داد: مجلات دانشگاه آزاد اسلامی براساس گروههای مختلف پزشکی، علوم پایه، فنی-مهندسی، کشاورزی و منابع طبیعی، علوم انسانی و هنر و معماری طبقهبندی میشوند.
انتهای پیام/4107/4116/پ
انتهای پیام/