مردم توجهی به موضوعاتی مثل تحریم انتخابات ندارند
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا از اداره کل روابط عمومی شورای نگهبان، عباسعلی کدخدایی در همایش ناظران شورای نگهبان که در استان یزد برگزار شد با بیان اینکه دشمن به خوبی نقش شهدای محراب بهویژه شهید صدوقی را تشخیص داده بود و نهایتاً این عزیزان با توطئه منافقین به شهادت رسیدند، اظهار کرد: انقلاب اسلامی یک انقلاب متکی به مردم بود و نمایندگان امام راحل(ره) که برخی از آنها قبل و برخی دیگر بعد از انقلاب به شهادت رسیدند جزء پلهای اصلی ارتباطی امام با مردم بودند.
وی افزود: اگر تاریخ را ورق بزنیم، شهید بهشتی نقش اصلی و محوری در تدوین و تصویب قانون اساسی داشت و در واقع با همت این شهید بزرگوار بود که قانون اساسی در زمان مناسب به تصویب رسید.
سخنگوی شورای نگهبان ادامه داد: قانون اساسی درست زمانی به تصویب رسید که دشمنان داخلی برای تفرقه انداختن دندان تیز کرده بودند و دشمنان خارجی نیز برای جنگ آماده میشدند، همه اینها دلایلی بود تا ما بعداً متوجه شدیم چرا امام راحل اصرار بر تدوین هرچه سریعتر قانون اساسی داشتند.
کدخدایی خاطرنشان کرد: با توجه به آرمانهایی که مردم قبل و بعد از انقلاب داشتند؛ لذا قانون اساسی تبلور جمهوریت و اسلامیت نظام شد و یکی از نکات مهم در قانون اساسی، همین پشتیبانی مردم و حضور مردم در در چهارچوب قانون اساسی است؛ یعنی نظام اسلامی متکی به آرای مردم است.
وی با بیان اینکه قانون اساسی متکی به مردمسالاری و مردم است، تأکید کرد: نظام سیاسی کشور نیز بر مبنای همین مردمسالاری دینی شکل گرفته و البته قانون اساسی اولیه در ابتدای امر اشکالاتی داشت که طبیعی هم بود، ولی ۱۰ سال بعد از تصویب اولین قانون اساسی، این اشکالات مورد بازبینی قرار گرفت و اصلاح شد.
قائم مقام دبير شورای نگهبان گفت: باید این را فراموش نکنیم که قانون اساسی و نظام اسلامی ارزان برای ما تمام نشده، بلکه جوانان زیادی در راه شکلگیری این نظام و تدوین قانون اساسی و استمرار نظام اسلامی، جان خود را تقدیم کرده و به شهادت رسیدهاند.
کدخدایی خاطرنشان کرد: این نظام یک نظام مردمسالار دینی است، ساختارهایی را تعریف کرده و این ساختارها برای صیانت از حقوق مردم شکل گرفتهاند و در عین حال باید از قانون اساسی که حاصل مجاهدت مردم است نیز صیانت شود که این، یک امر عقلی و مکانیزمی پذیرفتهشده است و در واقع این یک تجربه انسانی بود که بر مبنای آن، نهاد جدیدی تحت عنوان شورای نگهبان تأسیس شد تا وظیفه نظارت تقنینی و نظارت بر انتخابات را عهدهدار باشد.
وی با بیان اینکه شورای نگهبان، نهادی نیست که با تجربه اندکی تأسیس شده باشد، بلکه عقل بشری پشت سر تأسیس آن است، تصریح کرد: شورای نگهبان یک باشگاه سیاسی نیست، بلکه وظایف مشخصی دارد و باید بر اساس آن عمل کند.
سخنگوی شورای نگهبان افزود: گاهی ایراد گرفته میشود که شورای نگهبان ممکن است وظایف خود را درست انجام نداده باشد و شاید سوءگیری دارد؛ پاسخ ما در این زمینه، عملکرد ماست و پروندههایی که در دست داریم و آنها را بررسی کردهایم. مثلاً در انتخابات گذشته مجلس ۱۲ هزار نفر ثبتنام کردند و به عنوان شورای نگهبان فرصت اندکی داشتیم، اما در همین فرصت اندک تمام پروندهها بررسی شد و نظرات اعلام شد، البته قانون انتخابات نیاز به اصلاح دارد و بر اصلاح قانون انتخابات اصرار داریم؛ چراکه قانون فعلی با اقتضائات روز همراه نیست و از مجلس و دولت میخواهیم با اصلاح قانون انتخابات و تصویب آن، بخشی از مشکلات را حل کنند.
کدخدایی با تأکید بر اینکه راهبرد ما در این شورا، جدیت در مقابله با فساد اخلاقی، فساد اقتصادی و همچنین مقابله با ضدیت با حاکمیت است، اظهار کرد: مشارکت مردم در انتخابات، عوامل مختلفی دارد و در واقع میتوان گفت عوامل مختلفی بر مشارکت مردم در انتخابات تأثیرگذار است و مطمئن هستیم قاطعیت شورای نگهبان در برخورد با فسادهای اخلاقی و اقتصادی و ضدیت با حاکمیت، مشارکت مردم در انتخابات را افزایش میدهد.
وی با اشاره به انتخابات سال ۸۸ و تأیید انتخابات توسط شورای نگهبان، گفت: در فتنه ۸۸ هم عرض کردم هر کدام از کاندیداهایی که پیروز انتخابات میشد، شورای نگهبان نتیجه را تأیید میکرد و مورد احترام همه بود؛ در مجموع باید آرای مردم را بهعنوان حقالناس بدانیم و از آن محافظت کنیم و اگر کوتاهی در انجام وظایف داشته باشیم مردم نمیپذیرند و حتی ما را مؤاخذه هم خواهند کرد که چرا وظایف خود را انجام ندادهاید.
قائم مقام دبير شورای نگهبان تصریح کرد: مردم اصلاً به موضوعاتی مثل «انتخابات مشروط» و «تحریم انتخابات» توجه ندارند و همگان خواهند دید که مشارکت مردم در انتخابات بسیار پرشور خواهد بود مشروط بر اینکه همه ما وظایف خود را درست انجام دهیم.
انتهای پیام/4079/
انتهای پیام/