دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 تير 1398 - 20:14
سرمدیان خبر داد:

ثبت 3 رویداد فرهنگی کاشان در فهرست میراث فرهنگی ناملموس کشور

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان از ثبت سه رویداد فرهنگی کاشان در فهرست میراث فرهنگی ناملموس کشور خبر داد.
کد خبر : 401732
kashansafar1396-11-18-12-9-17.jpg

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری آنا از اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان، مهران سرمدیان از ثبت سه رویداد فرهنگی کاشان در فهرست میراث فرهنگی ناملموس کشور خبر داد و گفت: این سه موضوع در جلسه پنجم تیرماه 1398 شورای سیاستگذاری میراث فرهنگی ناملموس کشور در سرعین اردبیل و با حضور معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و اعضای کمیته در فهرست میراث فرهنگی ناملموس کشور به ثبت رسید.


رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان با تأکید بر اینکه این اداره تاکنون 28 اثر میراث معنوی کاشان را در فهرست میراث فرهنگی ناملموس به ثبت رسانده است، خاطرنشان کرد: دانش ساخت و بهره‌برداری از آب‌انبارهای کاشان، دانش پخت سوهان میرزاحسینی، آیین توغ‌گردانی کاشان، آیین ذوالجناح گردانی کامو و چوگان، مهارت صابون‌سازی قمصر و نظام آبیاری سنتی قنات و چشمه زاینده‌رود برزک از پرونده‌های میراث فرهنگی ناملموس در حوزه شهرستان کاشان بوده که در دست اقدام است.


مسئول ثبت پرونده‌های میراث معنوی اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان نیز در این زمینه خاطرنشان کرد: یکی از سوغات‌های خاص کاشان کلوچه کاشان است که از شیرینی‌های سنتی و بومی این شهرستان به شمار می‌رود و از لحاظ شکل و طعم کاملاً با کلوچه‌های مناطق شمال متفاوت است و مردم این شهرستان بیشتر در دید و بازدیدهای نوروزی با این کلوچه همراه با پشمک از میهمانان خود پذیرایی می‌کنند.  


عباس تراب‌زاده در زمینه ساخت و تهیه «جوز قند» نیز گفت: جوز قند نوعی خشکبار محلی مخصوص مناطق کوهستانی در کاشان است که از دیرباز با دانش و تکنیک بومی خاص آن را خشک می‌کنند تا به عنوان خشکبار در شب نشینی‌ها، مناسبت‌های خاص مانند شب چله و یلدا، جشن اسفندی و ایام عید با آن از میهمانان خود پذیرایی می‌کنند.


کارشناس مردم‌شناسی اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان در مورد نظام آبیاری چشمه ثلاثه جوشقان استرک نیز خاطرنشان کرد: چشمه ثلاثه مهم‌ترین منبع آبی منطقه جوشقان استرک است که به علت جوشش آن در سه نقطه از بن زمین به چشمه ثلاثه معروف شده است. برای اینکه آب چشمه را با مدار صحیح بین باغات و مزارع تقسیم کنند تا حقابه کسی ضایع نشود از دیرباز نظام آبیاری جوشقان بر مبنای دو بخش زمانی و مکانی بنیان نهاده شده است.


انتهای پیام/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب