دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 تير 1398 - 10:30
رئیس پلیس راهور ناجا:

2 هزار و 584 نفر در دو ماه ابتدایی امسال به‌دلیل تصادف فوت کردند

رئیس پلیس راهور ناجا از فوت 2 هزار و 584 نفر در دو ماهه ابتدایی سال جاری به‌دلیل تصادفات رانندگی خبر داد.
کد خبر : 400810
6363.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه انتظامی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، کمال هادیانفر صبح امروز در نشست خبری خود با اشاره به اهمیت موضوع ترافیک گفت: در کشور ما 33 دستگاه در امر ترافیک وظایفی دارند و باید با همکاری یکدیگر این معضل را برطرف کنند و موضوع ترافیک در کشورهای دیگر نیز از اهمیت بالایی برخوردار است، به‌طوری که سالانه بیش از یک میلیون نفر در تصادفات رانندگی در جهان جان خود را از دست می‌دهند.


وی با بیان اینکه عامل انسانی بیش از 92 درصد در شکل‌گیری حوادث ترافیکی تأثیرگذار است ادامه داد: هم‌اکنون 91 درصد حمل و نقل کشور در جاده‌ها انجام می‌شود لذا این آمار موجب می‌شود تا بیشتر به وضعیت جاده‌ها توجه شود. 


رئیس پلیس راهور ناجا با بیان اینکه هم‌اکنون 41 میلیون نفر دارای گواهینامه هستند، درباره آمار تصادفات در دو ماهه ابتدایی امسال گفت: بر اساس آمار پزشکی قانونی طی دو ماهه امسال 2 هزار و 584 نفر در تصادفات رانندگی جان خود را از دست دادند. از طرفی روزانه بین 25 تا 41 نفر کشته می‌شوند که از این تعداد حدود 9 نفر کودک هستند.


هادیانفر تصریح کرد: تصادفات درون‌شهری 4 درصد و تصادفات برون‌شهری 9 درصد افزایش پیدا کرده است و در تصادفات برون‌شهری 181 نفر کاهش کشته‌شدگان را داشتیم. در دو ماهه امسال 54 درصد کشته‌شدگان در صحنه، 6 درصد در حین انتقال و 39 درصد در مراکز درمانی جان خود را از دست داده‌اند. واژگونی عامل 25 درصدی بروز تصادفات است که عمده دلیل آن سرعت غیرمجاز و عدم توانایی در کنترل وسیله نقلیه است.


وی با بیان اینکه عابران پیاده 21 درصد کشته‌های تصادفات رانندگی را تشکیل می‌دهند گفت: در سه ماهه امسال 2 هزار و 368 راننده مقصر باعث جان‌ باختن 3 هزار و 863 نفر شدند. از طرفی از ابتدای ماه جاری تا سوم تیر ماه 64 نفر در تصادفات رانندگی کشته و یک‌هزار و 375 نفر مجروح شدند. مهمترین عوامل تصادف عدم توجه به جلو، سرعت و سبقت غیرمجاز و خستگی و خواب‌آلودگی بوده است.


رئیس پلیس راهور ناجا گفت: 59 درصد تصادفات مربوط به خودروی سواری، 27 درصد موتورسیکلت، وانت‌بار هفت درصد، کامیون چهار درصد و اتوبوس یک درصد است. همچنین در محورهای استان‌های شمالی کشور 82 درصد کشته‌ها مربوط به عابران پیاده و راکبان موتورسیکلت بوده است.


هادیانفر با بیان اینکه 25 درصد تصادفات بین ساعت 16 الی 20 رخ می‌دهد گفت: 23 درصد تصادفات نیز از ساعت 12 الی 16 رخ می‌دهد. 


وی گفت: در سه ماهه ابتدایی امسال شماره‌گذاری خودروهای نوشماره 60 درصد کاهش داشته است و در نقل و انتقال نیز با کاهش 6 درصدی روبه‌رو بوده‌ایم. از طرفی در نقل و انتقال موتورسیکلت 38 درصد افزایش و در بخش اسقاط با کاهش 75 درصدی مواجه بوده‌ایم.


رئیس پلیس راهور ناجا با اشاره به چاپ 433 هزار و 310 گواهینامه ادامه داد: 298 نفر از این افراد رانندگان جدید هستند لذا این افراد مجاز نیستند به مدت یک سال در جاده‌ها رانندگی کنند.


هادیانفر درباره تصادفات و جان‌باختگان افراد در جاده‌ها در تابستان سال گذشته گفت: روزانه در بخش درون‌شهری 13 نفر و در بخش برون‌شهری 44 نفر در تابستان سال گذشته فوت کردند و مهمترین علت تصادف در تابستان گذشته سرعت غیرمجاز بوده است. پلیس راهور ناجا در طرح تابستانه خود با رانندگان هنجارشکن به‌شدت برخورد می‌کند تا آمار تصادفات کاهش پیدا کند و سرعت و سبقت غیرمجاز خط قرمز پلیس است و افرادی که سرعت بالا داشته باشند خودروی آنها به مدت 72 ساعت توقیف خواهد شد.


وی با بیان اینکه رانندگان اتوبوس در شبانه‌روز حداکثر 9 ساعت می‌توانند رانندگی کنند افزود: در طرح تابستانه با تخلفات اتوبوس‌ها نیز برخورد خواهد شد و هموطنان نیز می‌توانند تخلف رانندگان اتوبوس را از طریق پیامک به شماره 110120 ارسال کنند. رانندگانی که در جاده‌ها بیش از 50 کیلومتر بر ساعت از سرعت مجاز و در شهرها بیش از 30 کیلومتر از سرعت مجاز توسط دوربین‌های پلیس ثبت تخلف شوند احضار شده و برخوردهای قضائی با آنها صورت خواهد گرفت. 64 هزار و 94 راننده متخلف به‌دلیل نمرات منفی در آستانه ضبط گواهینامه هستند و 5 هزار و 29 نفر نیز گواهینامه رانندگی آنها ضبط شده است و این افراد در این مدت حق رانندگی تدارند و بیمه نیز به آنها خسارتی را نخواهد داد.


رئیس پلیس راهور ناجا گفت: خودروهای دارای بیش از یک میلیون بدهی جریمه باید توقیف شوند که 81 هزار خودرو و 72 هزار موتورسیکلت نیز در پارکینگ‌ها به‌دلیل بدهی جریمه متوقف شدند. بدهی جریمه برخی از موتورسیکلت‌ها از هزینه خود وسیله نقلیه بیشتر است. پلیس راهور ناجا با موافقت وزیر کشور طرح پرداخت تقسیطی جریمه‌های رانندگی را برای خودروها و موتورسیکلت‌های بالای یک میلون تومان بدهی از سه‌شنبه هفته آینده اجرا می‌کند. رانندگان این خودروها می‌توانند از درگاه‌های پلیس راهور جریمه خود را به‌صورت اقساط یک ساله پرداخت کنند.


هادیانفر گفت: خودروهای گذرموقت امکان خرید و فروش ندارند و مردم فریب این افراد را نخورند و دارندگان این خودروها حداکثر سه ماه اجازه تردد دارند.


وی با اشاره به مشکلات زیرساختی در محورهای مواصلاتی به استان‌های شمالی کشور گفت: زیرساهت‌ها قدیمی است. در تعطیلات گذشته بیش از یک میلیون راننده خودرو تصمیم گرفتند به استان‌های شمالی کشور بروند و همه باید بدانند که جاده‌ها ظرفیت محدودی دارند و از طرفی ساکنان استان‌های شمالی نیز دوست دارند در تعطیلات به سفر بروند اما ما برای رفاه حال تهرانی‌ها جاده‌ها را یک‌طرفه می‌کنیم.


رئیس پلیس راهور ناجا گفت: آزادراه تهران- شمال باید در اسرع وقت راه‌اندازی شود تا برخی از مشکلات حل شود.


انتهای پیام/4110/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب