دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 تير 1398 - 10:06
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام:

عدم همکاری بانک‌های خارجی ناشی از ترس تحریم است نه FATF

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: بخش زیادی از عدم همکاری بانک‌های خارجی با شبکه بانکی ما، به موضوع FATF مربوط نیست و ناشی از ترس بانک‌های خارجی از تحریم‌های ظالمانه بانکی است.
کد خبر : 400790
BS0K9882.JPG

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا از روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام، آیت‌الله صادق آملی لاریجانی در دیدار با شورای هماهنگی بانک‌های دولتی اظهار کرد: خدمات بانکی در کشور بسیار وسیع و ارزشمند است و از میزان خدمات بانک‌ها به مردم و تسهیلاتی که برای رونق چرخه تولید انجام می‌شود، همه آگاه هستند، همچنین به نحو طبیعی این خدمات انجام می‌شود، خیلی دیده نمی‌شود.


وی افزود: اطلاع دارم که مشکلات زیادی وجود دارد و از این لحاظ بنده در جایگاه‌های مختلف از مدیریت بانک‌ها برای خدمت‌رسانی به مردم حمایت کرده‌ام، بین اشکالات و خدمات تعادل کاملی وجود ندارد و برخی سوءاستفاده‌ها در گوشه و کنار وجود داشت، اما این موارد نباید چهره بانک‌ها را مشوه کند.


رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به برخی فشارهای داخلی علیه نظام بانکی کشور گفت: وقتی بانک‌ها تحت‌ فشار قرار می‌گیرد، ارائه خدمات محدود می‌شود؛ در بانک‌های خصوصی الزام به پرداخت تسهیلات ارزان‌قیمت یک مشکل مضاعف دارد به‌علاوه قضائی کردن پاره‌ای از اشکالات در بانک‌ها بدون تدبیر ممکن است به بحران تبدیل شود.


آملی‌لاریجانی افزود: در خصوص بانک‌ها، باید با تدبیر اقدام کنیم و برخوردهای انتقادی و تخریبی با همه بانک‌ها و شایعه‌سازی در مورد عملکرد بانک‌ها صحیح نیست. برخی‌ تسهیلات ارزان‌قیمت می‌گیرند و با فریب‌کاری و نیرنگ و حتی توصیه گرفتن از برخی مقامات از پرداخت تسهیلات خودداری می‌کنند، بنابراین در فضایی که بانک‌ها ملزم به انجام انحای خدمات و تسهیلات هستند، تخریب نظام بانکی به نفع هیچ‌کس نیست.


رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر این نکته که البته مشكلاتی نيز در بانک‌های ما وجود دارد گفت: ازجمله این مشكلات، ورود برخی بانک‌ها به فعاليت اقتصادی است. این ورود منجر به رقابت ناصحیح و نامتعادل می‌شود. باید در راه‌اندازی تولید مشارکت کنند، اما ورود خود بانک‌ها به امور اقتصادی و بنگاه‌داری بعضاً خلاف قانون است و باید به‌طرف اصلاح گام برداشت.


آملی‌لاریجانی تأکید کرد: نظارت‌های بانک مرکزی و اصلاحات درون بانک‌ها را باید جدی گرفت و با اهتمام کامل پیگیری کرد. در موضوع مطالبات معوق هم باید به‌گونه‌ای عمل کرد که میزان معوقات انباشت شده از حد متعارف جهانی فراتر نرود.


وی افزود: افرادی از مردم هستند که تسهیلات خرد از بانک‌ها گرفته‌اند و می‌توان آن‌ها را موردی حل کرد؛ اما برخی از اشخاص تسهیلات کلان گرفته‌اند و پول را برنمی‌گردانند. حتی برخی از این‌ها اموالی برای پرداخت معوقات خود دارند، اما در این شرایط حاضر نیستند تسهیلات ارزان‌قیمت را پس بدهند که باید افراد سوءاستفاده‌گر از دیگر مشتریان بانک‌ها، جدا شوند و برای برگرداندن مطالبات معوق از دستگاه قضایی و اطلاعاتی کشور یاری خواست.


رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: در مورد تسهیلات دستوری به بانک‌ها باید به هیئت‌مدیره‌ها و مدیران عامل اختیار داد که متضرر نشوند و بیشتر از حد مجاز تسهیلات ارزان‌قیمت ارائه نکنند تا بانک‌ها آسیب نبینند و به نقطه بحران نرسند. حضور بانک‌ها در شرایط سخت و همراهی با مردم در بلایای طبیعی، کاری لازم است اما میزان تسهیلات دستوری به بانک‌ها باید با اعتبارات اعطایی بانک مرکزی متناسب باشد.


رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: در بحث FATF در مجمع خیلی کار شده است و بحث‌های فنی فراوانی در مورد FATF و لوایح مربوط به آن صورت گرفته ، این لوایح ماهیت‌های متفاوتی دارد. پالرمو مخالفان و موافقانی دارد و باید در کنار کنوانسیون‌های دیگر بررسی شود.


وی اضافه کرد: پالرمو را باید در کنار FATF و CFT ببینیم، کشورهای غربی در لوایح و توافق‌ها، تفسیرهایی به نفع خود می‌کنند و با گردن‌کلفتی از اجرای تعهدات شانه خالی می‌کنند. در برخی از لوایح، جهات امنیتی مهمی نیز مطرح است و افرادی که شأن و جایگاه و تخصص مسائل امنیتی دارند، هشدارهایی می‌دهند. اطلاعات کل نظام بانکی و تراکنش‌ها را در اختیار دیگران قرار دادن به مصلحت کشور نیست بخش زیادی از عدم همکاری بانک‌های خارجی با شبکه بانکی ما، به موضوع FATF مربوط نیست و ناشی از ترس بانک‌های خارجی از تحریم‌های ظالمانه بانکی است؛ بنابر این باید به این نکته مهم در بحث FATF توجه داشت.


در ابتدای این دیدار مدیران عامل بانک‌ها، جداگانه گزارشی از فعالیت‌های صورت گرفته از سوی شبکه بانکی تحت مديريت خود در داخل و خارج کشور در خصوص تسهیل امور اقتصادی مردم و واحدهای تولیدی و بازرگانی را ارائه کرده و به برخی اقدامات صورت گرفته برای مدیریت نرخ ارز و کمک به صنایع کشور در شرایط تحریم‌های ظالمانه اشاره‌ کرده و به طرح دیدگاه‌ها و نظرات خود پرداختند.


انتهای پیام/4034/4123/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب