دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 خرداد 1398 - 12:31
قاضی‌زاده‌هاشمی مطرح کرد:

فراخوان برای دریافت راهکارهای جدا کردن اقتصاد از نفت

رئیس فراکسیون اقدامات پیش‌دستانه علیه اقدامات آمریکا از مراکز پژوهشگاه‌ها و مراکز علمی برای ارائه طرح‌های جداسازی اقتصاد از نفت دعوت کرد.
کد خبر : 398419
s.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، امیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی پیش از ظهر امروز در حاشیه جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در نشست خبری به تشریح آخرین برنامه‌های فراکسیون اقدامات پیش‌دستانه آمریکا پرداخت و اظهار کرد: در پی آن هستیم که راهکارهای درآمد ارزی جایگزین نفت را پیدا کنیم و فراکسیون می‌خواهد نقاطی که تهدید محسوب می‌شود یا آمریکایی‌ها آن را نقطه طعمه‌ای برای فشار به کشورمان می‌دانند شناسایی و طریقی برای جلوگیری از این تهدید پیدا کنیم.


وی با بیان اینکه درآمدهای ارزی نفت یکی از نقاط مورد طمع دشمنان است، تصریح کرد: آنان با محدودسازی فروش نفت و درآمدهای نفتی می‌خواهند فشار سنگین اقتصادی را به کشور تحمیل کنند. اخیراً هم در سخنان مقام معظم رهبری بود که باید برویم و مکانیزم جایگزین درآمدهای نفتی را حداقل در بودجه عمومی و جاری کشور پیش‌بینی کنیم و بودجه بدون نفت را تجربه کنیم.


عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: در قرن دوازهم و سیزدهم خورشیدی و در انتهای دوره قاجار ایران دارای یک ضعف اقتصادی و مالی بسیار شدیدی بود که در آن دوران حتی حکومت قاجار هزینه‌های جاری کشور را هم نداشت و وقتی مظفرالدین شاه ولیعهد قاجار شد با مشکلات مالی فراوانی روبه‌رو بود. به همین دلیل تعداد زیادی پیمان‌نامه ننگین مانند گلستان و ترکمانچای در آن زمان به ایران تحمیل شد.


قاضی‌زاده‌هاشمی با بیان اینکه اقتصاد ناتوان دوران قاجار کشور را در معرض تهدید قرار داده بود، یادآور شد: کشف نفت سبب شد ایران فقیر به منابع جدی مالی دست پیدا کند و با آغاز قرن 14 خورشیدی در طی 100 سال توانستیم از محل نفت درآمدهای خوبی داشته باشیم و زیرساخت‌هایی مانند راه‌آهن، دانشگاه، بیمارستان را بسازیم و این درآمد نفتی شگرف موجب شد ایرانی که در آن زمان در فقر و گرسنگی به‌سر می‌برد عصر جدید خود را تجربه کند، به‌طوری که اکنون کشوری قدرتمند در عرصه‌های مختلف شدیم.


این نماینده مجلس با بیان اینکه در کنار این پیشرفت‌ها نفت برای ما مضراتی هم داشت که نمونه آن غیرصنعتی شدن بود، تصریح کرد: احاطه نفت و استفاده نادرست از آن در اقتصاد کشور را نفت زده کرد و پول نفت همه نیازهای کشور را پوشش داد و خودش مانع رشد در حوزه‌های دیگر شد.


وی تأکید کرد: این تهدیدها ما را به این نتیجه رساند که از نفت عبور کنیم و حتی اگر این تهدیدها هم نبود به دلایل دیگری نفت در جهان امروز جایگاه خودش را از دست می‌دهد و پیشرفت فناوری در اختیار نفت شل قرار گرفته است.


نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه تبدیل تکنولوژی به مبدل‌های برقی نیز از دیگر نمونه‌هایی است که نفت جایگاه خودش را از دست می‌دهد، گفت: این انرژی‌های جایگزین روزانه هشت میلیون بشکه نفت کاهش مصرف ایجاد می‌کند که در این بازار نفت عدد درشتی محسوب می‌شود.


قاضی‌زاده‌هاشمی عنوان کرد: برای اینکه بتوانیم جایگزین‌های نفت را پیدا کنیم، فراخوانی زدیم و مجموعه اندیشمندان مستقل و مراکز دانشگاهی که روی چنین پروژه‌هایی کار کرده‌اند را دعوت به همکاری کردیم.


وی تأکید کرد: از اینها خواستیم پروژه‌های و تحقیقات خود را برای ما ارسال کنند و ما براساس یک داوری و گفتگویی که با حوزه‌های اجرایی خواهیم داشت به یک جمع‌بندی می‌رسیم و چند پروژه اصلی که اقتصاد ما در این حوزه متحول می‌کند را انتخاب کنیم در شورای هماهنگی اقتصادی و سران قوا دنبال کنیم.


نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برای دریافت پروژه‌ها و طرح‌ها بازه زمانی یک‌ماهه را معین کردیم، گفت: در این طرح باید عنوان منبع درآمدی،  پیشینه و امکانات ایران در این منبع درآمدی و میزان و نحوه دسترسی بازار جهانی در این صنعت غالب قید شود و در نهایت و پس از بررسی و داوری، طرح‌های نهایی را جهت اجرا ارسال خواهیم کرد.


قاضی‌زاده‌هاشمی اضافه کرد: اکنون هم برخی طرح‌ها به دست ما رسیده است و ما طرح‌های برتر را تشویق و از طرف مجلس هدیه‌ای به آنان تقدیم می‌کنیم و پروژه‌های قابل قبولی که درآمدزا باشند به مجلس و شورای سران سه‌قوه ارجاع می‌شوند تا از مزیت‌های آن برای اقدامات اجرایی استفاده شود.


گفتنی است، جهت ارائه طرح‌ها و پروژه‌های مذکور افراد ذی‌ربط می‌توانند به آدرس ایمیل anti.threat@parliran.ir و آدرس اینستاگرام anti.threat مراجعه کنند.


انتهای پیام/4034/4123/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب